Kik lőtték a legtöbb bajnoki gólt a Fradiban?

gomb_statisztika2

Amikor gyerekek voltunk és a grundon fociztunk, az számí­tott igazi császárnak, aki lőtte a gólokat. Az mindegy volt, hogy Horváth Robi és én csúsztunk-másztunk annak érdekében, hogy megakasszuk az ellenfél támadásait, de mivel Kalapács Pali lőtte a gólokat, bizony ő volt a grund királya.

A „grundok szelleme” idővel finomodik (bár manapság már nincsenek is grundok), de mivel a labdarúgást gólja játsszák, í­gy azok szerzőit mindig nagyobb fénysugár éri, mint a szürke, robotoló munkásokat. Persze a játék lényegéből ez adódik és az igazi gólvágók tudásukkal és szellemiségükkel is hozzájárultak a magasabb elismeréshez. A gólkirályok, a gólvágók jelzők is mutatják a kivételes elbánást, mert bár favágókról hallottunk már, de „emberfogó királyokról” még nem nagyon.

Természetesen ez semmit sem von le a góllövők, a gólkirályok értékéből, és abból, hogy a labdarúgás csúcsán bizony ők ülnek, hiszen egy-egy mozdulattal döntenek „élet és halál” kérdésekben. Arra ritkán emlékezünk, hogy mennyi gólhelyzet maradt kihasználatlanul, de arra igen, hogy Nyilasi, Szokolai, Fischer vagy Lipcsei Peti milyen parádés gólokat lőtt. Elnézést, hogy a közelmúltunk gólszerzőit emlí­tem, de hozzájuk fűz személyes emlék. Biztos vagyok benne, hogy akik végigböngészik a névsort, meg fogják találni a kedvencüket, hiszen nem nagyon van olyan szurkoló, aki nem emlékezne olyan gólra, amit a felsorolt játékosok közül szerzett valaki és örökre beivódott a tudatába.

Mai napon folytatjuk a megkezdett statisztikát és a Ferencváros góllövőit vesszük számba. Erről a listáról túl sokat nem is szabad mondani, hiszen a nevek és a számok sokkal többet elárulnak arról, amivel eddig is tisztában voltunk: kevés olyan egyesület van a világon, mely ilyen dicső múlttal, ennyi zseniális játékossal és góllövő rendelkezik, mint a Ferencváros. Csak rá kell nézni a listára, mely összesen 384 játékos részletes kimutatását tartalmazza, és máris nem kell magyaráznunk azt, hogy vajon miért is vagyunk büszkék a Ferencváros múltjára.

– lalolib –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ