2008.X.15. LK, Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-2

20081015-honved-bartholomewA hosszabbí­tásban mentett pontot a Honvéd a Ferencváros ellen

Idegenben 2–2-es döntetlenre futotta a Ferencváros erejéből a labdarúgó Ligakupa 2. fordulójában a Budapest Honvéd ellen. A zöld-fehérek Aaron Downing 18. percben szerzett góljával jutottak előnyhöz, amelyre Hercegfalvi alig öt perccel később válaszolt. Matthew Bartholomew fejese sokáig győzelemmel kecsegtette a Fradit, ám Moreira Guilherme a lefújás pillanatában egyenlí­tett.


Előzmények:

Két “új” játékosunk is pályára lép szerdán a Honvéd elleni kupameccsen. Balog Zoltánt és Megyeri Balázst is beveti Bobby Davison vezetőedző a Liga Kupa találkozón. Balog Viborgban játszott legutóbb, mí­g Megyeri a Bristol City kapusa volt. Mindketten a Ferencvárossal készülnek, és ugyan szerződésük nincs a klubbal, de ideiglenes játékengedélyt kaptak három Liga Kupa találkozóra. Balog Zoltán esetében szakvezetőnk külön kiemelte, hogy rendkí­vül profi módon készül arra, hogy sérülése után tökéletes állapotba kerüljön. Balog korábbi, 78-as számú mezében lesz majd tagja a kezdőcsapatnak. Megyeri leigazolására azért is lehet szükség, mert Holczer Ádám továbbra is sérüléssel bajlódik, Williams pedig válogatottbeli kötelezettségei miatt hiányozhat.

Nyilatkozatok:

Korábbi játékosunk és pályaedzőnk, Pölöskei Gábor ül mai ellenfelünk kispadján. Külön pikantériája a meccsnek, hogy a szakember fia, Pölöskei Péter csapatunkat erősí­ti. A szakvezető a Honvéd honlapjának beszélt várakozásairól és a családi kapcsolatról is.

– Csak annyira került szóba közöttünk mindez, mint akármelyik másik mérkőzés előtt: érdeklődtem, hogy készültek, a kedd délelőtti edzés előtt beszéltem Péterrel. A Ferencvárosnál is azok kaptak lehetőséget legutóbb, akiknek a bajnoki mérkőzéseken kevesebb szerep jut.

Presztí­zsmérkőzés lesz a Honvéd-Fradi?
– Természetesen. Nagy tradí­ciója van ezeknek a találkozóknak. Rég volt már Honvéd-Ferencváros, mivel az utóbbi időkben nem szerepelt egy osztályban a két csapat. Remélem, hogy egy jó összecsapást játszunk majd.

A mérkőzés:

Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-2 (1-1)
Bozsik stadion, 1.000 néző, vezette: Arany Tamás (Tóth II. V., Viszokai)

Bp. Honvéd: Tóth I. – Horváth L., Simic, Benjamin (Filó T. 46.), Magoc – Maróti B. (Gebro 46.), Ivancsics – Dobos (Abbas 71.), Hercegfalvi (Moreira 46.), Renato – Arsenijevic (Kocsis F. 76.)
kispad: Rabóczki, Stojakovic
vezetőedző: Pölöskei Gábor

Ferencváros: Megyeri – Fülöp N., Balog Z., Csiszár, Sváb – Kulcsár D., Deme, Lamine, Downing – Pölöskei, Bartholomew
kispad: Szappanos, Pisanjuk, Brettschneider, Heitler, Kutasi, Szalai T.
vezetőedző: Robert Davison

Gól: Hercegfalvi (24.), Moreira (90+2.) illetve Downing (18.), Bartholomew (74.)
Sárga lap: Benjamin (7.), Ivancsics (87.)
Jó: Dobos, Maróti, Hercegfalvi illetve Balog Z., Deme, Lamine, Downing, Bartholomew

20081028-20081015-honved-balogzAz egy csapatra való sérült nélkül felálló Ferencváros a Bozsik-stadionba látogatott a Ligakupa 2. fordulójában.

A megannyiszor bí­rált kisebbik kupasorozat mostani mérkőzése remek iramot, és lüktető játékot hozott. Az első percekben egyértelmű hazai fölény volt jellemző, ezután azonban játékban is felnőtt első osztályú ellenfeléhez a Fradi.

Olyannyira jól harcoltak a zöld-fehérek, hogy a 18. percben teljesen megérdemelten szerezték meg a vezetést – igaz ehhez kellett a kispesti védő Benjamin ügyetlenkedése is. A hazai légiós röviden fejelte haza a labdát, ami í­gy pont jó volt Aaron Downingnak. A trinidadi támadó pedig a befejezésnél rendkí­vül higgadt volt, nyolc méterről a rövid sarokba gurí­tott.

A Fradi-szurkolók öröme azonban nem tartott sokáig. Egy szögletet követően Hercegfalvi Zoltán remekül emelkedett az ötös sarkánál, és parádés mozdulattal fejelt a vendégkapu bal oldalába.

20081015-honvedIvancsics Gellért még az első félidőben zúgó kapufát lőtt, majd a Ferencváros is kialakí­tott egy-két helyzetet, a szünetben mégis igazságos döntetlen, 1–1 állt az eredményjelző táblán.

A második játékrészben többnyire a vendégcsapat akarata érvényesült, nem érződött, hogy külön osztályban futballozik a két csapat.

Ismét a Fradi játszott kezdeményezőbben, az újabb találat azonban csak nem akart megszületni. A 74. percben aztán a másik trinidadi játékos, Matthew Bartholomew ismét megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek.

Bartholomew gyakorlatilag három méterre a kispesti kaputól emelkedett, s mégis sikerült elfejelnie a labdát az ügyetlenkedő Tóth Iván elöl – a kapuba.

A folytatásban úgy tűnt újabb gól nem születik, de a hosszabbí­tás második percében Moreira Guilherme remek kapáslövésével megmentette az egyik pontot a Honvédnak.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ