2012.V.26. Paks – Ferencváros: 4-2

A labdarúgó NB I 30. fordulójában az MVM Paks 4–2-re legyőzte a Ferencvárost. A hazaiak szereztek vezetést Böde góljával, de a Fradi két perc alatt lőtt két góllal fordí­tott. A hazaiak azonban nem estek kétségbe, és a szintén két perc alatt elért két találattal már ők mentek előnnyel pihenőre. A 46. percben rúgott Szatmári-gól után pedig a vendégek már nem tudtak újí­tani, vagyis nem sikerült megszépí­teniük a gyenge szezonjukat.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Kis Károly: – A Ferencváros ellen játszani mindig nagy élmény, hiszen az egyik legnépszerűbb csapatról van szó. Ez lesz az idei bajnokság utolsó mérkőzése, amit hazai pályán ví­vunk meg. Természetesen szeretnénk szépen zárni a szezont, de tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. Hiába volt mostanában egy-két gyengébb eredménye a Fradinak, biztos, hogy egy masszí­v gárdával érkeznek hozzánk. Olyan eredményt szeretnénk produkálni, amivel örömet tudunk okozni a szurkolóinknak. Persze ellenfelünknek is ugyan ez a célja, í­gy nagy csatát várok.

– A szezon utolsó bajnoki mérkőzésére készülünk – mondta Détári Lajos. – Egy nagyon jó Paks otthonába utazunk, de ahogy minden mérkőzésünket, úgy természetesen ezt is szeretnénk megnyerni. Lehet számí­tani egy kis kí­sérletezgetésre, mivel sok a sérültünk és a hiányzónk, fiatal csapattal utazunk majd. Megteszünk mindent, hogy méltóképpen búcsúzzunk a szezontól.

Csernyánszki Norbert: – Eddig is abban rejlett az erőnk, hogy közösséget alkottunk, vagyis ha az alapcsapat együtt marad, nyugodtan indulhatunk az Európa-ligában. Az más kérdés, hogy a nyáron sok futballistának lejár a szerződése, és jó lenne végre látni a jövőképet, de egyelőre nincs előrelépés.

* * *

A mérkőzés:

Paks – Ferencváros: 4-2 (3-2)
Paks, 4.100 néző, vezette: Solymosi Péter (Berettyán, Horváth R.)

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha, Sifter, Böde, Szatmári L., Vayer – Kiss T. (Sipeki 81.)
kispad: Kiss M., Gévay, Csehi T., Magasföldi, Mészáros I.
edző: Kis Károly

Ferencváros: Gyenes – Fülöp N., Grúz, Klein (Batik 46.), Sváb – Otten – Jovanovic, Hakola (Nyilasi B. 86.), Junior (Varga B. 82.), Beliczky – Oláh L.
kispad: Kunsági, Gárdos, Vattai, Pölöskei II.
edző: Détári Lajos

Gól: Böde (10.), Kiss T. (35., 37.), Szatmári (46.) illetve Klein (19.), Oláh L. (20.)
Sárga lap: Batik (53.)

Kis Károly tartott a meccstől, de nagyon bí­zott a sikerben. Détári Lajos pedig éreztette, hogy ősszel új világ kezdődik az Üllői úton, ezért fiataloknak is lehetőséget kí­vánt adni. A mérkőzésnek inkább paksi szempontból volt tétje, mert a hazaiak még reménykedhettek benne, hogy elindulhatnak az Európa-ligában.

Ennek megfelelően kezdték is a játékot, az első tí­z percben jóval több helyzetük volt, mint a vendégeknek. A Fradi szinte el sem jutott még az ellenfél kapujához, máris hátrányban voltak. A 10. percben Böde Dániel cselezte magát tisztára a tizenhatos bal oldali sarkánál, nagy erejű lövésébe a későn vetődő Gyenes beleért ugyan, de a gólt nem tudta megakadályozni. 1–0. A vezetés talán túlságosan is megnyugtatta a Paksot, ezért két perc alatt fordí­tott a Ferencváros! Előbb a 19. percben Júnior remek beí­veléséről maradtak le a védők, akik mögül az érkező Kleintovábbí­totta a hálóba a labdát. 1–1. Egy perccel később aztán Oláh Lóránt lépett ki tökéletes ütemben Sváb labdájára, és máris vezetett az FTC! 1–2. Kis Károly elégedetlenül csóválta a fejét a kispad mellett, egyáltalán nem számí­tott ilyen fordulatra. Ráadásul Oláh révén kétszer is növelhette volna az előnyét a Ferencváros, ám előbb az üres kapuba sem tudott betalálni, majd a fejese is mellé szállt. És ahogy ilyenkor már lenni szokott, a kihagyott helyzetekért góllal fizetett a futballsors. A 35. percben Böde adott kötényt Grúznak, becselezte magát a bal oldalon szinte a kapuig, amikor okosan középre játszott, és az érkező Kiss Tamás belsővel a hosszú sarokba lőtt. 2–2. Détári Lajos talán még mindig a bekapott gól miatt dühöngött, hiszen jobban is figyelhettek volna a védők a tizenhatoson belül, amikor a 37. percben Bartha erős lövése középre jött ki Gyenesről, és megint csak senki nem figyelt az érkező Kiss Tamásra, aki közelről a hálóba fejelt. 2–3. A félidő végén még néhány vérszegény akció futott a pályán, de a különben sportszerű meccsen úgy tűnt, még nem dőlt el semmi.

A második félidő elején viszont a paksiak azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, és amí­g a vendéggárda még nem vette fel az üzemi hőmérsékletét, növelték az előnyüket. A 46. percben ugyanis Szatmári Lóránd ugrott ki az elmélázó védők közül, Gyenes bizonytalanul jött ki a kapujából, a paksi játékos pedig okosan pörgetett át a Fradi-kapus lába fölött. 4–2. A második játékrész további részében már nem esett gól, azonban a Paks újabb helyzeteket hagyott kihasználatlanul. A Ferencváros erőlködött ugyan, ám nem kerülhette el a sorsát, főleg, hogy nagyjából kétszer annyiszor rúgott kapura a hazai csapat. Mivel a Honvéd nyert, eldőlt, hogy az MVM Paks semmiképpen sem lehet negyedik, ezért az utolsó percek Varga Bence kapufáját leszámí­tva csendesen csordogáltak. Vereségével a Ferencváros egy dicstelen rekordot is felállí­tott, hiszen az NB I indulása, azaz 1901 óta még egyetlen szezonban sem gyűjtött be 14 vereséget!

Ez azonban semmit nem von le a hazaiak érdemeiből, hiszen tudatosabb játékukkal végül is simán nyertek. Sok munkára lesz szükség a nyári szünetben az Üllői úton…

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Kis Károly (Paks): – Látványos találkozó kerekedett ebből a mérkőzésből, mindkét oldalon akadtak helyzetek, mindkét csapat bevállalta a támadásokat. Egy mozgékony Ferencváros ellen játszottunk, gratulálok a játékosoknak a mai mérkőzéshez és az egész éves teljesí­tményhez.

Détári Lajos (FTC): – Úgy érzem, hogy egy jó mérkőzést játszottunk. Sportszerű találkozó volt, mindkét csapat előtt akadt helyzet, aki itt volt az jól szórakozott. Természetesen sok gondunk volt, de én a külső körülményekre, a sérülésekre soha nem hivatkozok. Ilyen csapatot tudtunk kiállí­tani, a játékosokkal elégedett vagyok, mindent megtettek.

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011100ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ