1901.X.6. MUE – FTC 3:2

Magyar Úszó-Egylet 3:2 eredménynyel győz a Ferenczvárosi Torna-Club ellen.
Ferenczvárosi Torna-Club II. 3:2 eredménynyel győz a Magyar Úszó-Egylet II. ellen.

1901. október 6., 15:30, Millenáris, MUE – FTC 3:2 (3:1)
vezette: Wagner Rezső (BTC)
MUE: Aschner – Fehéry, Bodor – Kiss, Pozsonyi, Klein – Relle, Ray, Békés, Hoffmann, Halmay
FTC: Procskó – Berán, Gabrovitz – Malaky, Horváth, Horn – Borbás, Braun, Pokorny, Svarc, Kovács
Gól: öngól, ? illetve Borbás, ?
Jók: Klein, Tamny, Kiss illetve Borbás, Braun, Pokorny, Fekete, Kovács

Football bajnoki mérkőzésben találkozik vasárnap délután fél 4 órakor a millennáris versenypályán a Magyar Úszó Egyesület a Ferencvárosi Torna Club csapatával.

Magyar Úszó Egyesület: fehér-sárga. Tavay I. – Bodor Fehéry – Kiss Tommy Klein – Sábián Békés Ray Relle Halmay

Ferencvárosi Torna Club: zöld-fehér. Fekete Pokorny Manglitz Kovács Braun – Borbás Malaky Horváth – Berán Gabrowitz – Protschkó

Mint e csapatösszeállí­tásból látható, mind a két egyesület legjobb játékosaival veszi föl a küzdelmet, hogy a mérkőzésből győztesként kerüljön ki. Ez első csapatok mérkőzése előtt fél kettőkor a második csapatok küzdenek.

(Pesti Hí­rlap, Budapesti Hí­rlap)

Ma vasárnapon délután 3 1/2 órakor mérkőznek a Ferenczvárosi Torna-Club és a Magyar Úszó-Egyesület I. csapatai a szövetség I. osztályú bajnokságáért. Az őszi turnusnak az lesz az első küzdelme s talán egyszersmind a legérdekesebbek egyike. Mindkét csapat eddigi eredményeinek száma körülbelül egyenlő (M. U. E. 4., F. T. C. 3 pont) s bár a tavaszi mérkőzésen a M. U. E. nagy fölénynyel győzött, a szezon vége felé a F. T. C. oly haladást mutatott, hogy a Műegyetemiekkel szemben eldöntetlen eredménynyel játszottak.

Az idei football-tornán a F. T. C. birta az egyénileg legjobb kvalitású játékosokat, kérdés azonban, hogy a M. U. E. szí­vós és erős tempót diktáló játékával szemben érvényt tud e az egyéni képesség fölénye szerezni. A két ellenfél teljesen egyenlőnek látszik s a mai mérkőzés eredménye lesz hivatva eldönteni azt, hogy a bajnokság idei jelöltjének a B T. C.-nak melyik lesz legerősebb ellenfele.

A csapatok összeállí­tása a következő:

F. T. C. Procskó – Berán, Gabrovitz – Malaky, Horváth, Horn – Borbás, Braun, Pokorny, Svarc, Kovács.

M. U. E. Aschner – Fehéry, Bodor – Kiss, Pozsonyi, Klein – Relle, Ray, Békés, Hoffmann, Halmay

Biró Wagner Rudolf (B. T. C.)

Az összeállí­tás szerint a M. U. E. védelme fölötte áll a F. T. C. védelmének, ellenben mi a F. T. C. támadását jobbnak tartjuk a M. U. E. csatársoránál, ennek folytán nagyon bajos a match eredményét előre megjósolni.

A bajnoki mérkőzést megelőzőleg a II. csapatok állnak ki 1/2 2 órakor. E mérkőzésnél Stobbe Ferencz (B. T. C.) lesz a biró.

*

A bajnokság őszi fordulójának első mérkőzése folyt le az elmúlt vasárnapon. Két jeles csapatunk, a M. U. E. és a F. T. C. között, mely izgalmas küzdelem után az előbbi csapat győzelmével végződött. A mérkőzés alatt nyert impressziók beigazolták múlt számunkban emlí­tett állí­tásunkat s bár az eredmény a M. U. E.-nek kedvezett, a csapatok játéka mindkét fél egyenlő voltának benyomását tette a szemlélőkre. A Ferenczvárosi T. C. csatársora fölötte állt a M. U. E.-nek, mí­g ez utóbbi védelmének köszönheti azt, hogy ellenfelének támadása oly sokszor meghiúsult. A F. T. C. csatársorának azonban jóvá kellett tenni azon megbocsáthatlan hibákat, melyet védelme elkövetett s leveretését egyedül a baloldali hátvédje könnyelműségének tulajdoní­thatja. A M.U. E. csatársora a tavalyihoz képest hanyatlást mutatott s mí­g a múlt esztendőben csak dicsérni tudtuk a csatárok nyugodt, önzetlen és precziz összjátékát, addig a múlt vasárnapon lefolyt játék ránk nézve egy kapkodó s mindenképen goalt csinálni akaró forwards sor nyugtalan támadásának benyomását tette. A fedezetek ellenben ritka szép összjátékot mutattak s hathatósan vettek részt a támadásban s csak nekik volt köszönhető az a körülmény, hogy a F. T. C. csatársora oly ritkán juthatott a M. U. E. kapuja közelébe.

Az első félidőben különben a M. U. E. oly fölénybe jutott, hogy ellenfelének nehéz volt a kapott goalszámokat behozni. A játék mindkét oldalon egyenlően folyt s hol az egyik, hol a másik csapat ura lévén a helyzetnek, szép támadásokat intéztek az ellenfél kapuja felé. Egy alkalommal a F. T. C. kapujától körülbelül 25 méternyire a M. U. E. csatárai levivén a labdát, a Ferenczvárosiak egyik hátvédje birtokába kerí­tette s úgylátszik mentési szándékból cornerre akarván rúgni azt, menthetlen éles lövéssel megszerzi az első goalt — ellenfele javára. A F. T. C. csatárai azonban akczióba lépvén, csakhamar kiegyenlí­tik az eredményt. Az első félidőben a M. U. E. már két pontot ért el. A második félidőben a játék már bágyadtabban folyik s a küzdelem szí­nhelye inkább a M. U. E. térfelébe kezd áthúzódni, minek eredménye a F. T. C. részéről beadott goal lett. Ez volt a második félidő egyetlen és egyszersmind a játék utolsó goalja.

A bí­rói tisztet Wagner Rezső (B. T. C.) viselte, pártatlanságával és korrekt felfogásával mindkét csapat megelégedését ví­vta ki.

Az első csapatok játékát megelőzte a második csapatok küzdelme, mely ellentétben az elsőkével 3:2 eredménynyel végződött a Fevenczvárosiak javára.

(Sport-Világ)

Labdarugó mérkőzés. A csömöri-úti versenypályán ma délután két bajnoki mérkőzés volt. A Ferencvárosi Torna-Klub csapatai küzdöttek a Magyar Uszó-Egyesület csapatai ellen. A második csapatok mérkőzése délután két órakor, az első csapatok mérkőzése pedig negyedfél órakor volt. A második csapatok mérkőzésének végső eredménye 3:2 volt a Ferencvárosi Torna-Klub második csapata javára. Az első csapatok küzdelmében az első goal-rugást a ferencvárosiak kapták a saját hátvédőjüktől. Ezt a különös módon kapott goalt vagy két percnyi időköz után visszaadta az úszóknak a ferencvárosiak csatázó sora. Az első félidő végéig még két goalt kaptak a ferencvárosiak. A második félidőben a Ferencvárosi Torna-Klub csatázó sora folytonosan támadott, a mi nemsokára meg is szerezte nekik a második félidő egyetlen goalját. Végső eredmény 3:2 a Magyar Uszó-Egyesület javára. A győztes csapatban jó volt Klein, Tamny és Kiss. A ferencvárosiak csapatában Borbás, Braun, Pokorny, Fekák és Kovács. Versenybiró Wagner (B. T. K.) volt.

(Budapesti Hí­rlap)

A Magyar Úszó Egyesület és a Ferencvárosi Torna Club. vasárnap tartotta labdarugó mérkőzését a csömöri-uti versenypályán. Nevezett két egyletnek e találkozása végre eldöntötte, hogy melyik jobb. A M. U. E. csapata 3:2 arányban győzött a F. T. C. ellen. Érdekes, hogy idei találkozásaik alkalmával már harmadszor ugyanaz az eredmény. 3:2 arányban győzött a M. U. E. a football tornán és 3:2 arányban veszitette el a M. U. E. második csapata a mérkőzését, A mai mérkőzés felette küzdelmes volt. Hol az egyik, hol a másik párt támadott. Első félidőben 3:1 volt az eredmény a M. U. E. javára. Második félidőben a ferencvárosiak egy goalt csinálnak Borbás balszélső csatáruk utján. Ez az eredmény azután nem változott a játék végéig. A bí­rói tisztet Vagner a B. T. C. tagja töltötte be rendkí­vüli szigorúsággal és körültekintéssel.

(Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ