1901.IV.14. FTC – BAK 7:1 (edzőmérkőzés)

A Ferenczvárosi Torna-Club I. 7:1 győz a Budapesti Atlétikai Klub I. ellen.
A Ferenczvárosi T. C. II. 6:1 győz a Budapesti A. K. II. ellen.

Budapest, április 14.

1901. április 14., 16:00, Soroksári út, FTC – BAK 7:1 (2:0)
vezette: Wagner Zoltán (MAC)
FTC: Biró, Békés G., Pokorny, ?
BAK: Boros M. – Surányi, Pick, ?
Gól: Biró, ? illetve ?
Jók: Békés G., Pokorny illetve Boros M., Surányi, Pick

A két klub I. csapatai ezúttal első í­zben állottak egymással szemben. Mérkőzésüket nagyszámú közönség nézte a mindvégig kellemes szép időben.

A Ferenczvárosi Torna-Clubnak előző nap a Servettetel mutatott jó formája alapján biztos volt a győzelem, de hogy ekkora győzelmet aratott a B. A. K.-nak különben elég jó csapatán, az főleg azzal magyarázható, hogy e matchen a Ferenczvárosiak minden játékosa jó formában volt és hévvel játszott.

A játékot a Ferenczvárosi T. C. kezdi nap és szél ellen és nemsokára rá Boros a B. A. K. kapuvédője új kezdésre kénytelen kiadni kapujából a labdát. Ezután változatos játék tart jó ideig, hol a B. A. K. támad, hol a F. T. C.; de mí­g a B. A. K. nem tud elérni eredményt, addig Biró, jobb szélső csatár a Ferenczvárosiaknak megszerzi a második goalt is egy éles lövéssel, melyet Boros véd ugyan, de kezéből a labda tovább röpül a kapuba.

A második félidőt a Ferenczvárosiak folytonos támadása tölti ki. Összesen még 5 goalt lőnek a B. A. K. kapujába, mí­g azoknak csak egyet sikerült elérni, ugyanis egy í­zben a Ferenczvárosiak kapuja elé esik magasból a labda, a kapus kiszalad, hogy elfogja, de arra már újra felpattan a labda és a kapus feje fölött a kapuba esik.

A B. A. K. csapatából kitűntek Boros M., Surányi, Pick; a Ferenczvárosiak majdnem mind egyforma jók voltak, de a szokottnál feltűnően jobban játszottak Békés G. és Pokorny.

Biró Wagner Zoltán (M. A. C.) volt.

*

E mérkőzést megelőzőleg folyt le a két klub II. csapatainak mérkőzése, melyből szintén a Ferenczvárosiak kerültek ki fölényes győzelemmel, ugyanis csináltak az első félidőben 4 goalt 0 ellen, a második félidőben pedig 2 goalt 1 ellen; végeredményben tehát 6:1 lettek győztesek.

(Sport-Világ)

A soroksári-uti labdarugó pályán is volt ma délután mérkőzés a Ferencvárosi Torna-Klub és a Budapesti Atlétikai Klub között. A második csapatok délután két órakor mérkőztek 6:1 ellen eredménynyel a Ferencvárosi Torna-Klub javára; az első csapatok délután négy órakor. Az eredmény az első félidőben, a mikor a ferencvárosiak szél ellen és a nappal szembe játszottak 2:0, a második félidőben 5:1 a ferencvárosiak javára. Végső eredmény 7:1 a Ferencvárosi Torna-Klub javára.

(Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport