Gólokat várnak tőle – Interjú Tóth Bencével

Nagyszerű heteket tudhat maga mögött a Ferencváros középpályása, hiszen győztes gólt szerzett a Fradi két nagy riválisa ellen is. A fiatal játékost edzőivel való kapcsolatáról, a szurkolókról alkotott véleményéről, és persze góljairól faggattuk.

Úgy tűnik, hogy az elmúlt hetekben alapemberré váltál, élvezed az edző bizalmát. Milyen a kapcsolatod Craig Shorttal?
Úgy gondolom, hogy nagyon jó a viszonyom az edzővel. Amikor az NB III-as együttes edzője volt, és nem kaptam lehetőséget az első csapatban, vissza kellett mennem oda játszani egy párszor. Elég jó benyomást tehettem rá, mert amikor kinevezték, egyből a kezdőcsapatba tett. Volt a tavaszi szezon elején egy pár mérkőzés, amikor nem kaptam szerepet, de utána folyamatosan játszottam, mostanában szerencsére kezdőként.

Az elődjénél, Bobby Davisonnál robbantál be a csapatba még a másodosztályban, de egy remek őszi szezont követően a tavaszt végigpadoztad, és nem is nagyon tudtál nála visszakerülni a kezdőbe. Mi volt ennek az oka?
Igen, tényleg volt egy nagyon jó őszöm, utána sajnos nem úgy ment a játék. Hullámvölgybe kerültem és az edző nem igazán foglalkozott azzal, hogy én fiatal játékos vagyok és benne van az ingadozás lehetősége a teljesí­tményemben. Úgy gondolta, hogy ha gyengébb vagyok, van helyettem más és játszatta azt. Pedig lehet, hogy két-három meccs alatt ki is tudtam volna jönni a gödörből egy kis támogatással, de ezt nem kaptam meg, úgyhogy ezt már sosem tudjuk meg.

Azon az ominózus őszön tele voltál önbizalommal, nagyon jól fociztál. Mostanában mintha kezdene visszatérni az a Tóth Bence, de még mindig nem annyira felszabadult. Miért lehet ez?
Azt hiszem, hogy elsősorban a szintkülönbség az oka. Azért az NB I-ben jobb játékosok vannak, és szervezettebbek a csapatok. De közrejátszik a lelkiállapot is. Egy ideig nagyon nem ment a játék, nem számolt velem az edző, és rosszul éltem meg ezt az egészet. Mostanában kezd jobb lenni, lőttem egy pár fontos gólt, és kezd visszajönni az önbizalmam.

Az Újpest és a Loki ellen is győztes bombagólt lőttél. Melyikre vagy büszkébb?
Nem is tudom. Az Újpestnek gólt lőni nagyon nagy dolog. A fradisták között úgy tartják, hogy aki az Újpestnek gólt lő, az halhatatlan lesz. Emiatt erre nagyon büszke vagyok. Illetve a mostanira azért, mert fontos győzelmet arattunk a magyar cí­mvédő, BL-résztvevő Debrecen ellen. Ránk fért egyébként is a siker, végre megmutattuk a szurkolóknak, hogy tudunk nyerni, mert már rengeteg döntetlent játszottunk hazai pályán. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó hangulatú, remek mérkőzést játszottunk.

Hogyan élted meg, hogy visszatértek a szurkolói csoportok és a velük szimpatizálók a lelátóra?
Nekünk a szurkolók jelentik a 12. embert. Szerintem azokon a mérkőzéseken, amelyeken otthon döntetlent értünk el, ha ott lett volna a tábor, akkor valahogy bepasszí­roztunk volna egy gólt, és megnyerhettük volna ezeket a meccseket.

Észrevetted, hogy a kapu mögött két részre szakadt a tábor? Mit szólsz ehhez?
Hallottunk róla, de igazából csak meccs után. A mérkőzés előtt és közben nem tud ilyenekkel foglalkozni az ember. A hangulaton mindenesetre nem érződött. Én annak örülök, hogy sokan visszatértek, aztán úgyis egységes lesz a tábor előbb-utóbb.

A nyilatkozataidból úgy tűnik, számodra nagyon fontos, hogy a Fradi játékosa lehetsz. Mondanál erről pár szót?
Az évek folyamán igazi fradista lettem. Nehéz megfogalmazni ezt az érzést, de nagyon szeretem ezt a klubot, és ha úgy alakulnak a dolgok, én nem is szeretnék Magyarországon máshol szerepelni.

Játszol kedden az Újpest ellen a Ligakupában?
Igen.

Kiköt-e egy újabb Tóth-bomba valamelyik felsőben?
(nevet) Most, hogy lőttem ezt a két győztes gólt, folyamatosan hallgatom, hogy akkor most is egyet, meg 30-án is egyet. Most magasra tettem a lécet, de hát ez nem úgy működik, hogy amikor mondják, akkor biztos gólt lövök. Ha í­gy lenne, akkor mindig betalálnék. Meglátjuk. Ha lesz lehetőségem, megpróbálom gólra váltani, aztán ki tudja, hogyan alakulnak a dolgok. Nyerjünk, az a fontos. Mindegy, hogy kinek a góljával.

(Gaál Tamás, fourfourtwo)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ