1902.V.4. Slavia Praha – FTC 4:1

Slavia 4:1 eredménynyel győz a Ferenczvárosi T. C. ellen.

1902. május 4., 16:00, Prága, Slavia – FTC 4:1 (2:0)
vezette:
Slavia:
FTC: Pápai – ?, Fekete – ?, ?, ? – ?, ?, ?, ?, ?
Gól: Baumruck, ? illetve Fekete (11-esből)

A Ferenczvárosi Torna Club Prágában.

Budapest, május 6.

A F. T. K., mely rövid idő alatt dicséretesen felküzdötte magát az I-ső oszt. magyar football csapatok közűl a második helyre, a »Slavia Sportovni Club« meghí­vására Prágában járt, hogy összemérje erejét e kiváló cseh csapattal. E mérkőzés — mint tudósí­tónk í­rja — a cseh sportközönség rendkí­vüli érdeklődése mellett folyt le s 4:1 arányban végződött a csehek javára.

A mérkőzés délután 4 órakor vette kezdetét. A magyarok a sors döntése folytán szél ellen állottak fel, de daczára a rendkí­vül erős és szí­vós cseh csapatnak és a nagy szélnek, csakhamar ott teremnek cseh kapunál s veszedelmesen fenyegetik azt; akkor azonban a csehek, látván, hogy nem kicsinylendő ellenféllel van dolguk, megfeszí­tvén minden erejüket, elveszik a magyaroktól a labdát s villámsebesen sietnek vele a magyar kapu felé. De a magyar kapuvéd is éber figyelemmel őrködik s kitűnő védése miatt sokszor részesül a cseh nézőközönség elismerő tapsaiban. így változatosan a magyar és cseh csapat közötti kemény küzdelem csaknem 15 perczig tart, amikor Baumruck, a csehek kitűnő jobb szélső csatárja nyilsebességgel rohanván a labdával a magyar kapu felé, azt védhetlenül belövi, megszerezvén igy csapatának az első goalt; ezt ismét 15 perez múlva egy második goal követi, a melyet a bal összekötő irányí­tott be a kapuba s igy az első félidő 2:0 arányban végződött.

A második félidőben folytatódik az előbbi sebes tempó s a magyar csatárok több í­zben ismétlődő szép támadása sokszor bámulatra ragadja a cseh nézőközönséget, goal azonban ismét nem esik a magyar részről, mig ellenben a csehek ismét 15—15 percznyi időközben két újabb goalt lőnek a magyar kapuba. Ekkor történik, hogy egy rendkí­vül erős támadás közben az egyik cseh-játékos 2 kézzel lefogja a magyar középső fedezetet, í­gy akarván őt a védelemben megakadályozni, mire a cseh biró büntető rúgást í­tél meg a magyarok javára. Erre Fekete a magyarok bal hátvédje felhasználván a kí­nálkozó jó alkalmat, a biró füttyentésére kivédhetlen erővel beröpiti a labdát a csehek hálójába, megszerezvén ezzel a magyaroknak az egyetlen goalt. Később a csehek is elérnek egy büntető rúgást, de azt Pápai a magyar kapuvéd ügyesen kivédte s igy a mérkőzés a fenti eredménynyel fejeződött be.

Még csak azt jegyezzük meg, hogy a cseh biró a játék folyamán teljesen pártatlanul ítélkezett s a cseh nézőközönség magatartása a mérkőzés alatt valóban mintaszerű volt s e tekintetben követendő mintaképéül szolgálhatna a mi magyar nézőközönségünk különösen fiatalabb elemeinek. A játékot nagy figyelemmel és gyönyörködtetéssel kiséri, de soha a legkisebb közbekiáltással nem zavarja és sem a játékosokat, sem a birót sértő megjegyzéseivel nem bántalmazza; de igenis megtapsolta a játékost, valahányszor ügyeskedik, ha mindjárt az ellenfél csapatába tartozik is.

Kárpáti Béla.

(Herkules)

1902. május 4.

A Ferenczvárosiaknak az utóbbi időben szép sikereket aratott csapatja a prágai Slaviával mérte össze erejét, még pedig megbecsülendő eredménynyel. Első félidőben 2:0, második félidő 2:1 a Slavia javára. A Ferenczvárosiaknál a forwardsor ismét a legjobb volt, mig a Slaviának forwardsora mellett a fedezetek különösen jók voltak.

(Sport-Világ)

Prágában, mint egy telegram jelenti, nagy érdeklődés mellett mérkőztek ma délután a Sportovni Klub Szlávia és a Ferencvárosi Torna-Klub futball-csapatai. A végső eredmény 4:1 a Szlávia javára.

(Budapesti Hí­rlap)

Magyarok veresége Prágában. Prágából sürgönyzik nekünk: A Ferencvárosi Torna Club mai prágai mérkőzése 4 goallal 1 ellen a Slavia javára végződött.

(Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ