1901.VI.1. Műegyetemi FC – FTC 2:2

Ferenczvárosi Torna-Club I. és Műegyetemi Football-Club I. 2:2 eldöntetlen.

1901. június 1., 17:00, Millenáris, Műegyetemi FC — FTC 2:2 (0:2)
vezette: Ordódy Béla (BTC)
Műegyetemi FC: Boros – Zsaby, Beiner – Gillemot, Wagner, Koch – Lauber, Gilly, Misky, Surányi, ?
FTC: Procskó – Berán, Gabrovitz – Horn, Horváth, Békés – Kovács, Fekete, Pokorny, Malaky M., Borbás
Gól: ?

A Műegyetemi Football-Klub és a Ferencvárosi Torna-Klub mérkőzése döntő befolyással lesz a bajnokság második helyére, azért nagy érdeklődéssel nézik a mérkőzést, melyre a csoportok összeállítása a következő lesz: Műegyetemi Foot-ball-Klub: Boros, Zsaby, Beiner, Gillemot, Wagner, Koch, Lauber, Gilly, Misky, Surányi, Biró: Klebersberg Géza (B. T. K.). Ferencvárosi Torna-Klub: Kovács, Fekete, Pokorny, Malaky M., Borbás, Békés G., Horváth, Horn, Gabrovítz, Berán, Pápai. A mérkőzés szombaton délután öt órakor kezdődik a csömöri-uti pályán. Belépő-dij 40 fillér.

(Budapest Hírlap, Pesti Napló)

Budapest, junius 1.

Az I. osztályú bajnokságért folyt ez a küzdelem, mely alapos meglepetéssel végződött és kis híja, hogy a győzelem nem fűződött a Ferenczvárosiak nevéhez.

A Ferenczvárosiak csapata utolsó szereplése óta lényegesen javult, az egyes játékosok nagyon ügyesen és fürgén játszottak, sőt önzetlenül kombináltak is. A Műegyetemiek ellenben már rég nem játszottak ilyen rosszul, különösen a csatársor, mely Koch és Surányi távollétét nagyon megérezte. Az első félidőben a Ferenczvárosiak határozott fölényben voltak és ennek hű kifejezője a 2:0 arány, melylyel az első félidő javukra végződött.

A második félidőben a Műegyetemiek jobban játszanak, amit nagyban elősegít az a körülmény is, hogy a Ferenczvárosiak néhány játékosa észrevehetőleg elfáradt. A Műegyetemi csapatnak nagy erőfeszítéssel sikerült kiegyenlíteni, de a győzelmet megszerezni már nem tudta. A Ferenczvárosiak csapatában nagyon szépen játszott a két szélső csatár: Borbás és Kovács, a védelemben pedig Gabrovic és Berán.

Biró Ordódy Béla (B. T. C) volt.

(Sport-Világ)

Labdarugó-mérkőzés. Bajnoki labdarugómérkőzés volt ma délután öt órakor a csömöri-uti versenypályán. Két elsőosztályu csapat, a Műegyetemi Football-Klub és a Ferencvárosi Torna-Klub volt az ellenfél. A játék különösen az első félidőben volt szép, a mikor a ferencvárosiak a legszebb összejátszást mutatták be. A második félidőben a játék igen erőszakosan folyt. Az eredmény az első félidőben két goal ellen zérus a ferencvárosiak javára, a második félidőben ugyancsak két goal ellen zérus a műegyetemiek javára. Végső eredmény 2:2.

(Budapesti Hírlap)

Bajnoki mérkőzés. Ma délután mérkőztek a millenáris versenypályán a Műegyetemi Foolball- klub és a Ferencvárosi Tornaklub csapatai az I. oszt. bajnokságért. A mérkőzés mindvégig érdekes és változatos volt. Az első félidőben a F. T. K., a második félidőben a M. F. K. rúgott 2 goalt s így a match 2:2 arányban eldöntetlen maradt.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST