2012.X.20. NB II, Ferencváros II. – Vác: 1-0

A másodosztályú bajnokság 10. játéknapján második csapatuk egygólos győzelmet aratott a Vác ellen, ennek ellenére továbbra is az utolsó helyen áll a tabellán.

Ferencváros II. – Vác: 1-0 (0-0)
Albert stadion, 200 néző, vezette: Mészáros István (Péter, Szeles)

Ferencváros II: Rigó – Simita, Otten, Grúz, Tóth A. (Birtalan 58.) – Vass (Peszmeg 53.), Busai – Gárdos, Holman (Nyilasi B. 82.), Papp M. – Máté
kispad: Hermány, Vattai, Nehéz, Erdei G.
edző: Lipcsei Péter

Vác: Dombó – Króner, Páles, Benke, Gyulyás – Rása (Farkas P. 55.)– Kákonyi, Király, Berki (Kelemen 71.), Papp K. (Pap R. 58.)– Palásthy
kispad: Rácz, Hagymási, Petrezselyem, Gulyás
edző: Mózner János

Gól: Máté (50.)
Sárga lap: Holman (41.), Busai (74.) illetve Króner (86.), Kákonyi (89.)

NB II-es csapatunk három nagy helyzettel kezdett a Vác ellen a Keleti csoport soros bajnokiján. A találkozót a helyszí­nen tekintette meg élvonalbeli csapatunk edzője, Ricardo Moniz is. A mieink előbb Otten veszélyes beadását követően okoztak zavart a váci kapu előtt, majd újra holland védőnk jeleskedett, ám ezúttal átlövésből – Dombó Dávid góltól mentette meg csapatát. Nem sokkal később Rigónak kellett hárí­tania, de az újabb nagyobb helyzet már a Fradi előtt akadt: Máté emelte át védőjét, majd kapásból lőtt, de Dombó ismét hárí­tani tudott. A folytatásban inkább a küzdelemről szólt a mérkőzés. A mieink domináltak a váci csapat főként ellentámadásokból tudott átjönni a térfelünkre, ám veszélyt akkor sem tudott okozni. A szünetre 0-0-val vonultak a csapatok.

A második félidő első perceiben Holman remek passzával Máté János tört be a tizenhatoson belülre, majd Dombó mellett a kapu bal oldalába gurí­tott (1-0). A folytatásban főként átlövésekből veszélyeztettek a csapatok, Gárdos kí­sérleténél például a labda át is haladta a gólvonalat, de a játékvezető nem í­télt gólt. A mérkőzés hajrájában Rigó Gábor ziccert védett, ezzel ő is hozzátette a maga részét az értékes, 1-0-s győzelemhez!

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Lipcsei Péter: – Úgy gondolom, hogy egy nagyon értékes győzelmet arattunk, mivel a Vác – ahogy a tabellán elfoglalt helye is mutatja -, egy nagyon jó csapat. Akkor lesz igazán értékes ez a győzelem, ha a jövő héten a Putnokot is meg tudjuk verni. Maximálisan elégedett voltam, küzdöttek, hajtottak a srácok. Sajnos a sérülések közbejöttek, Vass Mátét és Tóth Axelt is emiatt kellett lehoznom. Le a kalappal a srácok előtt, megérdemelten nyertünk.

Máté János:
– Egy jó erőkből álló Vácot sikerült legyőznünk, amely komoly terveket szövöget, fel akar jutni az élvonalba. A Fradinak hazai pályán minden mérkőzését hoznia kell, legyen az ifi, serdülő, NB II-es, vagy NB I-es mérkőzés. Örülök, hogy be tudtuk húzni ezt a bajnokit, külön öröm a számomra, hogy az én gólommal nyertük meg a találkozót. Remélem, hogy legközelebb egy NB I-es mérkőzésen is sikerül mindez.

Mózner János: – Ismételten csak azt mondhatom, hogy nem korrekt az a bajnokság, amelyikben olyan csapatok vehetnek részt, akik már korábban kiestek.

(A Ferencváros és a Vác hivatalos honlapja, az nso.hu és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ