2012.VII.21. Ferencváros – BKV Előre: 4-1 (edzőmérkőzés)

w_ftc-bkvCsapatunk négy gólt lőtt a ma délutáni felkészülési mérkőzésen.

A BKV Előre játékoskeretében jelentős változások voltak. A biztos távozók listája: Fazakas, Baranyai, Miklósvári, Csikós, Eszlátyi, Szabó V., Vezér Á. és Selei. Próbajátékosok természetesen vannak, de még biztos igazolásokra nem került sor. Első edzőmeccsén 4-2-re kikapott Vácott a közlekedési gárda.

Ferencváros – BKV Előre (NB II): 4-1 (1-1)
Üllői út, 3-as edzőpálya, 200 néző

Ferencváros: Gyenes – Gárdos, Grúz (Králik 46.), Batik, Fülöp N. – Orosz M., Józsi, Birtalan B. (Tokic 46.), Beliczky – Markovic (Máté J. 46.), Risser (Alonso)

BKV Előre:

Gól: Markovic (32.), Máté J. (52., 68.), Batik (67.) illetve Berki P. (45.)

Egy új labdarúgó is tesztelésre érkezett. Wilko Risser namí­biai-német kettős állampolgárságú 29 éves center, aki 14-szeres namí­biai válogatottnak mondhatja magát.

A mieink tiszta fehérben, a vendégek sárga-kékben léptek pályára. Az első percekben Gárdos kerülhetett volna ziccerbe, de a kapus jól jött ki a labdára. Szinte az ellentámadásból a BKV támadója a kapunk mellé lőtt. A 12. percben Risser fejelt közvetlen közelről a kapus kezébe. A 20. perc derekán egy szögletet követően Batik alig pár méterről lőhetett, de az ellenfél kapusa ismét hárí­tott. A 22. percben Beliczky készí­tett le egy labdát Rissernek, aki 18 méterről lőtt, a kapus a léc alól szögletre tolta a labdát. A 32. percben Markovic kapott egy labdát üresen, 16 méterről lőtt, a BKV kapusa ugyan védhette volna a kí­sérletet, de a kezei között a hálóba gurult a labda (1-0). A félidő hajrájában Orosz ugratta ki Rissert, aki egy védő szorí­tásában a bal oldali kapufa mellé lőtt. A namí­biai-német csatár nem sokkal később fejjel veszélyeztetett. A félidő lefújása előtt pár másodperccel a BKV egy távoli lövéssel kiegyenlí­tett (1-1).

A félidőben Détári Lajos több poszton is változtatott, Králik Csaba, valamint Máté János mellett két próbajátékos is pályára lépett. Középső középpályásként Mauro Alonso futott ki a pályára. A 23 éves brazil játékos legutóbb a román FC Brasovban futballozott. Támadóként Hrvoje Tokicot küldte be Détári. Tokic 22 éves és a Hajduk Splittől érkezett tesztelésre.

Az 52. minutumban Máté ugrott ki egy remek labdával, átemelte a kilépő kapust, majd a hálóba lőtt (2-1). A 67. percben Orosz szögletét követően Máté fejesét bravúrral védte a kapus, a kipattanót Batik könnyedén a hálóba lőtte(3-1). Egy perccel később Máté csinálta meg magának a lövőhelyzetet, majd a kapu bal oldalába lőtt (4-1). A második játékrész felénél a BKV Előre ugyan lőtt egy kapufát, de a játékot továbbra is a mieink irányí­tják. Máté átlövésből, Beliczky szabadrúgásból okozott zavart az ellenfél kapuja előtt. A gólokat követően kissé szürkébb lett a játékunk, de zömében í­gy is a BKV térfelén tartózkodunk. A találkozó 4-1-es ferencvárosi győzelemmel ért véget.

További képek …

Csapatunk a mai nap folyamán két felkészülési mérkőzést is játszott. A délelőtti találkozón a mieink 3-0-ra legyőzték a Szigetszentmiklóst.

– Mindig is mondtam és most is tartom, hogy nem felkészülési meccsen számí­t az eredmény – értékelte a délelőtti találkozót Détári. – Fegyelmezett ellenféllel játszottunk, de mi is fegyelmezettek voltunk. A védekezéssel nagyon elégedett voltam, nagyon jól zártunk és rendre odaértünk a támadók elé. Gyors és látványos támadásokat vezettünk. Technikailag is ellenfelünk fölé nőttünk.

Délután a BKV Előre következett. A félidei 1-1-es állást követően a második játékrészben belelendültek játékosaink és végül 4-1-re győztek.

– Az utolsó felkészülési mérkőzést győzelemmel zártuk – összegzett szakvezetőnk. – Az első félidő katasztrofális volt, le is üvöltöttem a játékosok fejét. Ha valaki nem kerül be a kezdő tizenegybe, az nem jelenti azt, hogy lélektelenül kell játszani és nem kell megszakadni a pályán. A Barcelonában sem mindenki kezdő, mégis a tartalékok úgy állnak hozzá a játékhoz, hogy bármikor bevethetők legyenek. A második félidőben már sokkal jobban hajtott a csapat. Öt perc alatt rúgtunk három gólt és védekezésben is teljesen lezártuk a területeket. Sikerült győzni, de itt sem számí­t az eredmény. Ez a meccs is egy felkészülés volt az egy hét múlva sorra kerülő szezonnyitóra a Kecskemét ellen.

(A Ferencváros és a BKV Előre hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ