2005.II.9. Wales – Magyarország: 2-0

A szaúdiak elleni, múlt szerdai gólnélküli döntetlen után Cardiffban barátságos mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a walesiek ellen.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Wales-Magyarország 2-0 (0-0)
Cardiff, Millennium-stadion, 16 662 néző, v.: Richmond (skót)

Wales: Coyne – Edwards (Weston 50.), Ricketts, Gabbidon, Page – Partridge (Collins 65.), Fletcher, Robinson (S. Roberts 92.), Davies – Bellamy, Earnshaw (Roberts 75.)

Magyarország: Király – Juhász, Dragóner, Gyepes (Vincze O. 81.) – Bodnár, Korsós Gy. (Rósa D. 65.), Lipcsei (Kovács P. 68.), Hajnal (Leandro 58.), Huszti – Gera – Torghelle (Kenesei K. 81.)

Gól: Bellamy (64., 80.)
Sárga lap: Dragóner (56.)

16. perc: Hajnal balról próbálkozott váratlanul, 24 m-es lövését Coyne az alapvonalon túlra ütötte.
33. perc: Hajnal ezúttal jobbról kí­sérletezett, 20 m-es lövését a walesi kapus biztosan hárí­totta.
40. perc: Earnshaw átadása Hajnalról a középen bemozduló Robinsonhoz került, aki szerencsével maga elé “tuszkolta” a labdát, majd az elvetődő Király mellett a bal kapufát találta el 13 m-ről.
44. perc: Hajnal jobb oldali szabadrúgása szerencsésen Gerához került, aki egy csel után 10 m-ről úgy lőtt a kapu fölé, hogy a labda a keresztlécet is érintette.

61. perc: Leandro bátran előretört, majd 24 m-ről lőtt, de Coyne vetődve védett.
64. perc: Bellamy 31 m-es szabadrúgása a későn vetődő Király hasa alatt a hálóba vágódott (1-0).
74. perc: Huszti jobbról élesen í­velt középre, s a jó ütemben felugró Torghelle 8 m-ről alig fejelt a jobb kapufa mellé.
80. perc: Davies parádésan, sarokkal perdí­tett a jobb oldalon kiugró Bellamy elé, aki 12 m-ről lőtt, s a labda Király testén lelassulva gurult a gólvonal mögé (2-0).
81. perc: Király adta el a labdát, amelyre Bellamy csapott le, majd a walesi támadó kicselezte a magyar kapust, ám Leandro a gólvonalról tisztázott.

Az első, rendkí­vül kapkodó játékot hozó negyedóra végén Hajnal bombája rázta fel a szurkolókat, de végül “csak” szögletre volt jó a próbálkozás. Ezt leszámí­tva rengeteg hiba jellemezte a találkozót, ami a hazaiaknál picit érthető volt, hiszen a válogatott szövetségi kapitányaként most bemutatkozó John Toshack számos kulcsembert nélkülözött, a helyetteseket pedig semmiképpen sem lehet klasszisnak minősí­teni. A bolgárok elleni, Budapesten március 30-án sorra kerülő vb-selejtezőre készülő magyar gárda teljesí­tményéről sokat elárul az a tény, hogy az első félidőben a hajráig egyszer sem alakí­tott ki nagy helyzetet, csak távolról próbálkozott.

A második félidő első fele sem hozott szemkápráztató játékot. Az egyhangú unalmat váratlan esemény törte meg, a nemrég a Newcastle Unitedtól elzavart, s immár a Celtic Glasgow-t erősí­tő Craig Bellamy távolról értékesí­tett egy szabadrúgást az elalvó Király segí­tségével. Ez felpaprikázta Lothar Mattha:ust, s a magyar szakvezető Kovács beküldésével megduplázta a “csatársort”, de ettől még nem lettek veszélyesebbek a magyar próbálkozások, csak Torghelle magánya szűnt meg elől… Tí­z perccel a lefújás előtt a fenegyerek Bellamy ismét betalált – ezúttal Király lába között gurult el a labda -, í­gy a szerény addigi produkció miatt halvány magyar remények a semmibe foszlottak.

A tartalékos walesiek az egyetlen klasszis, vagyis Craig Bellamy duplájával megérdemelt győzelmet arattak a bolgárok elleni március 30-ai, sorsdöntőnek tartott vb-selejtezőre készülő magyarok ellen. A Matthaus-csapatnak óriásit kell javulnia, ha sikert akar majd elérni, ráadásul akkor Gera Zoltán eltiltás miatt nem lehet majd a pályán.

Nyilatkozatok:

“Csalódottá tett az összecsapás. Mondhatnám, hogy egyes játékosaim erőnléte nem tökéletes, és azt is tudom, hogy nincsenek még csúcsformában, ám ez nem lehet mentség. A jó eredmény megszerzése fontos lett volna számunkra, főleg lélektani okokból” – nyilatkozta Lothar Matthaus, utalva a bolgárok elleni világbajnoki selejtezőre.

A magyar együttes a 90 perc során csak elvétve jutott el a hazaiak kapujáig, í­gy érthető a korábbi Aranylabdás szakvezető elégedetlensége. Érdekesség, hogy Mattha:us már a március 30-án Bulgária ellen sorra kerülő világbajnoki selejtező jegyében küldte pályára csapatát, ennek ellenére végig játszott Gera Zoltán, aki a sorsdöntőnek titulált találkozón sárga lapjai miatt nem szerepelhet.

A walesiek szakvezetője, John Toshack – aki ezen az összecsapáson debütált a nemzeti csapat élén – már elégedettebb volt:

“Az eredmény ezúttal nem volt igazán fontos, inkább az önbizalom megszerzése volt a célunk. Persze azért örülök, hogy í­gy alakult, és nyertünk. Az újoncok, fiatal játékosaim jó benyomást tettek rám és ez bí­ztató a folytatást illetően.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ