2023.XI.9. EKL-csoportkör: Ferencváros – KRC Genk: 1-1

Pesics góljára volt válaszuk a belgáknak, még semmi sem dőlt el a továbbjutás szempontjából

Több helyzete volt a Fradinak, de ismét csak döntetlenre futotta a belgák ellen.
Az Európa-konferencialiga csoportkörének 4. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a belga Genk ellen. A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina 1–0-s győzelmet aratott a Csukaricski otthonában.

Nyilatkozatok:

A két héttel ezelőtti belgiumi összecsapás előtt Dejan Sztankovics sem titkolta, a Genk elleni két mérkőzés alighanem eldönti a továbbjutás sorsát, és miután október végén Belgiumban 0–0-t játszott a két csapat egymással, a különbséget a budapesti találkozó jelentheti.

A Ferencváros 45 esztendős szerb vezetőedzője szerint izgalmas mérkőzés előtt állnak, ahol apró részletek dönthetnek.

„A mostani hasonló lehet a belgiumi mérkőzéshez. Odakint mind a két csapat játékosai sokat futottak, mind a két együttes remekül ismeri a másikat, ezek szerint jól sikerült a feltérképezés. Egy biztos, nem lesz elég, ha csak az első harminc percben koncentrálunk maximálisan, vagy ha csak a találkozó végén pörgünk fel. Apróságok dönthetnek, szögletek, szabadrúgások, akár egy lecsorgó labda.”

A belgiumi kilencven perc egyik legjobbja a Ferencváros korábbi támadója, Joseph Paintsil volt, a szélső többször is komoly erőpróba elé állította a zöld-fehérek védőit. Noha a napokban belga lapok arról írtak, hogy a hétvégi, Antwerp elleni bajnoki után bordafájdalmakra panaszkodó futballista kihagyhatja a budapesti összecsapást, meglepő lenne, ha a ghánai válogatott játékos nem lenne ott a Groupama Aréna gyepén.

„Nem rá készültünk, hanem az egész Genkre – folytatta Dejan Sztankovics. – Joseph Paintsil valóban jó játékos, jelentheti a különbséget a csapatok között, természetesen belőle is felkészültünk, tudjuk miként lehet megállítani, hogyan lehet feltartóztatni, de a többi támadóról is ugyanúgy tudjuk ezeket a részleteket. Nem tudom a sérülése engedi majd-e, hogy játsszon, vagy sem, de nem is érdekel, ki játszik majd, és ki nem az ellenfélnél… A magunk részéről mindenre felkészültünk, és számomra sokkal fontosabb, hogy a saját csapatom miként teljesít. A szurkolók is tudják, mennyire fontos mérkőzés előtt állunk. Nem kell meghívót küldeni nekik, tisztában vannak vele, hogy itt a helyük mellettünk, mi pedig próbáljuk jó játékkal, és harcos hozzáállással meghálálni nekik, hogy mindig számíthatunk rájuk. Muszáj lesz okosnak maradnunk. Szeretem a Groupama Aréna hangulatát, különös hangulata van ennek a stadionnak. A Genk egyik legnagyobb erőssége a gyors ellentámadások, de mi vagyunk a Ferencváros! Szeretnénk a magunk játékát nyújtani, ha nálunk van a labda, be kell jutnunk a veszélyes zónákba. A helyzeteket pedig ki kell használnunk.”

Ami a Ferencváros sérültjeit illeti, az utóbbi időszakban sokat javult a helyzet. Több futballista is visszatért hosszú sérüléséből, Adama Traoré, Tokmac Nguen, Anderson Esiti is bevethető immár. Ráadásul Dibusz Dénes és Botka Endre kisebb sérülése is gyorsan rendbe jött, a hétvégi Kecskemét elleni (1–2) találkozón mindketten pályára léptek.

„Csak Varga Barnabásra nem számíthatok, ilyen még nem fordult elő. Jó érzés, vannak lehetőségeim, sok jó játékos van a középpályán, kinek a védekezés, másnak a támadás az erőssége. Megvártam az utolsó edzést, és csak azt követően döntöttem a csütörtöki kezdőcsapatot illetően.”

A sorsolást követően a legtöbben úgy gondolták, a Fiorentina egyértelmű esélyese a csoportnak, vajon Dejan Sztankovics miként látja három kört követően az esélyeket.

„Mind a három csapatnak ugyanakkora esélye van megélni a tavaszt. Jól játszottunk Firenzében, két góllal vezettünk, de a Fiorentina nagyszerű csapat, kettő kettő lett a vége. De nem a matematika az erősségem, nem szeretek elmerülni a számolgatásokban. Egy Genk elleni győzelem megnyithatja előttünk az ajtót a továbbjutásra.”

Wouter Vrancken: Apróságokon múlhat egy-egy meccs, szóval, nem szabad hibáznunk, határozott döntéseket kell hoznunk. Fantasztikus, hogy mintegy ezer szurkoló kísér el minket idegenbe, a telt házas meccsek hozzáadnak a csapat teljesítményéhez. Intenzívebb Ferencvárosra számítok, mint Genkben, fel kell készülnünk, hogyan törjük fel a védelmét. Ellenfelünknek jó csapata és kiváló vezetőedzője van, akinek rövid idő alatt meglátszik a keze munkája a csapaton, de készen állunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

A mérkőzés:

Európa Konferencialiga, F-csoport, 4. forduló:

Ferencváros — KRC Genk: 1-1 (0-0)
Groupama Aréna, 18:45. 20.127 néző.
Vezette: Aleksei Kulbakov (asszisztensek: Zhuk, Maslyanko; tartalékjv.: Dzmitryieu – bolgárok; VAR: Bartosz Frankowski; VAR asszisztens: Borkowski – lengyelek)

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic — Sigér (Esiti, 79.), Abu Fani — Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdhane, 51.), Traoré (Botka, 79.) — Pesic (Lisztes, 79.)
kispad: Varga Á., Besic, Abena, Pászka, Katona B., Ramírez
vezetőedző: Dejan Stankovic

KRC Genk: Vandevoordt — Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga — Heynen (Galarza, 33.), Hrosovsky — El Khannous, Paintsil (Fadera, 74.), Baah — Zeqiri (Sor, 88.)
kispad: Van Crombrugge, Chambaere, McKenzie, Muhammed, El Ouahdi, Kayembe, El Hadj, Oyen
vezetőedző: Wouter Vrancken

Gól: Pesic (48.) illetve Munoz (62.)
Sárga lap: Abu Fani (80.) illetve Sadick (43.), El Khannous (55.), Munoz (58.), Paintsil (74.)

Arcfestés, ketrecfoci, lövőerőmérő, célba lövés, reflexfal, súlypontemelkedés-mérés, fotózás, hogy csak néhányat említsünk a csütörtök esti meccs előtti programok közül. Két hete Belgiumban láthattuk, arrafelé milyen hagyománya van a mérkőzéseket megelőző szurkolói aktivitásoknak, Genkben a füstölt hús illata beterítette a szurkolói zónát, büfések árulták portékáikat, az aréna melletti sátorban pedig kétszáz méteres sor állt, hogy a drukkerek közös képet készíthessenek a csapat egykori magyar légiósaival, Köteles Lászlóval, Brockhauser Istvánnal és Tőzsér Dániellel.

Nos, a Ferencvárosnak nem kell szégyenkeznie – sőt!

Csütörtökön munkaidő után csaknem húszezer ferencvárosi futballrajongó vette az irányt a Groupama Aréna felé, írnánk, hogy minden égtáj felől érkeztek a szurkolók, csakhogy az Albert Flórián utca a Budapestre érkező több mint ezer belga drukker miatt teljes egészében le volt zárva. Ha nem állt százötven rendőrautó az utcában, egy sem, sok magyar szurkolónak így nagyot kellett kerülnie, hogy eljusson a saját szektorába. Zöld-fehér arcfestéssel érkező fiatal, kisfiát nyakában cipelő apuka, tinédzser lánycsoport is focimeccset választotta csütörtök esti programnak, és a szurkolók megtöltötték a stadion lelátóit. Kellett is a biztatás, hiszen a Genk ellen – alighanem – a nemzetközi kupatavasz megélése volt a tét.

Dejan Sztankovics és a játékosok is tudták, ha ezen az estén két vállra fektetnék a Genket, kézzelfogható közelségbe kerülne a csoportból való továbbjutás. Némileg meglepő volt, hogy a védelem bal oldalán nem Cristian Ramírez, hanem Eldar Civic kezdett, a bosnyák védőnek nehéz feladata volt ezen az estén, a korábbi ferencvárosi Joseph Paintsilt kellett (volna) feltartóztatnia.

Nem nagyon sikerült neki.

Rögtön az első percekben kiderült, amit az első mérkőzésen Belgiumban is láttunk, egyértelműen a volt ferencvárosi légiós a Genk legveszélyesebb futballistája. Többször is zavarba hozta Civicet, előfordult, hogy úgy faképnél hagyta, hogy a centerezését követően a belga drukkerek gólt kiáltottak, szerencse, hogy a svájci válogatott Andy Zeqiri másként gondolta, és három lépésről az üres kapu mellé pörgette a labdát, három perccel később pedig maga a szélső fejelt az ötösön belülről a kapu mellé – átvészelte a Ferencváros ezeket a perceket.

A belga rohamokat egy sérülés vetette vissza.

A Sigér Dáviddal összefejelés után Bryan Heynen maradt a földön, úgy tűnt, a csapatkapitány néhány pillanatra az eszméletét is elvesztette, és miután alighanem agyrázkódást szenvedett, le is kellett cserélni. A Ferencváros aktívabb volt a szünet előtti percekben, úgy festett, meg is szerezheti a vezetést, csakhogy Alekszandar Pesics is megmutatta, hogyan kell kihagyni egy százszázalékos ziccert, az más kérdés, hogy (szerencséjére) az asszisztens felemelt zászlóval jelezte, egyébként is lesről lőtt volna a kapuba.

A brazil Marquinhos próbálkozásánál azonban már bravúr kellett a Genk kapusától, a dél-amerikai légiós nemcsak ezért, hanem gyors ütemváltásai, sikeres cselei miatt is a Fradi legveszélyesebbje volt az első negyvenöt percben. Magyarországra érkezése óta most mutatja legjobb formáját, az utóbbi hetekben rendre jól játszott, és szembetűnő az is, mennyire jó erőben van, csütörtök este is többször sprintben zárt vissza egészen a saját tizenhatosáig, hogy a labdaszerzést követően onnan lóduljon meg az ellenfél kapujának irányába.

A szünetig a labdabirtoklási mutató kiegyenlített volt – a Fradi és a Genk egyaránt ötven százalékban birtokolta a labdát –, a félidő elején a belgák, a végén a magyar bajnok volt aktívabb, ám ahogy két hete Genkben, ezúttal sem szereztek gólt a csapatok. Pedig mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, a játékosok azonban – beleszámítva a legutóbbi, 0–0-val záruló meccset is – 135 perce nem tudtak túljárni egymás eszén.

No, de a szünet után gyorsan jött a ferencvárosi gól!

Az addig harmatosabban játszó Alekszandar Pesics ezúttal nem hibázott, amilyen bizonytalan volt az első félidei helyzeténél, ezúttal a kapusról kipattanó labdára rácsapva magabiztosan tüzelt a jobb felsőbe. A szerb csatár gólöröménél a kispad irányába indult meg, ahol Dejan Sztankovics vezetőedző várta, a támadó és a tréner ünnepelt, hogy aztán az érkező csapattársak is a nyakukba ugorjanak.

Megszerezte a vezetést a Ferencváros, remélhettük, lendületben is marad, csakhogy jöttek a nehézségek, a gondok…

Előbb a lábát húzó Kristoffer Zachariassent kellett lecserélni, majd Samy Mmaee kapott akkora rúgást a bokájára, hogy ő sem tudott a pályán maradni, és miközben fájdalmas arccal bicegett lefelé, Mohammed Abu Fani súgott valamit a fülébe.

A következő akcióból egyenlített a Genk. Miközben a kispadnál lassan öltözködött a beállni készülő Aaneba Ismael, Sigér Dávid húzódott hátra a védelem tengelyébe, de a gólt ő sem tudta megakadályozni. A Fradi néhány másodpercre tíz emberrel küzdött a pályán, azonnal gólt kapott, Sztankovics olyan dühös volt a kispadnál, hogy mérgében kis híján felrobbant, s hogy a közelmúltban szerződtetett Aaneba Ismael miért készült el ilyen lassan a kispadnál, holott Samy Mmaee sérülésénél azonnal lehetett látni, gond lehet – talány maradt. A francia játékos mégsem várta bevetésre készen a szakmai stáb jelzését – alighanem ezt a részletet átbeszélik még a magyar bajnokcsapat öltözőjében.

A találkozó hajrájában már inkább harcos volt a mérkőzés, mintsem magas színvonalú, Marquinhos is tamponnal az orrában fejezte be a meccset, nem egy, nem két játékosnak lesznek sajgó izmai, csontjai a csütörtök esti összecsapás után. A Ferencváros közel állt a sikerhez, ha nincs Mmaee sérülése, könnyedén győzhetett volna.

A zöld-fehérek legközelebb Szerbiába utaznak, november 30-án az FK Csukaricski vendégei lesznek, a továbbjutáshoz ott kötelező a győzelem. 1–1

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 4 2 2 11–4 +7 8
2. Ferencváros 4 1 3 6–4 +2 6
3. KRC Genk 4 1 3 5–3 +2 6
4. Cukaricki 4 4 1–12 –11 0

A csoport másik mérkőzésén: Cukaricki (szerb)–Fiorentina (olasz) 0–1

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A döntetlen mindkét csapat vezetőedzője szerint igazságos, bár Dejan Sztankovics nem maradéktalanul elégedett vele.

INTERJÚ DEJAN SZTANKOVICCSAL, A FERENCVÁROS VEZETŐEDZŐJÉVEL

– Elégedett a döntetlennel?
– Nagyon kemény mérkőzés volt, nagy nyomás alatt voltak a kapuk. A végeredménnyel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de elfogadom. Mindegyik játékosunknak gratuláltam, mert csapatként harcoltak, egy percre sem adták fel. A sorozatban az apró részletek döntenek a meccs kimeneteléről, van még két mérkőzésünk a csoportban, hogy elérjük a céljainkat.

– Megkerülhetetlen a kérdés: kinek a felelőssége a kapott gól?
– Ha megfelelő lehetőséget kaptunk volna Samy Mmaee sérülését követően a cserére, nem kellett volna tíz a tizenegy ellen játszanunk pár perc erejéig. Ez normális lett volna, láttunk már olyat, hogy a játékvezető tíz-tizenkét percet hosszabbított, ezért nem értettem, ezúttal miért nem lehetett várni a cserével, és miért nem lehetett hosszabbítani.

– Optimista a továbbjutást illetően?
– A letámadást, a szabadrúgásokat, szögletvariációkat, a támadójátékunkat és a védekezésünket tekintve azt látom, hogy jó úton járunk. Nagyszerű a futballisták, erős személyiségek alkotják a csapatot. Mindig elmondom, legyenek boldogok, hogy ilyen nagy múltú egyesületet képviselhetnek, mint a Ferencváros.

INTERJÚ WOUTER VRANCKENNEL, A GENK VEZETŐEDZŐJÉVEL

– Elégedett a végeredménnyel?
– A döntetlen nem rossz, annak fényében főleg, hogy mindkét csapat jó tempóban és nagy akarással futballozott. Jó volt látni, hogy volt energia ebben a meccsben, és éppen ezért a küzdelem is megfelelő volt. Igyekeztünk lehetőségeket kialakítani, ám a győzelemhez hatékonyabbnak kellett volna lennünk, ebből a szempontból van némi hiányérzetem.

– Miért döntött úgy, hogy a 74. percben lecseréli Joseph Paintsilt?
– Azért, mert több támadót neveztünk a meccsre, és abban a pillanatban úgy ítéltem meg, új lendületre van szüksége a csapatnak. Olyan labdarúgót akartam pályára küldeni, aki képes megoldani a helyzeteket az egy egy elleni párharcok során, jó a befejezésekben, illetve hatékony a tizenhatoson belüli játékhelyzetekben.

– Miként látja, hogyan alakulhat a csoportban a továbbjutás?
– Három csapat is nagyon közel áll egymáshoz a pontszámot, illetve a játékerőt illetően. Egyetértek Dejan Sztankoviccsal, amikor azt mondja, ez nem Konferencialiga-, hanem inkább Európa-liga-színvonalú csoport, úgyhogy jósolni sem tudok az esélyekről, csak azt mondhatom, meglátjuk, mit hoz majd a jövő…

Aleksandar Pesic, a Ferencváros csatára az uefa.com-nak: – Balszerencsénk volt, hiszen akkor kaptunk gólt, amikor kevesebben voltunk a pályán. Hátravan még két mérkőzés, mindent megteszünk a továbbjutás érdekében. Erős a csoport, harcolunk az utolsó pillanatig.

Ekl: „A Genk felváltva mutatta meg legjobb és legrosszabb oldalát Budapesten” – lapszemle

Het Laatste Nieuws beszámolóját a Genk vezetőedzőjének nyilatkozatával kezdi, kiemelve, hogy az első félidőben nem díjazták magukat, pedig meg voltak a helyzeteik, így nem lett könnyebb a csapat helyzete a továbbjutást illetően.

A lap azt írja, hogy a Groupama Arénát a belga klubok is megirigyelhetnék, de a gyep nem érte el a hangulat szintjét.

A Genknek át kellett vészelnie az FTC jó kezdését, majd több nagy helyzetét is kihagyta az első félidőben – említette meg a lap, kitérve rá, a belga csapat Budapesten megmutatta legjobb és legrosszabb oldalát is. „Az egyik pillanatban közömbös és hanyag, a másikban tűzzel teli” – jegyezték meg.

Het Nieuwsblad beszámolóját a Genk egyenlítő gólját szerző Daniel Munozra fűzte fel, aki védő létére a csapat legutóbbi három meccsén is betalált.

„Manapság, amikor a legnagyobb a szükség, Daniel Munoz a közelben van” – írta a lap a kolumbiai jobbhátvédről, kitérve arra is, Samy Mmaee elleni szabálytalanságánál a piros laphoz sem állt távol.

„A KRC Genk jól szerepelt a Ferencváros ellen, de a limburgiaknak meg kellett elégedniük a döntetlennel” – írta a mérkőzésről a De Standaard, megjegyezve, a csapat így sincs rossz helyzetben a tavaszi folytatást illetően.

A lap kiemelte, hogy a Genk a gyenge első félidő ellenére is null nullal vonulhatott szünetre, a második játékrész pedig jóval kiélezettebb volt, a döntetlen miatt pedig a belga csapat és a Ferencváros is hat ponttal várja a csoportkör utolsó két fordulóját.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a KRC Genk hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2023.XI.9. EKL-csoportkör: Ferencváros – KRC Genk: 1-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+6.

    PERC
    VÉGE! Közelebb állt a győzelemhez a Ferencváros, de ezúttal is csak döntetlent játszott a belga Genk ellen. Köszönjük figyelmüket!

    90+4.

    PERC
    El-Hannusz kapu elé ívelt szabadrúgása után Cuesta fejelhetett, de a megpattanó labda Dibusz kezében kötött ki.

    90+1.

    PERC
    Vandevoordt-bravúr! Egy felívelést éppen Makreckis elé kanalaztak ki a védők, a hátvéd egyből kapura lőtt, de a belga kapus nagy bravúrral kitolta a bal alsóból a labdát.

    90.

    PERC
    Öt perc hosszabbítás következik.

    88.

    PERC
    Yira Sor A. Zeqiri
    85.

    PERC
    Egy bedobás után Fadera 18 méterről lőtte a jobb kapufa mellé a labdát.

    81.

    PERC
    Abu Fani kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

    80.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    80.

    PERC

    79.

    PERC
    Esiti Anderson Sigér Dávid

    79.

    PERC
    Botka Endre Traoré Adama

    79.

    PERC
    Lisztes Krisztián Pesics Alekszandar

    78.

    PERC
    Munoz és el-Hannusz kis területen játszotta ki a ferencvárosi védelmet, de a gólszerző Munoz beadását végül Dibusz halászta le a levegőből.

    75.

    PERC
    Lisztes és Esiti is érkezik majd a pályára.

    74.

    PERC
    Fadera Paintsil

    73.

    PERC
    Paintsil nem a legrövidebb úton indult el lefelé a pályáról, sárga lap.

    73.

    PERC
    Eladták a labdát a belgák, a 16-oson belül Ben Romdan került lövőhelyzetbe, de éles szögből a léc fölé tüzelt.

    72.

    PERC
    Abu Fani passzolt Traoréhoz, aki tolt egy labdát, majd középről, 17 méterről kapura lőtt, de a belgák kapusa védeni tudott.

    69.

    PERC
    Ben Romdan passza után Abu Fani vállalkozott lövésre 20 méterről, de a labda a kapu fölé szállt.

    65.

    PERC
    Hrosovsky passza után el-Hannusz 22 méterről lőtte a léc fölé a labdát.

    62.

    PERC
    Aaneba Ismael Mmaee Samy
    62.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Galarza tologatott a 16-os előterében, majd 22 méteres lövését Dibusz még nagy bravúrral hárította, de a kipattanóra üresen érkezett Munoz, aki 9 méterről, ballal a jobb alsó sarokba lőtt. (1–1)

    60.

    PERC
    Mmaee nem fogja tudni folytatni…

    58.

    PERC
    Daniel Munoz tartott rá Mmaee lábára, sárga lap.

    56.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    55.

    PERC

    54.

    PERC
    Pesics ugratta ki Ben Romdant, aki éles szögből kapura lőtt, de Vandevoordt ezúttal védeni tudott.

    52.

    PERC
    Pesics találatával előnyben a Ferencváros (Fotó: Török Attila)

    52.

    PERC

    51.

    PERC
    Ben Romdan Mohamed Ali Zachariassen Kristoffer
    47.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Abu Fani 23 méterről lőtte kapura a labdát, amely levágódott Vandevoordt testéről, az érkező Pesics pedig 10 méterről, ballal, a jobb felső sarokba lőtt. (1–0)

    47.

    PERC
    Rögtön ferencvárosi helyzetet jegyezhettünk fel, melynek végén a levágódó labdát Sigér lőtte a kapu fölé.

    46.

    PERC
    A mérkőzésről a véleményét ITT mondhatja el!

    46.

    PERC
    Folytatódott a mérkőzés, a szünetben egyik csapat sem cserélt.

    FÉLIDŐ

    Pesics egyelőre nem tudta pótolni Varga hiányát a ferencvárosi csatársorban (Fotó: Szabó Miklós)

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    Vége az első félidőnek. A párharc harmadik félideje is gól nélkül ért véget.

    45+2.

    PERC
    Rengeteg szögletet végezhettek el a csapatok idáig, azonban nagy veszély egyik után sem alakult ki.

    45.

    PERC
    Három perc a hosszabbítás.

    45.

    PERC
    El-Hannusz a bal oldalról, az oldalvonal közeléből végzett el szabadrúgást, a veszélyesen csapódó labdát, Dibusz tornázta ki a bal felső sarok elől.

    43.

    PERC
    Sadick pakolt oda egy nagyot Zachariassennek, sárga lap.

    39.

    PERC
    Makreckis az alapvonal közeléből passzolta vissza a labdát Marquinhosnak, aki 12 méterről, kapásból lőtt, de Vandevoordt nagy bravúrral szögletre tolta a léc alá tartó labdát.

    37.

    PERC
    Arteaga, majd Paintsil okozott pillanatnyi zavart a hazai védelemben, de Dibusz jól lépett ki a kapuból és megszerezte a labdát Munoz elől.

    35.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    35.

    PERC

    34.

    PERC
    A játékvezető egyelőre nincs a helyzet magaslatán…

    32.

    PERC
    Galarza Heynen
    32.

    PERC
    Abu Fani ugratta ki Traorét, aki megforgatta Arteagát, majd 13 méterről a kapu mellé lőtt. A labda a védő lábán megpattanva hagyta el a játékteret.

    31.

    PERC
    Úgy tűnik a belgák csapatkapitánya nem fogja tudni folytatni a játékot.

    31.

    PERC
    Heynen maradt lent a földön egy ütközést követően.

    28.

    PERC
    Pesics elcsente a labdát a bizonytalankodó Sadicktól, de passza után Abu Fani ígéretes helyzetben csúnyán “eltörte” a labdát.

    23.

    PERC
    Baah keverte meg a hazai védelmet, majd a bal szélről el-Hannusz ívelte át a labdát a hosszú sarok irányába, az érkező Paintsil azonban az oldalhálóba fejelt.

    21.

    PERC
    A videobíró is megvizsgálta az előző Traoré-féle esetet, maradt az ítélet.

    20.

    PERC
    HÚÚÚÚÚÚ! Paintsil az alapvonal közelében megverte Civicet, majd középre passzolt, de Zeqiri lábáról az üres kapu mellé szállt a labda.

    20.

    PERC
    Traoré két védőt csapott be egy csellel, majd elterült a 16-oson belül. A játékvezető sípja néma maradt.

    19.

    PERC
    Első szögletük végzhették el a belgák, a középre ívelt labdát Abu Fani vágta ki, majd Arteaga 24 méteres lövése szállt a léc fölé.

    13.

    PERC
    Közben a csoport másik mérkőzésén Nzola tizenegyesével máris vezetést szerzett a Fiorentina.

    10.

    PERC
    Civic bal oldali szöglete veszélyesen érkezett az ötös magasságába, de Mmaee lábáról a kapu mellé pattant a labda.

    9.

    PERC
    Marquinhos gondolt egyet és nagy lövést zúdított a belga kapura, de 30 méteres löketét Vandervoordt ujjheggyel szögletre tolta.

    7.

    PERC
    Jobb oldalról indult a belga támadás, végül a balon felfutó Baah elé került a labda, ő azonban hosszan ugratta ki Heynent, így Dibusz könnyedén tisztázott.

    5.

    PERC
    A vendégek előtt adódott az első lehetőség, a jobb szélen helyezkedő Paintsil keveredett a kapu elé, de lövését Dibusz kitenyerelte, majd el-Hannusz lövése csúnyán a kapu fölé szállt.

    2.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    2.

    PERC

    1.

    PERC
    Elkezdődött a mérkőzés, a játékvezető sípszavára Marquinhos indította a játékot.

    Érkeznek a csapatok, a Ferencváros zöld-fehérben, a Genk szürke-feketében.

    A kezdősípszó előtt tekintsünk rá a tabella aktuális állására:

    A hangulatra biztosan nem lehet majd panasz, hiszen mindkét csapat szurkolói már a bemelegítés során jó hangulatot teremtettek (Fotók: Róth Zoltán)

    „Nagyon számítunk a szurkolókra, rendre ott vannak mögöttünk, elképesztően sokat segítenek. Sokszor tapasztaltuk már a nemzetközi kupában, hogy amikor a Groupama Arénában közel azonos erősségű ellenféllel játszottunk, a drukkereink jelentették a különbséget, az ő segítségükkel tudtuk megnyerni a találkozót. Remélem, most is így lesz” – árulta el Botka Endre, a Ferencváros játékosa. A válogatott védővel készült interjúnkat ITT olvashatják.

    „Jól vagyok, készen állok – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Joseph Paintsil. – Az ellenfelek mindig provokálnak, de ezt meg kell tanulnom kezelni, úgyhogy megígértem magamnak és a stábnak, nyugodtan viselem ezeket a helyzeteket. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, örülök, hogy a korábbi csapatom ellen játszhatok. Emlékszem, milyen érzés volt először itt pályára lépni, szép emlékeket őrzök a volt csapattársakról, például Botka Endréről vagy Otigba Kennethről. A futballnak az is velejárója, hogy az ember a korábbi társakkal csap össze, úgyhogy izgatottan várom a meccset.” A Genk sajtótájékoztatójáról készült cikkünket ITT olvashatják.

    Belgiumban két hete 0–0-s eredménnyel zárult a két csapat összecsapása. Annak a mérkőzésnek az összefoglalóját ITT olvashatják.

    KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A GROUPAMA ARÉNÁBÓL! HAMAROSAN KEZDŐDIK A FERENCVÁROS–GENK EKL-MÉRKŐZÉS! TARTSANAK VELÜNK!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.11.19:30 M4 Sport
OLDALAK
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ