1900.XII.2. FTC – BTC 1:9 (edzőmérkőzés)

Budapesti Torna-Club I. 9:1 győz a Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.

1900. december 2., ??:??, Soroksári út, FTC – BTC 1:9 (1:2)
vezette: Pobuda Tivadar (MFC)
FTC: Thompson – Pásztói, Maros – Fekete, Békés, Malaky M. – Boda, Kőhalmi, Pogány, Horváth, Malaky J.
BTC: Bádonyi – Harsády, Skrobák – Bihary, Ordódy, Nyilassy – Buda, Lucius, Róka, Ray, Pösztinger
Gól: ?

Budapest, deczember 2.

A F. T. C. soroksári-úti pályáján mérkőzött első ízben vasárnap d. u. e két Torna Club. A mérkőzést igen nagy érdeklődés kisérte, úgy annyira, hogy a F. T. C. pályája még nem látott ekkora közönséget.

Ezt az érdeklődést meg is érdemelte a mérkőzés, mert főleg az első félidőben a két csapat majdnem egyenragúnak látszott és igazán szép és érdekes játékot produkált.

Az első goalt vagy 25 percznyi játék után a B. T. C. csinálja, mit azonban nemsokára a ferenczvárosiak visszaadnak, szép passzjátékkal a kapuig vivén a labdát és ott védhetlenül lövik be. A félidő végén a B. T. C. jobb szélső csatára a kapura lő, a kapuvéd elhibázza és az ezalatt odaérkezett csatárok beviszik a labdát a kapuba.

A hogy a ferenczvárosiak az első félidőben tartották magukat, mindenki meg volt győződve, hogy a match végeredménye nem fog nagy különbséget mutatni a B. T. C. javára. Azonban a második félidő nagy meglepetéssel végződött. A mint a B. T. C. megcsinálta a harmadik és negyedik goalt, a ferenczvárosiak védelmének energiája megtört s néha a legképtelenebb helyzetekben engedték a kapuba lőni a labdát. A 8-dik goal után a ferenczvárosiak kapusának megsántult a lába, ki is vitték a pályáról. A ferenczvárosiak így tizen maradván, a B. T. C. is kiállította egyik játékosát Skrobákot és így folytatták tovább a játékot, melynek eredménye 9:1 lett a B. T. C. javára.

Ezen eredmény minden esetre a B. T. C. nagy fölényét bizonyítja, azonban meg kell jegyeznünk, hogy a ferenczvárosiakra nagy csapás volt az, hogy két hátvédje ezúttal nem játszott és őket második csapatbeli játékosokkal kellett pótolni. A két hátvéd valószínűleg változtatott volna ezen az eredményen. Meg kell azonban említenünk azt is, hogy a B. T. C. csapata sem volt a teljes első, így Mannó és Minder is hiányoztak a csapatból.

A B. T. C. I. csapatának kitűnő játéka nem kíván e helyen újabb méltatást, meg kell azonban dicsérnünk a F. T. C. csatársorának szép összjátékát, ez segítette őket az egy goalhoz is; a csapatnak azonban erősebb trainingeket kell vennie, mert láttuk e matchen is, hogy a második félidőben milyen fáradtan játszottak, ezért is volt könnyű a B. T. C. szívós legénységének a második félidőben oly fölényhez jutni. Ezenkívül a ferenczvárosiakat nagyon felbuzdította a játék azon stádiuma, mikor 1:1 volt az arány és teljes erejüket kiadták az első félidőben.

A csapatok összeállítása következő volt: (B . T. C.): Bádonyi kapuvéd; Harsády, Skrobák hátvédek; Bihary, Ordódy, Nyilassy fedezetek; Buda, Lucius, Róka, Ray, Pösztinger csatárok. (F. T. C.): Thompson kapuvéd; Pásztói, Maros hátvédek; Fekete, Békés, Malaky M. fedezetek; Boda, Kőhalmi, Pogány, Horváth, Malaky J. csatárok. Biró Pobuda Tivadar (M. F. C.) volt.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:M4sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST