1910.V.22. MK, FTC – NSC 4:0

FTC 4:0 (félidő 1:0) arányban győz a NSC ellen.

Vasárnapi labdarúgó mérkőzések. FTC — NSC. Magyar Kupa. Millenáris pálya. D.u. fél 6. Biró: Fehéry (Csepel).

(Sport-Világ, 1910. május 20.)

1910. május 22., 17:30, Millenáris, FTC – NSC 4:0 (1:0)
vezette: Lucius Károly (Minder, Löwenrosen)
FTC: ? – Rumbold, Manglitz – ?, Bródy, Gorszky – Pápay, Kucsera, Koródy, Schlosser, ?
NSC: Burián – Kanyaurek, Feldmann, Hlavay I., ?
Gól: Schlosser (23., 58., 90.), Bródy (89.)

SH-19100523-04-19100520

Magyar kupa-mérkőzés. Ferencvárosi Torna Klub—Nemzeti Sport Klub 4:0. (1:0). A millennáris pályán a kerékpárverseny után nagy közönség előtt volt e mérkőzés, melynek eredménye újabb bizonyiték a bajnok-csapat jelenlegi nagyszerű formája mellett.

Az első félidőben a nem nagy ambí­cióval dolgozó zöld-fehéreknek még elég szépen ellenáll a pompásan működő NSK. védelem, helycsere után azonban már összeroppan a gyengébb csapat és a lendületbe jött FTK. csatársor könnyen rúgja goaljait.

Az első félidő 23-ik percében Schlosszer lövi a mérkőzés első goalját, mely után a félidő végéig nem esik töb goal, úgy hogy a félidő 1:0 zárul.

Helycsere után a zöld-fehér csapat nagyobb ambí­cióval fog a játékhoz és a 13-ik percben már újból a kitünően védő Burrian hálójában a labda. Schlosszer volt ismét a goalrugó. Ezután hosszas szünet következik és úgy látszik, hogy több goal nem lesz, mikor a 44-ik percben Bródy egy meglepetésszerü goalt rúg. Felállás után Schlosszer egyéni játékkal a negyedik goalt rúgja. Állí­tólag a két utolsó goal a rendes időn túl esett és a mérkőzést vezető biró — Lucius Károly — tévedett volna az idő mérésében.

(Pesti Napló, 1910. május 24.)

Ferencvárosi Torna Club — Nemzeti Sport Club 4:0. Félidő 1:0. Biró Lucius (BTC.)
A Ferencvárosi Torna Club fényes revánsot vett tavalyi legyőzőjén a NSC-on. Borbás és Weisz helyén az igen gyenge tartalékokkal játszó bajnok-csapatunk szép és fölényes győzelmet aratott a nemrégiben Bécsben oly szépen szerepelt Nemzeti Sport Club felett. Hogy a Nemzetiek nagyobb goalarányu veszteséget nem szenvedtek, azt védelmüknek köszönhetik. Ez a változó formákat mutató csapat védelme igazán elsőrangú evvel szemben a csatársor sehogysem tudott boldogulni a Ferencváros elszánt és biztosan játszó védelmével. A Ferencvárosiaknál jó volt Bródy, Rumbold és meglepően agilis Kutschera, Korody unottan játszott. A Nemzetieknél Burián, Kanyaurek, és Hlavay I. érdemelnek emlitást.

Az első félidő kezdetén elég változatos a játék, de csakhamar átterelődik a Nemzetiek térfelébe és ez a fölény a játék végéig fenmaradt. Ferencváros több sikertelen támadás után Schlosser révén éri el első goalját. Nemzeti is felnyomul de a ferencvárosi védetem résen van. Ferencvárosiak 3, Nemzetiek 1 cornert érnek el. Félidő 1:0.

A második félidőben a Nemzeti Sport Club egészen visszaesik, a védelem és különösen a fedezetsor agilis játékkal támogatja a csatársort, de eredménytelenül. A játék mind inkább ellanyhul és unalmas lesz. A félidő vége felé Ferencváros újból lendületbe jön és könnyű szerrel ér el 3 goalt. Végeredmény 4:0.

(Pesti Hí­rlap, 1910. május 24.)

Magyar Kupa. FTC —NSC 4:0 (1:0). Millenáris pálya. Bí­ró Lucius. Az Nsc mérkőzése elé nagy érdeklődéssel tekintettek a sportkörök, mert sokan meglepetésre számí­tottak. Ftc azonban oly döntő fölényt mutatott ma is, hogy Nsc csakis védelemre játszott. Ftc Weisz helyén Pápait szerepeltette. Állandó fölény mellett 1:0-ra végződik a félidő, melyben Burián egynéhányszor ügyesen védi a kapuját. A II-ik félidőben Ftc mindvégig uralja a helyzetet. A 3 gólt Schlosser és Bródi révén éri el. A játék végig fair volt.

(Sport-Világ, 1910. május 23.)

Magyar kupa. FTC 4:0 (félidő 1:0) arányban győz a NSC ellen. Millenáris pálya. A mérkőzés FTC állandó fölénye mellett folyt le s talán az egész szezon alatt ezt a győzelmet érte el legkevesebb megerőltetéssel. A NSC-nél csak a védelem játékáról beszélhetünk, de ez aztán igazán derekas munkát végzett, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy a 2 és 3 gól öngól volt. A második félidő 44 p.-ig 2:0-ra állt az eredmény. Biró: Lucius Károly.

(Nemzeti Sport, 1910. május 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ