1999.VIII.26. UEFA selejtező, Constructorul 93 Chisinau – Ferencváros 1-1

Szakadó eső, kimondottan őszies hűvös idő fogadta csütörtök délután a chisinaui Köztársasági Staionban pályára lépő csapatokat az UEFA Kupa selejtezőjének visszavágóján. A rossz idő és a helyi viszonylatban magasnak számí­tó jegyárak elriasztották a nézőket: a mérkőzés kezdete előtt fél órával szinte csak a Ferencváros maroknyi szurkolótábora ázott a lelátókon.

Constructorul Chisinau (moldovai)-Ferencváros 1-1 (1-1)
Chisinau, 1.000 néző, V: Michael Ryle (angol)

Constructorul: Dinov – Pogorelov, Mincev, Podjaetchi (Complionoc 63., Ostap 86.)), Zabolotnil – Mirza, Osipenco, Druta, Dovgui – Truhanov (Boicenco 46.), Tabanov

Ferencváros: Szűcs L. – Lakos, Szűcs M., Mátyus – Kriston, Bárányos, Lászka, Kovács B (Schultz 85.)., Füzi Á. – Kulcsár, Horváth P. (Selimi 90.)

Gól: Zabolozni (40.) illetve Horváth P. (38.)
Sárga lap: Truhanov (15.), Osipenco (18.) illetve Füzi Á. (58.), Lászka (65.)

4. perc: Dovgui a jobboldalról, a büntetőterület sarkától szabadrúgásból veszélyesen í­velt kapura, s a nedves talajon megcsúszott labdát Szűcs hárí­totta.
12. perc: Mátyus az ötösről fejjel mentett a veszélyesen kitörő Dovgui elől.
15. perc: Nagy kavarodás támadt a Ferencváros kapuja előtt a védők rendre hibáztak, és csak a kapu előtti hatalmas tócsa állí­totta úgy meg a labdát, hogy végül Szűcs menteni tudott.
21. perc: Zaboloznij erős, sarokra tartó lövését védte Szűcs.
38. perc: Horváth Péter a félpályánál szerzett labdát, egyedül tört kapura és magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba (0-1).
40. perc: A Ferencváros kapuja előtti kavarodást a hazaiak kihasználták, Zaboloznij kotorta a hálóba a labdát (1-1).

Nagy iramban kezdett a Constructorul, a Ferencváros a félidő közepéig bizonytalanul, nagyon sok hibával játszott. A házigazdák jobb játékot mutattak, mint két héttel ezelőtt vendégként az Üllői úton. Horváth gólja nem törte meg a moldovaiak lendületét, akik szinte azonnal egyenlí­tettek.

53. perc: Bárányos szép cselekkel ment el a baloldalon, jól adott középre, de Horváth Péter fejesét Dinov óriási bravúrral ütötte ki a léc alól.
71. perc: Horváth P. beadását az ötös bal sarkánál tiszta helyzetben álló Füzi Á. kapásból a bal kapufa mellé lőtte.
76. perc: Kovács B. került nagy helyzetbe a 16-oson belül, de a kivetődő kapusba lőtte a labdát.
79. perc: Tóth M. indult el a félpályáról, és két szép csel után nagy helyzetbe került, de önzetlenül Horváth elé tálalt, aki már csak a kapussal állt szemben, azonban gyengén, messze a kapu mellé emelt.

A szünet után sokkal kiegyensúlyozottabb lett a játék, sőt a nagyobb sebességre kapcsoló Ferencváros gyorsan fölénybe került. A zöld-fehérek több alkalommal is százszázalékosnak látszó helyzetet rontottak. A rendkí­vül lelkes Constructorul távoli kapuralövésekkel próbálkozott, de ezeket a kí­sérleteket Szűcs magabiztosan hárí­totta.

– Örülök a továbbjutásnak, úgy érzem megérdemeltük azt – nyilatkozta az MTI-nek a találkozó után Mucha József, a Ferencváros vezetőedzője. – Azt azonban sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel megszolgálnunk közönségünk hálás buzdí­tását. Ha a második félidőben adódott helyzeteinket kihasználjuk, jelentős győzelmet arathattunk volna.

Ion Karas, a Constructorul vezetőedzője is megérdemeltnek nevezte a Ferencváros továbbjutását, mint mondta: ez a mérkőzés a budapesti találkozó fordí­tottja volt. – Itthon mi játszottunk jobban az első félidőben, a második játékrész viszont egyértelműen a Ferencvárosé volt.

Karas szerint csapata elsősorban a középpályán nem nyújtotta azt a teljesí­tményt, ami elvárható lett volna.

*

Nem keltett különösebb visszhangot a moldovai sajtóban, hogy a Constructorul Chisinau gyorsan búcsút vett az UEFA-kupától: a helyi lapok közül pénteken csak az orosz nyelvű Sport Curier szentelt egy rövid beszámolót a Ferencváros vendégjátékának.

A lap csendes beletörődéssel vette tudomásul, hogy a moldovai csapatok rendszeresen alulmaradnak a magyar klubokkal szemben. “A hagyományt a Zimbru Chisinau teremtette meg, s most a Constructorul sem tudott szakí­tani azzal, pedig a Ferencváros egy olyan együttes benyomását keltette, amelynek védelme súlyos problémákkal küzd” – í­rta az újság.

A Constructorul az idei bajnoki idényben négy mérkőzés alatt egyetlen pontot szerzett, tehát ugyanolyan rosszul kezdett, mint a Ferencváros, de a magyar csapat legalább azzal vigasztalhatja magát, hogy a kupaküzdelmekből még nem esett ki, í­gy a bajnokság mellett a nemzetközi porondon is maradt esélye a javí­tásra.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Torgyán József sem volt túlságosan bizakodó a látottak alapján. Az első félidő után – amikor is a Chisinau majdnem kellemetlen meglepetést szerzett a sokáig bizonytalanul, sok hibával játszó Ferencvárosnak – meglehetősen borúlátóan í­télte meg a kupaszereplés további távlatait.

– Ez a csapat ugyan valamivel erősebb, mint a korábbi volt, mert ez legalább gólt tud rúgni, de sajnos hátul is gólképes. Az európai labdarúgó mezőnyben ez a teljesí­tmény egy nulla, ha egy valamire való ellenfelet húzunk ki, akkor még statisztálni sem leszünk képesek – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ