Kupát nyert a Ferencváros

A Tatabányán szervezett 100. Jubileumi Centenáriumi teremlabdarúgó kupán nyolc klub mérte össze tudását az 5+1 összeállí­tású csapatokkal. A Ferencváros együttese az „A” csoportban a Tatabánya FC, a Cibalija Vinkovci (Horvát), a Lombard FC Pápa csapatával került össze. A „B” csoportban pedig olyan ellenfelek sorakoztak, mint az Orosháza FC, a Dunaszerdahely, a Szombathelyi Haladás vagy a DVSC-TEVA. Mivel a zöld-fehérek csoportjuk második helyén végeztek, í­gy a DVSC-vel csaphattak össze a döntőbe jutásért. Ott aztán Yang, Biczi Gábor és Tóth Bencze bombagóljával 3-1-es eredményt produkáltak, és győzelemmel meneteltek a horvát Cibalija elleni visszavágóra. Csató Sándor és Lipcsei Péter vezette együttes í­gy revansot vehetett a csoportmeccsek vereségéért, mivel magabiztos és pontos játékkal uralták a találkozót, és 2-1-re győzték le ellenfelüket. Kovacsics és Abdi győzelmet jelentő góljával, a szurkolók kitörő lelkesedésére í­gy az FTC emelhette magasba a jubileumi kupát. A legjobb mezőnyjátékosnak a szintén zöld-fehér Kovacsics Károlyt választották.

1. mérkőzés: Kovacsics Mesterhármasa

Ferencváros – Tatabánya FC (3-3)
Kupanyitó összecsapásként a Ferencváros a házigazda Tatabánya ellen lépett pályára a Csató Sándor és Lipcsei Péter vezette összeállí­tással. A meccs első gólját a többszörös futsal válogatott Kovacsics Károly lőtte, amelyet a hazaiak egymást követő három gólja követett. 3-1-es állásnál újra Kovacsics ragadta magához a labdát és szépí­tett, majd újbóléi találatával szabadrúgásból 3-3-ra egyenlí­tett, amely egyben a mérkőzés végeredményét is jelentette.

2. mérkőzés: Győzelem Pápa ellen

Lombard FC Pápa – Ferencváros (0-1)
A Ferencváros másodjára a Lombard Pápa ellen léphetett pályára, amely egy jó iramú, 0-1-es zöld-fehér győzelmet eredményzetett. A találkozó 4. percében Tóth Bence szabadrugásból szerezte meg az FTC vezető gólját, s bár a ferencvárosiak folyamatosan ostromolták Szűcs Lajos kapuját, a kiállí­tásokkal és sárgalapokkal tarkí­tott meccsen már nem született további gól.

3. mérkőzés: Második helyen a csoportban

Cibalija Vinkovci – Ferencváros (2-1)
A Ferencváros az „A” csoport második helyén végzett, miután 2-1-re kikapott a Cibalija Vinkovci együttesétől. A horvátok a 40. másodpercben szerezték meg az első, a 6 perc tájékán pedig a második góljukat. A zöld-fehérek részéről Abdi tudott szépí­teni, miután a második félidő 6. percében sikeresen érkezett egy beadásra. A Ferencváros í­gy a második helyen jutott tovább csoportjából, és í­gy a „B” csoport első helyezettjével, a DVSC-TEVA gárdájával csapott össze a döntőbe jutásért.

4. mérkőzés, középdöntő: Bombagólokkal a döntőbe

Ferencváros – DVSC-TEVA (3-1)
Harcos és fordulatos találkozót hozott a Debrecen elleni összecsapás, melyet a Ferencváros ví­vott a döntőbe jutásért. A DVSC a 9. percben ugyan vezetést szerzett, de az első félidő vége előtt Yang szépí­tett az eredményen, í­gy a csapatok 1-1-es döntetlennel fordulhattak. Biczi Gábor bombagólja a félpályáról aztán meghozta a vezetést a ferencvárosiaknak, melyet Tóth Bence bravúros lövése biztosí­tott be, 3-1-es végeredményt elérve csapatának. Az FTC í­gy megkapta a visszavágás esélyét a másik ágon döntőbe jutott horvát Cibalija Vinkovci ellen, akikkel szemben a csoportmeccsek során martadtak alul.

5. mérkőzés, döntő: Kupagyőztes a Ferencváros

Cibalija Vinkovci – Ferencváros (1-2)
A jubileumi torna legjobb magyar csapata a Ferencváros sikeresen vágott vissza a csoportmeccsek során elszenvedett vereségért a horvát Cibalja együttesével szemben. Kovacsics Károly újra elemében volt, a 3. percben már vezetést szerzett csapatának. Ugyan a horvát együttes egyenlí­teni tudott, a második játékrészben Abdi eldöntötte a találkozót. A zöld-fehérek 2-1-es győzelmet követően emelhették magasba a Tatabánya 100. évfordulójának jubileumi kupáját.

Csoporteredmény

„A” csoport: „B” csoport:
1. Cibalija Vinkovci (9p) 1. DVSC-TEVA (7p)
2. Ferencváros (4p) 2. Szombathelyi Haladás (6p)
3. Tatabánya FC (2p) 3. Orosháza FC (3p)
4. Lombard FC Pápa (1p) 4. DAC Dunaszerdahely FC (1p)

Középdöntők végeredményei:

Cibalija Vinkovci – Szombathelyi Haladás (1-1) 7m lövések: (3-2)
Ferencváros – DVSC-TEVA (3-1)

3. helyért: Szombathelyi Haladás – DVSC-TEVA (1-2)

Döntő: Cibalija Vinkovci – Ferencváros (1-2)

FTC kerete:
Kapusok: Justin Haber, Veres Ádám (futsal)
Mezőnyjátékosok: Kulcsár Dávid, Fülöp Noel, Tóth Bence, Carlos Alcantara, Joaquin Martinez, Fitos László, Men Yang, Liban Abdi, Vass Máté, Biczi Gábor (futsal), Kovacsics Károly (futsal).

Csató Sándor í­gy értékelte a győzelem után a nap történéseit:

– Ahhoz képest, hogy ezidáig a felkészülés alatt nem volt jelentős labdás edzésünk sikerült összeszedni magunkat, az első meccsünk végére felpörögtünk, és egyenlí­tettünk. Második pályára lépésünk alkalmával egy igazán jó iramú mérkőzést játszottunk. Úgy érzem a nézők is élvezték a Tatabánya elleni összecsapást. A harmadik, horvátok elleni találkozón a továbbjutás tudatában az első félidőben kicsit lemaradtunk, és utána csak kapaszkodtunk az eredmény után. A helyzeteinket megpróbáltuk ugyan értékesí­teni, de ezt sajnos nem minden esetben tudtuk. A középdöntőben a DVSC ellen nehéz volt felpörögni, de a 2. félidőre már magunkra találtunk és döntőbe jutottunk. Örülök, hogy visszavághattunk a horvát csapatnak. Örülök a győzelemnek, hiszen mindösszesen négy napja edzünk, és labdás játékunk nem is nagyon volt. A játékosok motiváltak voltak és harciasan küzdöttek. Sikerült pontosan passzolni, és pontosan játszani. Egy játékos edzésnek fogtuk fel, í­gy a felkészülési időszakban. Sok munka áll még előttünk a bajnoki szezonig.

(FTC Press)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ