1906.V.6. Brüll serleg, 33 FC – FTC 0:8

Vasárnapi mérkőzések. A serleg mérkőzések a favoritok előrelátható győzelmével fog végződni. A lehel-utczai pályán a Postások, a lágymányosi pályán pedig a Ferenczvárosi Torna-Cl. nyeri meg a küzdelmet a Typographia, illetve a 33-as F. C. ellen. A második csapatoknál szintén a F. T. C. II., illetve a Postás II. győzelmét várjuk.

(Sport-Világ, 1906. május 6.)

Vasárnapi mérkőzések. A Lágymányosi pályán a 33FC.—FTC. match — ha hű marad hagyományaihoz — nagy meglepetést hozhat. Különben a FTC. győzelme valószí­nű.

(Nemzeti Sport, 1906. május 6.)

Érdekes mérkőzés lesz vasárnap délután a lágymányosi pályán. A Ferencvárosi Torna Klub meri össze erejét őszi legyőzőjével, a 33. Fotball Klubjával. A 33-asoknak a Postások ellen mutatott jó formája arra enged következtetni, hogy a Ferencvárosiaknak erősen kell küzdeni, ha őszi leverésüket elenfelükön meg akarják torolni. A mérkőzés délután félöt órakor kezdődik; ezt megelőzőleg a második csapatok mérkőznek.

(Pesti Napló, 1906. május 5.)

1906. május 6., 16:30, Lágymányos, 33 FC – FTC 0:8 (0:4)
vezette: Pobuda Tivadar (MAFC.)
33 FC: Koch I., Koch II., ?
FTC: Dobronyi – ?, Rumbold – Weisz, ?, Hahn – Braun, Gorszky, Braun II., Pákay, Schlosser
Gól: Pákay (3., 33.), Braun (9.), Weisz (39.), ?

A Ferencvárosi Torna Klub fényes revánsot vett őszi legyőzőjén, a „33“-as Fottball Klubon s fölényes játék után 8:0 arányú győzelmet aratott. A F. T. K. csapatában némi változás történt mely, mint a játék folyamán észleltük, szépen bevált. A csatársorban Weisz helyét Gorszky töltötte be, mig a Weisz a fedezetsorban játszott, Eckert helyett a kis Schloszer, a beteg Dongó helyet pedig a második csapatbeli Hahn játszott. Az uj játékosok kitünően töltötték be helyeiket, különösen Schloszer és Gorszky, előbbi szép beadásaival Gorszky éles lövéseivel tűnt ki. Hahn a fedezetsorban igen kezdetleges játékot mutatott. A „33″-as F. K.-nak lelke, Kiss Gyula hiányzott, ezáltal a csapat fejetlenül játszott, különösen a védelem könnyelmű játéka okozta a csapat csúfos vereséget.

A játékot a „33“-asok kezdik, de a F. T. K. rögtön átveszi a támadást, már a 3-k percben Pákay belövi az első goalt, a 9-ik percben Braun a másodikat. Majd a játék rövid időre középre kerül, utána, ismét a F. T. K. támad, Pákay a 33-ik és Weisz a 39-ik percben rúgja a harmadik, illetve a negyedik goalt. A második félidőben a F. T. K. újból négy goalt rúg. Bí­ró: Pobuda Tivadar (M. A. F. K.) volt.

Előzőleg a második csapatok barátságos mérkőzést játszottak, melyből a F. T. K. került ki győztesként 8:3 arányban. Biró: Korody Ignác (F. T. K.) volt.

(Pesti Napló, 1906. május 7.)

FTC—33FC 8:0. A FTC. a hátra levő serlegmérkőzéseit. a mint látszik arra használja fel, hogy csapatában uj erőket, különféle összeállí­tásokban próbáljon ki. A múlt vasárnapi csatársorban uj játékos volt Braun II. középcsatár, ki azonban sehogy sem állotta meg helyét az első csapatban. Rendkí­vül lassú a labdára menésben, nem tud labdát osztogatni, a csapat támadását vezetni és irányí­tani pedig még kevésbé. Gorszky jobb összekötőt játszott. Neki igazán csak azt tanácsolhatjuk, hogy maradjon meg elsőrendű fedezetnek s ne igyekezzék rossz csatár lenni. Meglepő szépen játszott a kis Schlosser, aki idővel együk legjobb játékosunk lesz. A FTC. védelmében ismét Rumbold tűnt ki. A 33FC. igen gyönge csapattal állott ki s elfogadhatót egyedül Koch produkált, azonban ő sem tudott lelket önteni a csapatba. A játék igen egyhangú volt. A FTC. a gól aránynak megfelelően állandóan fölénynyel dolgozott.

A 33 FC. kezdi a játékot, de a labda mindjárt a zöld-fehérek birtokába jut. Rövid támadás után Braun I. centerez, a kapus elfogja, de elejti a labdát, Pákay gyorsan a labdán van s a kezdés után 3 percre már megszerzi a FTC. a vezető gólt. A FTC. továbbra is támad, de Gorszky két kitűnő alkalmat szalaszt el. A 33 FC. csak ritkán tud lekerülni az ellenfél kapujához, bár egy ily alkalommal, egy biztosnak látszó gólt Rumbold csak az utolsó pillanatban tud menteni. A FTC. további támadása az első fél időben még 3 gólt eredményez. A második félidő képe olyan, mint az elsőé. A 33 FC. folytonos védekezésre szorul s még 4 gólt kap.

Biró Pobuda Tivadar (MAFC.) volt.

Tréning mérkőzések. FTC. II. — 33FC. II. 10:3.

(Nemzeti Sport, 1906. május 13.)

F. T. C.—33 F. C. 8:0. A goalok nagy számától az idén elszoktatott bennünket a F. T. C. csatársora. Meglepő és váratlan volt tehát ez a nagy arányú győzelem a 33 F. C. felett. A további matchek fogják eldönteni, vajjon a csapat összeállí­tásában vasárnap látott alapos változás eredménye-e a goalképesség hirtelen emelkedése, vagy pedig a 33 F. C. védelmének gyengesége; mert ezen a matchen a 8:0 eredménynek megfelelő fölény nem volt és a 33 F. C. a támadásokból is eléggé kivette részét.

A mérkőzés az esős és főleg szeles időjárás daczára mindvégig élénk tempóban, elég változatosan folyt le. Nagyobbára F. T. C. támadott; támadásaiban szokatlan ambí­ciót és lövőképességet mutatott, mi a goalok számából is látható. A 33-asok között a két Koch támadásai voltak a legveszedelmesebbek, melyek ellenében Dobronyi a F. T. C. kapuját ügyesen, de sok szerencsével is védte. Meg kell rónunk a 33-asok egyik-másik játékosának erőszakos játékát, ép igy a F. T. C.-ból is egyeseket, kik ezt viszonozták, egymáson kölcsönösen emlékeket hagyva. Igaz, hogy nagyobb bí­rói erély mindezt elfojthatta volna. A goalok körülbelül egyforma időközökben estek, az első félidőben is 4, a másodikban is 4.

Biró Pobuda Tivadar (M. A. F. C.) volt

A második csapatok barátságos matchét szintén a F. T. C. nyerte meg 10:3 eredménnyel. — Ezt a matchét a hirtelen beállott vihar miatt befejezetlenül hagyták.

(Sport-Világ, 1906. május 13.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ