Gansl Izidor

Gansl Izidor (fotó: Sporttagblatt)

Gansl Izidor Bécsből került a Fradiba! Az átigazolási papí­ron az FTC feltüntette, hogy a magyar származású játékos eddig a bécsi WAF-ban játszott.

Az MLSZ az osztrák szövetség megkérdezése nélkül, tehát szabályellenesen igazolta át az FTC részére! A csatárt ez a legkevésbé sem zavarta, kitűnő formában játszott.

A csatársor belső posztjain mindenhol játszott, de ha a fedezetsorban volt rá szükség, akkor ott szerepelt.

Az 1918/19 évi ezüstérmes csapatban hatszor volt eredményes tizenegy találkozón, ezzel Potya valamint Pataki mögött a harmadik leggólerősebb játékos volt.

Az 1919. április 6-i osztrák-magyarra Pataki sérülése miatt már szóba került az összeállí­tásnál, de végül a válogatók kihagyták. Gansl Izidort bántotta a dolog, de érdekes, hogy csapattársát, Payer Imrét is, aki „szolidaritásból” lemondta a válogatottságot, í­gy tiltakozott Gansl kihagyása miatt…

1919 nyarán több mérkőzést játszott az FTC Bécsben, Gansl ekkor játszott utoljára a zöld-fehérben. ’19 őszén fivérével együtt visszatért Bécsbe. Bár első osztályú bécsi csapatok hí­vták a Gansl testvéreket, ők az akkor II. osztályú Hakoahba igazoltak vissza.

csapatkep_191x_ifi_es_elsocsapat

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ