1900.X.7. FTC – 33 FC 3:0 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi Torna-Club 3:0 győz a »33« Football-Clubja ellen.

1900. október 7., 15:30, Soroksári út, FTC – 33 FC 3:0 (1:0)
vezette: Iszer Károly
FTC: Thompson – Barna, Gabrovicz – Weisz, Békés, Taffel – Malaky J., Békés R., Horváth, Malaky M., Pápai
33 FC: Lill  – Stana, Blesa – Ludwig, Koch N., Willy – Koch E., Kraft, Hochstein, Cecagne, Lindner J.
Gól: Horváth (2), Békés R.

A Ferencvárosi Tornaklub október 7-én, vasárnap délután fél 4 órakor football-mérkőzést rendez külső soroksári-uti versenypályáján (az elemi iskola mellett). Ez alkalommal a 33 football-klubbal fog mérkőzni. Érdekes lesz a mérkőzés, mert mind a két csapat eddig nagy stí­lusban verte meg ellenfeleit.

(Budapesti Hí­rlap)

Budapest, okt. 7.

Múlt vasárnap mérkőzött egymással először e két csapat a F. T. C. soroksári-úti pályáján. Mindakét csapat nagy hévvel és önbizalommal ment a küzdelembe. A ferenczvárosiak igazolni akarták azt a jó formát, a mit az Óbudai Torna-Egylettel szemben mutattak előtte való vasárnap, a mikor is mostani ellenfeleik közül hatan játszottak az óbudaiakkal, í­gy tehát felerészben ugyanazon csapat ellen kellett küzdeniök most is. A »33«-ak pedig, a kik eddig veretlenek voltak és hat matchükben 6 kapott goallal szemben összesen 50 goalt adtak ellenfeleiknek, bizonyosra vettek egy újabb győzelmet. De másként történt. Ferenczváros egy pillanatra megállí­totta őket a dicsőség útján.

Játszottak a »33« részéről: Lill kapus, Stana és Blesa hátvédek, Ludwig, Koch N. és Willy fedezetek, Koch E., Kraft, Hochstein, Cecagne és Lindner J. csatárok; a F. T. C. részéről: Pápai, Malaky M., Horváth, Békés R. és Malaky J. csatárok, Taffel, Békés G. és Weisz fedezetek, Gabrovicz és Barna hátvédek, Thompson kapus.

A »33«-ak kezdik a játékot, de a küzdelem rögtön átvonul az ő területükre s többnyire ott is folyik az egész első félidő alatt. Mindkét csapat teljes igyekezettel játszik; a »33« kapujára sok lövés irányul, de többnyire messziről és a kapus szépen kivédi. Végre Pápai egy jól irányzott lövéssel a szélről a kapuhoz röpí­ti a labdát, mit Horváth fejjel a kapuba lök. Az első félidő további eredmény nélkül ér végett.

A második félidőben a »33« is többször támadnak, nem egyszer igen veszedelmesen, de a már biztosnak látszó goalokat szépen védik ki a hátvédek, Gabrovicz, Barna és Thompson a kapus, a ki dicséretreméltó ügyességgel és buzgalommal játszott. De ha volt alkalma kitenni magáért a második félidőben a ferenczvárosiak védelmének, támadása sem igen pihent. Többszöri lerohanásuk a »33« kapujához nem maradt eredmény nélkül, mert Békés R. és Horváth F. a második és harmadik goalt is belőtték. í­gy azután a match befejeztével a bí­ró 3:0 eredményt hirdetett ki a ferenczvárosiak javára.

Biró Iszer Károly volt, kinek pártatlan és határozott í­téleteit mindkét csapat megnyugvással fogadta, s ez biztosí­téka volt annak, hogy a match simán és a manapság már megszokott incidensek nélkül folyjon le.

Jól játszottak a »33« közül: Koch, Lindner, különösen pedig Cecagne és Lill; a ferenczvárosiak közül kitűnt szép védésével Thompson, továbbá Gabrovicz, Barna és Békés G., a támadásban pedig Pápai és Malaky.

(Sport-Világ)

A Ferencvárosi Torna-Klub vasárnap mérkőzött a «33» Football-klubjának eddig veretlen csapatával és változatos, erős játék után szép győzelmet aratott. A match 3:0 eredménynyel a ferencvárosiak javára dőlt el.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ