1908.VI.4. Typographia – FTC 0:2 (edzőmérkőzés)

Kettős bajnoki mérkőzés a Margitszigeten. Csütörtök délután a margitszigeti sporttelepen játszódnak le a Ferencvárosi TC. és a Magyar Athletikai Club utolsó bajnoki mérkőzései. A FTC-nak ellenfele a Grácban oly figyelemreméltó módon szerepelt Typographia lesz; mí­g a MAC. a .szép formát mutató Törekvéssel kerül össze. A két mérkőzés eredménye végleg megállapí­tja a bajnokság helyezését. Az I. osztályú bajnokságért küzdő egyesületek ezen mérkőzéssel be is fejezik ez évi tavaszi saisonjukat. A FTC. még Bécsben a Rapid ellen és a dijmérkőzések döntő mérkőzéseiben játszik. Előzőleg a MAC. II. a Törekvés II. ellen játszik a szövetségi dí­jért. A FTC.—Typographia mérkőzés pont négy órakor; a MAC.—Törekvés match 1/2 6 órakor kezdődik. Biró: Bakó MTK.) és Hajós József (FTC.) lesz. Mindkét mérkőzésre egy trainingjegy érvényes, melyben a szigeti belépő ára is benne van.

(Pesti Hí­rlap, 1908. május 28.)

Ferencvárosi Torna Club — Typographia Sport Club mérkőzés az esőzések miatt megrongált pálya használhatatlansága miatt elmaradt.

(Pesti Hí­rlap, 1908. május 29.)

Ferencvárosi T. C. — Typographia elmaradt bajnoki mérkőzése csütörtökön délután 6 órakor lesz a millennáris pályán. A Typographia e mérkőzéssel is erősen készül a 33. FC.-bal tartandó osztályozó mérkőzésére.

(Pesti Hí­rlap, 1908. június 4.)

1908. június 4., 18:00, Millenáris, Typographia – FTC 0:2 (0:1)
vezette: Vámos Soma (Föv. TC.)
Typographia: Hauber — Geiser, Hegyi — Kaposi, Kaufmann, Blitz — Marinach, Wiklász, Komlancz, Orsolyák, Rizsonits
FTC: Janisch — Rumbold, Manglitz — Weinber, Kucsera, Ladányi — Rónay, Weisz, Koródy, Schlosser, Szeitler
Gól: Schlosser (11., 55.)

FTC -Typ SE. 2:0. (Csütörtök. Millenáris.) Május hó 28-án kellett volna játszaniok a bajnokságért, mivel e napon kedvezőtlen időjárás miatt a bajnoki mérkőzés megtartható nem volt, a Typ. lemondván a bajnoki mérkőzésről a FTC. javára, junius 4-én barátságos mérkőzésre állott ki. A mérkőzés nagyon kis góldifferenciával végződött, ami ismét a Typ. uj csapatának jósága mellett bizonyí­t. A csapatok tartalékokkal kiegészí­tve a következőképen állottak lel:

FTC.: Janisch — Rumbold, Manglitz — Weinber, Kucsera, Ladányi — Rónay, Weisz, Koródy, Schlosser, Szeitler.
Typ.: Hauber — Geiser, Hegyi — Kaposi, Kaufmann, Blitz — Marinach, Wiklász, Komlancz, Orsolyák, Rizsonits.

Tí­z percnyi játék után Schlosserhoz jut a Typ. kapu előtt a labda, aki erős lövéssel az első gólt lövi. A FTC. folytonos támadásával telik el a félidő, amikor is Hauber a FTC. középsőinek nem egy igen jól sikerült lövését menti nagy bravúrral. Félidő: 1:0.

A Typ. támadásával kezdődik a félidő, majd a FTC. kerül ismét fölénybe és Weinber centerét Schlosser közelről a gólba vágja (10. p.). A félidő befejezéséig a játék meglehetős változatos, de Haubernek sokkal több és nehezebb dolga van, mint Janisch-nak.

A mérkőzés 2X30 percig tartott.

Biró: Vámos Soma Föv. TC.

(Nemzeti Sport, 1908. június 13.)

FTC —Typographia 2:0. (1:0). (junius 4.). A késői kezdés miatt csak kétszer harmincz perczes félidőket játszhattak a csapatok, amelyekben különben mindkét részről három tartalékjátékos szerepelt; de mig FTC csatársora teljes volt, addig Typ. SpC csatársorában két tartalék játszott.

FTC csapatában a szokott kiváló játékot produkálta Rumbold. A csatársor összjátéka a megszokott jó volt; Schlosser—Korody támadásai mindvégig veszélyesek voltak

A Typographia csapatának lelke ma a védelem volt, amely FTC csatársorának vehemens támadásait sorra leszerelte. Hauber, a kapuvéd néhány igazán bravúros védést produkált, Geiser pedig, ha í­gy halad, egyike lesz legjobb hátvédjeinknek. Társa: Hegyi, fiatal, alig tizenötéves fiu, aki biztos rúgásaival tünt ki. A teljes összeállí­tású fedezetsor jól állta meg helyét; kár, hogy mindhárom fedezet lassú. A csatársorban tartalékok játszottak, ami nagyon meglátszott a mérkőzés egész folyamán. Legjobb volt még a baloldal: Komlancz— Orsolyák—Rizsovics.

A mérkőzést Vámos Soma (Főv. TC) vezette a tőle megszokott pártatlansággal és éleslátással.

A két csapat a következő összeállí­tásban szerepelt:

FTC: Janisch — Rumbold, Manglitz — Weinbeer, Kucsera, Ladányi — Rónai, Weisz, Korody, Schlosser, Szeitler.
Typ. SpC: Hauber — Geiser, Hegyi — Kaposi, Kaufmann, Blitz J. — Viklász, Marinach, Komlancz, Orsolyák, Rizsovics.

(Sport-Világ, 1908. június 6.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ