Átigazolások – 2008/09 (tél)

Szkukalek Igor a szezon végén elbúcsúzik. Felvidéki középpályásunk ősszel végig a csapat tagja volt, tavasszal azonban, részben az új igazolások miatt, nem jutott játéklehetőséghez. Mivel a szezon végén lejár a szerződése, csütörtökön informális megbeszélést folytatott Bobby Davisonnal a jövőjét illetően. Vezetőedzőnk közölte vele: köszöni az eddigi munkáját, de nem hosszabbí­tanak vele szerződést, mivel a posztján a két Wolfe és Balog Zoltán is bevethető. Szakvezetőnk azonban megí­gérte a baloldali védőnek, hogy a Vecsés elleni mérkőzésen elbúcsúzhat a Fradi-szurkolóktól.

(2009.05.28. – ftc.hu)

Két nem ferencvárosi labdarúgó is csapatunkkal edzett csütörtökön. A csapattal készül a 20 éves Csorbics Benjámin (szélső középpályás) és a 22 éves nigériai, Vincent Nwadike Ugochukwu is. Előbbi korábban a PMFC-nél és Kozármislenyben játszott, mí­g utóbbi a Sheffield United spanyol akadémiájáról érkezett néhány napra. A labdarúgók ma készültek először a felnőttekkel, a héten eddig az U19-es csapattal edzettek mindketten – mondta Igaz András technikai igazgató a 100%Fradinak.

(2009.05.28. – ftc.hu)

Három játékosunk ügyében is döntés született: az FTC zRt. szakmai stábjának döntése értelmében a következő idényben már nem a Ferencvárost erősí­ti majd Tidiane Souare, Carlos Diaz és Jan-Michael Williams sem – mondta a 100%Fradinak Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója. Előbbi másfél, utóbbi két labdarúgó pedig egy éven át készült az Üllői úton.

(2009.05.20. – ftc.hu)

A Ferencváros elköszönt Gao Xiangtól. A 20 éves támadó télen csatlakozott keretünkhöz, majd néhány hetes tesztelés után rövid időre szóló szerződést kapott az FTC-től. A játékos azonban a továbbiakban már nem lesz tagja klubunk keretének, Xiang már haza is tért Kí­nába.

(2009.04.17. – ftc.hu)

A legutóbb Tökölön szereplő Medgyesi Józsefet ismét kölcsönadtuk. A télen a Honvéd által is tesztelt jobboldali védő fél évre a Kozármislenybe került kölcsönbe.

(2009.02.20. – ftc.hu)

Újabb játékossal bővült a keretünk. Csütörtökön féléves szerződést kötöttünk Wolry Wolfe-val. A baloldalon bevethető játékos Rafe Wolfe testvére. Eldőlt az is, hogy Carlos Diazt Tökölre adjuk kölcsön, szintén félévre – tájékoztatta a 100%Fradit Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója.

(2009.02.19. – ftc.hu)

Mint ismert, több próbajátékos is szerepel jelenleg csapatunknál. A korábban érkezett két kí­nai játékos – Gao Xiang és Men Yang – sorsa mellett további két kí­nai fiatal jövője is eldől a héten. Jin Hui és Song Yang egyaránt Sheffieldből érkezett próbajátékra, az ő ügyükben is a héten dönt Bobby Davison, Terry Robinson és Berki Krisztián. Ők az utóbbi egy évet töltötték a sheffieldi akadémián. A korábbi újpesti és nyí­regyházi védő, Ivan Zaleh nem marad a Ferencvárosnál. A játékos a menedzsere elmondása szerint argentin klubtól kapott ajánlatot, és csütörtökön oda is utazik, addig azonban engedélyezte számára Davison, hogy a csapatunkkal készüljön.

*

A keddi napon klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Horváth Dáviddal. A 24 éves ferencvárosi nevelés 2005-ben mutatkozott be az FTC-ben, a 2006/07-es idényt követően már nem igazán kapott lehetőséget, többször is kölcsönadta klubunk. Az őszi szezont például Cegléden töltötte, ahol ellenünk eredményes volt. Mostanáig az FTC játékosa volt, ám szerződése felbontásra került.

*

Miután a vezetők mindenben megegyeztek a Vecsés irányí­tóival, eldőlt, hogy Kulcsár Dávid kölcsönbe az NB II-es klubhoz igazol.

*

Bartha Lászlóval szerződést bontott a Ferencváros- tudatta a 100% Fradival Berki Krisztián. A támadó már a máltai edzőtáborba sem utazott el a csapattal, í­gy sejteni lehetetett, hogy tavasszal nem nálunk szerepel majd… Bartha László az NB II Nyugati csoportjában szereplő Kozármislenybe szerződött

(2009.02.17. – 25. – ftc.hu)

Klubunk három labdarúgóját, Carlos Diazt, Pintér Balázst és Országh Pétert kölcsönadja az NB II Nyugati csoportjában szereplő Barcsnak, hogy ezzel is segí­tse a klub bennmaradási törekvéseit.

(2009.02.12. – ftc.hu)

Balog Zoltán másfél szezon kitérő után immár hivatalosan is visszatért a Ferencvároshoz. Ezt a védő a pénteken megjelent 100%Fradi sportmagazinban jelentette be. A válogatott védő már mindenben megegyezett a vezetőkkel, a hazatérést követően a napokban alá is í­rja a szerződését.

(2009.02.06. – ftc.hu)

Szombaton Máltán csatlakozott keretünkhöz Jordan Robertson Angliából. A 21 éves, 185 centiméter magas csatár eddig a vezetés tájékoztatása szerint 70 tétmeccsen 25 gólt szerzett. A Sheffield United játékosa kölcsönben szerepelt a Northampton, a Torquay United, a Dundee United és a Southampton csapataiban.

(2009.01.31. – ftc.hu)

A csapat hétfői edzésén részt vett egy amerikai próbajátékos is. Brandon Moncrief-t a következő napokban teszteli Bobby Davison. A 24 éves játékos középső védőként és védekező középpályásként bevethető. Szintén hí­r még a csapat játékáról, hogy két ferencvárosi kölcsönjátékos teljesí­tményét is felméri Bobby Davison. A fiatal testvérpár, Molnár István és Molnár Dániel jelenleg is az FTC játékosai, ők legutóbb Vecsésen szerepeltek kölcsönben.

(2009.01.26. – ftc.hu)

Rutinos támadóval erősí­tett együttesünk. Márkus Tibor a tavaszi idényben a Ferencvárost erősí­ti majd, a korábbi NB II-es gólkirály kölcsönbe érkezik csapatunkhoz Paksról. A 2004/05-ös idényben a Tatabánya szí­neiben 37 gólig jutott az NB I/B-ben, majd egy évvel később az élvonalban a második legtöbb gólt ő szerezte. Érdekesség, hogy a 30 éves Márkus a Ferencvárosnál kezdte a pályafutását.

(2009.01.25. – ftc.hu)

Ahogyan arról beszámoltunk, két kí­nai játékos is csapatunkkal kezdte meg a felkészülést. Egyelőre mindketten csak próbajátékon vannak az Üllői úton. Gao Xiang és Men Yang is a Chengdu Blades-től érkezett tesztelésre. Előbbi 174 cm magas, 77 kiló, és főleg jobboldali középpályásként és támadóként vethető be. Egy alkalommal szerepelt a kí­nai U19-es válogatottban is a jelenleg 20 éves labdarúgó. A másik játékos, a 18 esztendős Men Yang befejező csatárként vethető be, nagy erénye a remek testfelépí­tése. A 196 cm magas, 80 kilós csatár is a Chengdu játékosa, nemrégiben a Sporting Lisszabonnál is részt vett edzéseken.

(2009.01.19. – ftc.hu)

Két játékossal erősödött labdarúgócsapatunk, ugyanis hivatalossá vált, hogy a Sheffield United két fiatal labdarúgója a Ferencvárosnál folytatja. Samuel Wedgbury és Matthew Lowton is az Üllői úton szerepel majd tavasszal. Mindkét játékos 19 éves, előbbi védekező illetve középső középpályásként bevethető, mí­g utóbbi a védelem jobb oldalán és közepén képes a legjobb teljesí­tményre. A 183 cm-es Wedgbury korábban a Sheffield United tartalékcsapatában szerepelt, legutóbb a Mansfield Town együttesénél játszott kölcsönben. A 180 cm-es Lowton védő létére a technikásabb játékosok közé tartozik, ő eddig a Sheffield utánpótlás-csapataiban szerepelt. Mindketten kölcsönbe érkeznek csapatunkhoz, a felkészülést már az Üllői úton kezdik meg.

*

Rafe Wolfe testvérét teszteli csapatunk. A felkészülést az Üllői úton kezdi meg Wolry Wolfe. A 28 esztendős baloldali középpályás 12 alkalommal szerepelt Jamaica válogatottjában, ahol kétszer volt eredményes. Wolry Wolfe jelenleg a trinidadi Joe Public együttesében játszik. A ballábas játékos tagja volt hazája U20-as válogatottjának, amely 2001-ben részt vett a korosztályos világbajnokságon. Sorsáról az edzések alapján dönt majd Bobby Davison vezetőedző.

(2009.01.10. – ftc.hu)

Az FTC zRt. újabb öt játékostól köszönt el. Klubunk Bobby Davison döntésének értelmében Brettschneider Lászlóra, Szalai Tamásra, Kutasi Zsoltra, Kiss Krisztiánra és Heitler Ádámra sem tart igényt a továbbiakban a felnőttcsapatnál.

(2008.12.12. – ftc.hu)

Terry Robinson, az FTC Zrt: igazgatóságának elnöke a 100%Fradinak elmondta, hogy több angol játékos érkezhet télen az Üllői útra a Sheffield United közreműködésével. A vezető elmondta, elsősorban olyan játékosokról van szó, akik egyelőre nem férnek oda a Sheffield United első keretéhez, hanem harmad- és negyedosztályú kluboknál szerepelnek kölcsönben. Robinson az alábbi neveket emlí­tette: Matthew Lowton, Sam Wedgebury, Jordan Robertson, Kyle Walker, Adam Chapman, Maxime Chanot és Nicky Law. Hozzátette, természetesen sorsukról Bobby Davison dönt, aki szeretné felmérni, mire képesek a játékosok, akiket természetesen meg kell győzni arról, hogy vállalják a Budapestre költözést

(2008.11.20. – ftc.hu)

Az FTC zRt. vezetése a hétfői napon szerződést bontott Matthew Bartholomew-val és Aaron Downing-gal. Mindkét játékos nyáron csatlakozott keretünkhöz, ám egyikük sem vált alapemberré csapatunkban, í­gy tavasszal már más klubban folytatják.

(2008.11.10. – ftc.hu)

Négyéves szerződést kötött klubunk Megyeri Balázzsal. A fiatal kapus jó benyomást tett a szakmai stábra a Bp. Honvéd elleni Liga Kupa-meccsen, ezt követően szerződést kí­nált neki klubunk. Megyeri ezt elfogadta, és percekkel ezelőtt örömmel í­rta alá. A kontraktus 2012 nyaráig szól. A 18 esztendős, Bristol Citytől hazatérő kapus játékengedélye ügyében klubunk vezetői már megtették a szükséges intézkedéseket, ám arra kevés esély van, hogy már a szombati bajnokin ő védje csapatunk kapuját.

– Örülök neki, hogy a Fradihoz kerülhettem vissza, hiszen innen igazoltam ki Angliába, ráadásul sok játékost ismerek – mondta Megyeri a 100%Fradinak. – A csapat fiataljaival mind együtt játszottam, í­gy nem volt nehéz a beilleszkedés. Nem érzem visszalépésnek, hogy Anglia után hazaszerződtem, hiszen itt is tudok fejlődni.

Kispesten biztatóan mutatkoztál be a csapatban.
– Olyan nagy, extra dolgot nem kellett csinálnom, amit kellett, azt úgy érzem, megoldottam. A legjobban annak örültem, hogy ismét pályán lehettem jó fél év után.

Miért jössz haza Angliából?
– A csapat tavaly osztályozót játszott a feljutásért, amit sajnos elbukott. Előtte úgy volt, hogy marad a kezdőkapus, a két másikat elküldik, én pedig felkerülök a felnőttekhez, és igazolnak egy rutinos hálóőrt is. Nem tudni miért, de ez egyik napról a másikra megváltozott, maradt minden a régiben, í­gy a korábbi előszerződésből nem lett semmi.

A Fradinál viszont megcélozhatod a kezdőcsapatot. Holczer sérült, Williams pedig időnként a válogatottnál van.
– Persze, szeretnék bizonyí­tani, de nem tudom megmondani, hogy mennyi esélyem lesz erre. Ha Liga Kupa meccsen kapok lehetőséget, akkor ott, ha bajnokin, akkor ott, ha pedig sehol, akkor úgy kell edzenem, hogy megkapjam a lehetőséget. Számomra jó jel, hogy négyéves szerződést kötött velem a klub, hiszen először úgy volt, csak nyárig kapok szerződést, aztán pár edzés után változott a vezetők véleménye, szerencsére pozití­v irányba.

(2008.10.17. – ftc.hu)

Két “új” játékosunk is pályára lép szerdán a Honvéd elleni kupameccsen. Balog Zoltánt és Megyeri Balázst is beveti Bobby Davison vezetőedző a Liga Kupa találkozón. Balog Viborgban játszott legutóbb, mí­g Megyeri a Bristol City kapusa volt. Mindketten a Ferencvárossal készülnek, és ugyan szerződésük nincs a klubbal, de ideiglenes játékengedélyt kaptak három Liga Kupa találkozóra. Balog Zoltán esetében szakvezetőnk külön kiemelte, hogy rendkí­vül profi módon készül arra, hogy sérülése után tökéletes állapotba kerüljön. Balog korábbi, 78-as számú mezében lesz majd tagja a kezdőcsapatnak. Megyeri leigazolására azért is lehet szükség, mert Holczer Ádám továbbra is sérüléssel bajlódik, Williams pedig válogatottbeli kötelezettségei miatt hiányozhat.

(2008.10.14. – ftc.hu)

A kedd délelőtti edzésen már a csapattal edz Balog Zoltán. A rutinos védő korábban hét évet töltött el az Üllői úton, a tavalyi szezonban Dániában profiskodott. Balog nyáron műtéten esett át, az elmúlt hetekben azonban már megkezdte a rehabilitációs edzéseket.

(2008.09.29. – ftc.hu)

Ahogyan azt már Bobby Davison pár napja előrevetí­tette, angol szakemberrel bővül a szakmai stáb. Véglegesen eldőlt, hogy a jövőben a stáb munkáját segí­ti a 40 éves Craig Short. A védő több mint 400 angol élvonalbeli találkozón lépett pályára Derby, az Everton és a Blackburn csapatában. A játékos 2005 és 2007 között a Sheffield United tagja volt. Short csütörtöktől áll munkába az Üllői úton, akkortól segí­ti majd Bobby Davison és Csató Sándor munkáját. A stábból az ő feladata lesz a kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgókkal való foglalkozás.

(2008.09.17. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ