1999.VIII.18. Magyarország – Moldova 1-1

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán az Üllői úton barátságos mérkőzésen fogadta Moldova együttesét.

Magyarország-Moldova 1-1 (1-0)
Üllői út, 5000 néző, V: Sowa (osztrák)

Magyarország: Sáfár – Sebők V., Korsós Gy., Hrutka, Szekeres (Füzi Á. 83.) – Dárdai, Vincze O. (Kovács B. 67.), Pisont – Dombi, Horváth F. (Sowunmi 46.), Korsós A.

Moldova: Dinov – Fistican, Guzun, Stroienco, Gaidamasciuc – Stratulat (Osipenco 58.), Oprea (Belovs 85.), Sischin (Lupasco 90.), Boret – Epureanu, Clescenco (Chirilov 70.)

Gól: Sebők V. (39.) illetve Clescenco (66.)
Sárga lap: Sebők V. (28.), Füzi Á. (88.) illetve Epureanu (8.), Clescenco (31.), Fistican (90.)

A magyar válogatott története során először lépett úgy pályára, hogy a kezdőcsapatban csak idegenlégiósok kaptak helyet.

12. perc: Korsós A. szögletét Sebők V. 6 m-ről fejelte kapura, de Epureanu a gólvonalról kirúgta a labdát.
17. perc: Korsós A. baloldali beadását Horváth a kapu fölé lőtte.
21. perc: Gaidamasciuc 20 m-es lövését Sáfár biztosan védte.
39. perc: Pisont kényszerí­tőzött Sebők V.-vel, elfutott az alapvonalig, beadott és az érkező Sebők 6 m-ről a kapu közepébe passzolt (1-0).
45. perc: Epureanu került helyzetbe, de 10 m-ről senkitől sem zavartatva a bal sarok mellé lőtt.

Az első negyedórában a két csapat ismerkedett egymás játékstí­lusával, majd ezt követően a magyar válogatott némi mezőnyfölényt harcolt ki, ami helyzetekben is megmutatkozott. A játékrész közepétől kiegyenlí­tődött a játék, mivel a moldovaiak bátrabban kezdtek játszani. Sebők Vilmos gólja megnyugtatta a hazaiakat, de ennek ellenére a 45. percben egyenlí­tési lehetőséget szalasztott el a vendég együttes.

66. perc: Epureanu indí­totta az egyedül kilépő Clescencót, aki kicselezte a kifutó Sáfárt és 10 m-ről a kapuba helyezett (1-1).
71. perc: Korsós A. í­velt balra egy szabadrúgást a jobb oldalról, de az érkező Hrutka lemaradt a labdáról.
78. perc: Boret 12 m-es lövését Sáfár védte.
81. perc: Sowunmi indí­totta Kovács Bélát, aki 17 m-ről kapásból alig lőtt a jobb sarok mellé.
91. perc: Osipenco 20 m-es lövését Sáfár bravúrral tolta szögletre.

A második játékrész többnyire eseménytelenül telt, a magyar együttes játékán kevés tudatosságot lehetett felfedezni és a moldovaiak egyenlí­tése tulajdonképpen nem számí­tott meglepetésnek. A vendégek gólja után a magyarok megpróbáltak nagyobb sebességre kapcsolni, de újabb lehetőségek az ügyesen játszó moldovaiak előtt adódtak.

A kilencven perc egészét tekintve igazságosnak mondható a döntetlen.

Jól szolgálta célját a találkozó, az ilyen összecsapásokat éppen azért szervezik, hogy az edzők új játékosokat próbálhassanak ki – fogalmazott Bicskei Bertalan szövetségi kapitány az Üllői úti stadionban szerdán 1-1-re végződött Magyarország-Moldova barátságos labdarúgó-mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A találkozón az alaposan megfiatalí­tott és néhány kulcsembere nélkül pályára lépő magyar együttes az első félidő nagy részében irányí­totta a játékot, és Sebők Vilmos 39. percben lőtt gólja után akár el is dönthette volna a mérkőzést. A második játékrészben azonban bátrabbá váltak a moldovaiak, és egyenlí­tésüket (Clescenco 66. perc) követően többször zavarba hozták a némileg elfáradt magyarokat.

– Megértem a csalódott szurkolókat, hiszen győzelmet vártak – kezdte az értékelést Bicskei -, de tudtuk, hogy a korábban a románok (0-0) és a törökök (2-2) ellen is döntetlent elért vendégeink nem feltartott kézzel érkeztek Budapestre, ügyesen és harcosan fognak futballozni. Együttesem az első félidőben szinte maradéktalanul végrehajtotta az előre megbeszélt taktikát, néhány apró hibától eltekintve jól játszott.

A magyar csapat vezetőgólja után néhány perccel Korsós György került százszázalékos helyzetbe, de a Graz légiósának közeli lövését Dinov kapus bravúrral hárí­totta.

– A második félidőben a moldovaiak támadóbb felfogásban játszottak, és sajnos együttesemben néhányan indokoltan, néhányan pedig számomra érthetetlen okokból elfáradtak – folytatta Bicskei. – A csereként pályára lépett labdarúgók pedig még túl fiatalok ahhoz, hogy eldöntsenek egy ilyen találkozót. Tudom, hogy sok kritika éri majd a csapatot, de szükség van az ilyen jellegű mérkőzésekre, még ha nem is a szurkolók elvárasainak megfelelően alakul a végeredmény.

Újságí­rói kérdésre a kapitány elmondta, hogy az újonc Thomas Sowunminak voltak biztató megmozdulásai, összességében nem keltett csalódást.

Ivan Daniliant, a moldovai együttes szövetségi kapitánya elsőként megköszönte a magyarok vendégszeretetét. – Nagyszerűen éreztük magunkat Budapesten, és szerintem egy lendületes mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló magyarok ellen – fogalmazott Daniliant – A német válogatott játszott ellenünk a vendéglátóinkhoz hasonló felfogásban, igaz, azon az összecsapáson 6-1-re kikaptunk. Tudom, hogy kollégám sok kritikát kap majd, mivel elmaradt a győzelem, de védelmében el kell mondanom, hogy a román és török válogatott sem tudott ellenünk jobb játékot nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ