1906.V.20. Brüll serleg, BAK – FTC 0:5

Vasárnapi mérkőzések. A Ferenczvárosi Torna-Club—Budapesti Athletikai Club küzdelme mindenesetre nagyobb változatosságot igér, s a F. T. C.- nak alaposan össze kell szednie minden erejét, ha a B. A. K. felett győzni akar. A match az amerikai-uti pályán lesz.

(Sport-Világ, 1906. május 20.)

E heti mérkőzések. Az Amerikai-uti pályán a FTC.—BAK. mérkőzés két összjátékra törekvő csapat erős küzdelme lesz, melynek megnyerésére a FTC.-nak van nagy esélye.

(Nemzeti Sport, 1906. május 20.)

1906. május 20., –:–, Amerikai út, BAK – FTC 0:5 (0:2)
vezette: Pobuda Tivadar (MAFC.)
BAK: Kormos — Fey, Rácz — Medveczky, Gerő, Halász — Fischer, Grosz, Oldal, Preisz, Zányi
FTC: Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Hahn — Schlosser, Pákay, Braun II., Weisz, Braun I.
Gól: Braun II. (30.), Braun I. (37.), Pákay (65.), Gorszky (77.), ? (83.)

FTC.—BAK. 5:0. A kitünő formában lévő FTC. nagy gólarányú győzelme általános meglepetést keltett. Az amerikai utipályán a múlt vasárnap lefolyt eme játék végig fair és élvezetes volt, mert a BAK. csak nehéz munka árán engedte át ellenfelének a győzelmet. A csapatok a következők voltak:

FTC.: Dobronyi — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Hahn — Schlosser, Pákay, Braun II., Weisz, Braun I.
BAK.: Kormos — Fey, Rácz — Medveczky, Gerő, Halász — Fischer, Grosz, Oldal, Preisz, Zányi.

FTC. támadása vezeti be a játékot s Weisz lövése kornert eredményez. BAK. is akcióba lép s Gerő szabadrúgása a kapura esik. Grosz éles lövését Dobronyi jól védi. Változatos támadások után a 30. percben BAK. kapuja előtti kavarodásban Braun II. gólt lő. Felállás után Oldal támad. A 37. percben Braun remek lövése gólt eredményez. BAK. szép combinátiókkal támad s Oldal lövése a biróban akad meg. Félidő 2:0.

A második félidőben FTC. csakhamar kornert ér el. BAK. támad, de Preisz és Oldal lövései célt tévesztenek. Gerő lövése a kapufáról pattan vissza, majd Preisz a kapu mellé lő. Pákay továbbitott szabadrúgástól a 20. percben gólt lő. FTC. támadása egymásután két kornert eredményez, de Kormos bravúrral véd. A 32. percben Gorszky messziről jövő védhető lövése a gólba jut. BAK. ezután energikusan támad. Fischer éles lövése a gól fölött sivit. A 38. percben BAK. ellen megí­télt, korner FTC.-nek az ötödik s utolsó gólt eredményezi.

Biró: Pobuda Tivadar (MAFC.) volt.

Szövetségi dij. F. T. C. II.—B. A. K. II. 3:1. Szép küzdelem. Bí­ró: Vámos S. (Főv. TC.).

(Nemzeti Sport, 1906. május 27.)

F. T. C.—B. A. K. 5:0. Nem annyira a mérkőzésen elért goalarány volt meglepő, hanem a B. A. K.-nak mutatott határozatlansága és erélytelensége. A kék-feketék védelme úgyszólván csődöt mondott, a csatársorban pedig oly fejetlenség uralkodott, mi a játéktudás teljes hiányát tükröztette vissza. Kétségtelen, hogy a zöld-fehérek pompás kombinácziói nagy fölényt biztosí­tottak a csapatnak és helyezkedésük is hozzájárult az elért nagy goalkülönbséghez. Az első félidőben, mely 2:0 arányban végződött, a B. A. K. még csak tartotta valahogy magát, a második félidőben a F. T. C.-nak vehemens ostromai teljesen kimerí­tették a kék-feketéket. A B. A. K. teljesen összeesett legénysége nem tudott már ellentállni a zöldfehérek lelkes és erélyes támadásainak, melyek még 3 pompásan kidolgozott goalt eredményeztek

(Sport-Világ, 1906. május 27.)

(…)A F. T. K.-nál Braun remekelt; jó volt általában az egész csapat első sorban a csatársor.

(Pesti Napló, 1906. május 22.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ