Az FTC csapatának őszi összeállí­tása

A Ferencvárosi Torna Club kényes helyzetben lesz az ősszel. Csatársora, mely legtöbbnyire a Borbás, Schlosser, Kórodi, Pataki, Weisz összeállí­tásban szerepelt, majd Weisz sérülése után a jobbszélen Szeitlerrel, két nagyon jó uj embert kapott. Az egyik a NSC-ből tudvaleven átlépett Tóth István, a másik pedig a Szegedi AC-ból jött Blum, az FTC halfjának öccse. Mindenki tudja a FTC-ről, hogy állandó első csapatbeli játékosától igen nehezen válik meg. Ez esetben azonban, véleményünk szerint szakí­tani kell majd a tradí­cióval és mind a két noviciusnak helyet szorí­tanak. Blum-ot klasszissal tartjuk jobbnak Patakinál, Tóthnak pedig nem lesz nehéz dolga, hogy akár Weiszet akár Szeitlert helyettesí­tse. Bár nem tartanók rossz megoldásnak azt sem, ha a bal oldal épségben hagyásával Tóth, Blum és Koródi a jobszélen alkotná a csátársort. Lényegesen könnyebb lenne a megoldás, ha valóra válik, hegy Schlosser a centerhalf helyet foglalja el és ez esetben Borbás, Tóth, Pataki, Blum, Kórody alkotnák a csatársort.

(Sportvilág, 1912. július 8.)

A FTC. csapatának őszi összeállí­tását illetőleg nagy gondot fog okozni Rumbold sajnálatos balesete, mert kevés remény van rá, hogy a kiváló hátvéd őszig egésszéges legyen. A védelem megerősí­tése szempontjából Schlossert, esetleg a középfedezet helyén fogják szerepeltetni, mely esetben a NSC-ból átigazolt Tóth lenne balösszekötő.

*

Rumbold Gyula a javulás utján van. Miután most már minden veszedelmes komplikáció kizártnak tekinthető, remény van rá, hogy az őszi szezon nagy részében játszani fog csapatában.

*

Változás az FTC csapatában. Koródy kikerül az első csapatból, s helyét Tóth (Potya) fogja betölteni. Centerhalfot felváltva Bródi és Medgyessy fog játszani.

(Sporthí­rlap, 1912. augusztus 5.)

Weinber, a FTC fedezete állí­tólag teljesen visszavonul a footballtól. Ezzel kapcsolatban erősen tartja magát az a hir, hogy a FTC összeállí­tása a következő lesz: Fritz—Rumbold, Payer—Weisz, Schlosser, Blum I.—Korody, Blum II., Pataky, Tóth, Borbás.

(Sportvilág, 1912. augusztus 19.)

Rumbold Gyula állapota örvendetesen javul. Törött kezén még gipszkötést visel, mégis alapos a reménység, hogy a szezonra teljesen rendben lesz és részt vehet a mérkőzésekben.

(Sporthí­rlap, 1912. augusztus 19.)

Schlosser megmarad balösszekötőnek a FTC csapatában. Centerhalfnak legújabban az ifjúsági Dworzsákot combinálják. A csatársor megmarad a régi, csupán a jobb szélső helye kérdéses, melyet Weisz vagy Tóth fog betölteni.

(Sportvilág, 1912. augusztus 26.)

Kitűnő lesz az FTC II. csapata az őszi szezonban. Rónai, Manglitz, Bródi, Varga, Pataki, Blum II., Szeitler stb. fognak szerepelni benne s I. b) csapat elnevezéssel ezt a csapatot fogja szerepeltetni az FTC az idei Ladányi és Corinthián dí­jmérkőzésekben.

(Sporthí­rlap, 1912. szeptember 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ