1915.V.30. Ausztria – Magyarország 1:2

A második háborús magyar—osztrák mérkőzés

Magyarország győz 2:1 (2:0)

Bécs, Práter-pálya. Biró: Schmieger (WSC).

SH-19150531-04-19150530

A magyar válogatott csapat. A Magyar Labdarugók Szövetségének válogató-bizottsága ma esti ülésén állitotta össze Oprée Rezső elnökletével a magyar válogatott csapatot, amely május 30-ikán Bécsben mérkőzik Ausztria reprezentativjaival. A csapat a következő: Knapp (MTK)—Révész (MTK), Csüdör (MTK)—Biró (MTK), Konrád I. (MTK), Virág (FTK)—Tóth (FTK), Kertész II. (MTK), Pataki (FTK), Lakatos (FTK), Borbás (FTK). Tartalékok: Zsák, Szandovits, Wiener, Vanicsek és Schaffer.

(Pesti Napló, 1915. május 26.)

A válogatott csapat elutazása. A Magyar Labdarugó Szövetség válogató bizottsága által kiszemelt válogatott csapat, amelynek összeállí­tását mai számunkban közöltük, május 29-én, szombaton délután a két órai gyorsvonattal utazik Bécsbe Zsák, Szandovits, Wiener, Vancsai, Kehrling, Kertész III, Schaffer, Weisz és Póc tartalékokkal. A csapatot Minder Frigyes szövetségi kapitány fogja kisérni. Az MLSz a képviselőit a pénteki tanácsülésen fogja megállapí­tani. A mérkőzés szí­nhelye a Wiener Atletik Klub Práterben levő pályája lesz. A match pontban fél öt órakor fog kezdődni és a csapat még az esti gyorsvonattal hazautazik.

(Pesti Napló, 1915. május 28.)

A magyar válogatott csapat Bécsben. Holnap zajlik le Bécsben a tavaszi évad második háborús magyar-osztrák válogatott mérkőzése, a mely éppen ugy, mint a Budapesten lefolyt meccs, elsőbben a jótékonyságot szolgálja s csak másodsorban a sportot. A Wiener Atletiksport Klubnak a Práterben fekvő remek sporttelepén méri össze erejét a két csapat és a jelekből í­télve, a győzelem most is az osztrák szí­neknek fog jutni. A válogató-bizottságunk ugyan céltudatosan teljesí­tette most a föladatát, a rendelkezésre álló legjobb játékosokat állí­totta a csapatba, mégis túlzott optimizmussal lehet csak arra számitanunk, hogy a Budapesten május 2-dikán elszenvedett 5:2 arányu vereségért revánsot veszünk. Az osztrák csapat kitünő, lényegesen jobb, mint a múltkori s még akkor is kétséges lesz a küzdelem sorsa, ha mi olyan erős legénységet tudnánk szemközt állí­tani vele. mint a minővel a háború előtt dicsekedhettünk. A különben sem szilárd bizalmat megingatja, hogy még azt a csapatot sem tudjuk szerepeltetni, a melyet közmegelégedésre a válogató-bizottság kijelölt. Nem vehet ugyanis részt a mérkőzésben Biró és Virág, tehát a födözetsornak két kitűnő tagja, a kiknek a helyére semmi körülmények között sem tudunk megfelelő erőt állí­tani. Katonai szolgálatot teljesit a válogatott csapat tagjainak a zöme és valóban még szerencsének mondható, hogy csak két játékosnak kellett itthon maradni a szolgálat következtében. Virágh helyett alkalmasint Vancsai János, a „33″ FC jeles középsőfödözete fog szerepelni, mí­g Biró posztjának a betöltéséről ma este gondoskodnak, mert remélik. hogy még holnap reggel fölutazhatik a császárvárosba. Ha sem Vancsai, sem Biró nem vehet részt a meccsben Kehrling Béla és Krempels Béla fog játszani. Kehrling mint tartalék, Krempels pedig mint érdeklődő elutazott ma délután a válogatott csapattal. Ma tehát még a magyar csapat összeállí­tása is bizonytalan, a valószí­nűség szerint azonban igy fog festeni: Knapp—Révész, Csüdör—Kehrling, Konrád I., Krempels—Tóth, Kertész II., Pataki, Lakatos és Borbás dr.

Az osztrák válogatott csapat í­gy fog fölállani: Tesnohlidek (Herta) — Popovich (Amatőr), Schlosser (WAC) — Cimera (Rapid), Brandstetter (Rapid), Tekusch dr. (WAF) — Heinzl (WAF), Kuthan (Rapid), Szudnicka (WAC), Svatosh (Rapid) és Hoel (Rudolfhügel).

A biró szerepét Schmieger (WSC) fogja betölteni. A mérkőzés délután fél 5 órakor kezdődik s a magyar csapat éjjel 11 óra 45 perckor a keleti pályaudvarban érkezik vissza Budapestre.

(Budapesti Hí­rlap, 1915. május 30.)

1915. május 30., 16:30, Bécs, WAC-pálya, Ausztria — Magyarország 1:2 (0:2)
vezette: W. Schmieger (osztrák)
nézőszám: 6 189
*Ausztria: Desnohlidek (Hertha) — Alexander (Amateur), Schlosser (WAC) — Robert (Rapid), Seppl (Rapid), Kürner (Simmering) — Hoel (Rudolfshügel), Ferdinand (Rapid), Studnicka (WAF), Kuthan (Rapid), Stürmer (WAF)
Magyarország: Knapp (MTK) — Révész (MTK), Csüdör (MTK) — Vancsai I. (33 FC), Konrád I. (MTK), Kertész III. (MTK) — Tóth (FTC), Kertész II. (MTK), Pataky (FTC), Schlosser (FTC), Borbás dr. (FTC)
Gól: Swatosch (80.) ill. Schlosser (5.), Borbás dr. (22.)
A válogató bizottság összetétele: Herendi Arthur, Löwenrosen Charly, Ordódy Béla, Oprée Rezső, Szieberth Imre
mb. Szövetségi kapitány: Minder Frigyes

SH-19150531-07-19150530-2

SH-19150607-04-19150530

A bécsi magyar—osztrák mérkőzés 6189 főből állott. Az elővételben vett belépő jegyek árából 2464 korona 62 fillér folyt be és 10,863 korona volt az összjövedelem. A kiadások 2464 korona 52 fillérre rugtak s í­gy a tiszta jövedelem 8389 98 fillér.

(Sporthí­rlap, 1915. június 7.)

*Illustriertes (Österreichisches) Sportblatt, 1915. június 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ