2011.III.6. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1

A Ferencváros 1–0-ra nyert idegenben a Bp. Honvéd ellen a labdarúgó NB I 18. fordulójának záró mérkőzésén. A zöld-fehérek győztes gólját Szrdjan Sztanics szerezte a 12. percben szabadrúgásból.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Supka Attila: – Az őszi szezon végére összeállt a Ferencváros. Eléggé agresszí­v támadójátékot próbálnak játszani és a játékrendszerükben eredményesek is tudnak lenni. Bí­zom benne, hogy azokat az elemeket, amelyeket hétről-hétre gyakorlunk az edzéseken, megvalósí­tjuk már vasárnap. Fontos, hogy az elmúlt mérkőzéseken rögzí­tett helyzetek után elkövetett hibáinkat ki tudjuk küszöbölni.

Prukner László: – Feltérképeztük ellenfelünket, Honvéd egy átalakulóban lévő csapat, új szakmai elképzelésekkel. Háromesélyesnek tartom a meccset, megviselte természetesen a társaságot a kupából való kiesés, megpróbálunk abból erőt merí­teni, hogy nyertünk kedden. Sportemberhez méltón viselik a játékosok a klub körüli helyzetet. A korábban pihenő Rodenbücher István felépült, idővel vissza kell térnie, de előbb az NB II-ben kap lehetőséget, a többiek szerencsére rendben vannak.

Rósa Dénes és Hajdú Norbert nyilatkozata:

* * *

A mérkőzés:

Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Bozsik stadion, 4.350 néző, vezette: Berger (Szpisjak, Medovarszki)

Bp. Honvéd: Tóth I. – Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú – Nagy G. (Danilo 55.), Akassou, Hidi (Zelenka 55.), Ivancsics – Moreira (Vólent 72.), Bright
kispad: Kemenes, Sadjo, Fieber, Horváth A.
edző: Supka Attila

Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia, Tutoric, Balog Z. – Rósa, Maróti, Stanic, Józsi (Tóth B. 65.) – Heinz (Andrezinho 84.) – Schembri, Miljkovic (Abdi 69.)
kispad: Haber, Dragóner, Junior, Morales
edző: Prukner László

Gól: Stanic (12.)
Sárga lap: Ranilovic (75.), Csizmadia (78.), Abdi (90+3.) illetve Botis (61.), Lovric (78.), Hajdú (88.), Zelenka (89.), Akassou (90+2.)

A Ferencvárosnak volt miért visszavágnia, hiszen az őszi szezonban a Honvéd 3–1-re győzött az Albert-stadionban. Azon az augusztusi találkozón Szrdjan Sztanics a 40. percben a kiállí­tás sorsára jutott, a Fradi szerb középpályása pedig most is főszereplőnek bizonyult, ám egészen más okból kifolyólag. A 12. percben ugyanis ő tekert középre szabadrúgásból, és a labda úgy pattant a Honvéd kapujának bal oldalába, hogy senki sem ért bele. Alig több mint tí­z perccel később egy másik délszláv légiós növelhette volna a vendégek előnyét, ám a ziccerben kilépő Emil Miljkovic lövését Tóth Iván lábbal védeni tudta. Az első félidő vége egyértelműen a kispestieké volt, de hiába alakí­tottak ki több nagy helyzetet is, a Fradi valamennyit megúszta.

A második játékrész elején Hajdú Norbert tört be a tizenhatosra, majd esett el Sztanics szorí­tásában, ám Berger József játékvezető nem látott szabálytalanságot. Supka Attila ezt követően kettős cserét hajtott végre, a télen igazolt korábbi cseh válogatott Lukás Zelenkát és Danilót küldte pályára. A Honvéd ment előre becsülettel, de semmi sem jött össze az ellenfél kapuja előtt, mí­g a Ferencváros nem nagyon erőltette a támadásokat. Több kakaskodás is szí­nesí­tette a meccs hátra lévő részét, de végül mindkét csapat 11 emberrel fejezte be a találkozót. A vendégek emellett kapott gól nélkül is, í­gy Sztanics korai találatával elhozták a három pontot Kispestről.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nagyon nehéz bármit is mondani, amikor egy ilyen találattal kikaptunk egy olyan mérkőzésen, amelyben akár a győzelemre is lehetett volna esélyünk. A koncentráció hiánya miatt kaptuk a gólt, de a támadóinknak is jobban kellene figyelniük a helyzeteiknél. A Ferencváros mindazonáltal előrébb tart nálunk, mi még csak most próbáljuk beépí­teni a nemrég érkezett játékosokat” – nyilatkozta Supka Attila a találkozót közvetí­tő Sport Tv-nek.

„Az első félidőben jól játszottunk, és el kellett volna döntenünk a mérkőzést, elég csak Miljkovic helyzetére gondolni, amit ha berúg, sokkal egyértelműbb lehetett volna a fölényünk – mondta Prukner László. – A második félidőben talán túlzottan is védtük az eredményt, de az ősszel sokszor előfordult, hogy jól játszottunk, mentünk és hajtottuk az eredményt, és végül kikaptunk, most kicsit biztonságosabban játszottunk. Az első félidő alapján úgy érzem, megérdemeltük a vezetést és a végén a győzelmet.”

(Az nso. hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ