1901.XI.10. Cricketer – FTC 8:1

Vienna Cricket & Football Club 8:1 győz Ferenczvárosi T. C. ellen.

1901. november 10., ??:??, Bécs, Cricketerek – FTC 8:1 (4:1)
vezette: Spitzner
Cricketerek: Singer II. – Siems, Leuthe – Strümpl, Redfern, Shirey – Rabe, Bugno, Smith, Hüttl, Friling
FTC: ? – ?, ? – ?, Horváth, Lipovetz – Braun, Svarcz, ?, Kovács, Borbás
Gól: Smith, Friling, Hüttl, Bugno, ? illetve Svarcz

Bécs, november 10.

A bécsi Cricketterek, mióta a túlszigorú osztrák szövetség boycottálta őket, rendkí­vül sikeres tevékenységet fejtenek ki matchek rendezésében. Minden vasárnap más és más idegen csapatot látnak vendégül és vernek el pályájukon.

Múlt vasárnapra a Ferenczvárosi Torna-Clubot hí­vták meg revanche-mérkőzésre.

A F. T. C. nagy bizalommal ment fel Bécsbe e mérkőzésre, mert mí­g ő tavaszi veresége óta igen nagyot haladt, addig a Cricketterek felől az a nézet uralkodott, hogy egy pár jó játékosuk elvesztése folytán nagyon meggyöngültek. Ez a nézet azonban nagyon tévesnek bizonyult, mert bátran el lehet mondani, hogy a Cricketterek csapata aligha volt még olyan erős, mint épen mostanában, mióta oly játékosokat nyert, mint Friling, a Slavia volt tagja, Mani Friedl, a Deutscher F. C. volt tagja, továbbá Strümpl szintén a Slaviából és újra köztük játszik Siems is, a kitűnő back.

De nemcsak egyénileg jó erők a V. C. & F. C. mostani játékosai, hanem az összjátékban is igazán kiválót produkálnak, mit különben alkalma lesz konstatálni a budapesti közönségnek is a mai B. T. C. elleni matchükön.

A F. T. C. csapata általában az őszi mérkőzésein mutatott formájához hí­ven játszott, sőt csatársora Braun és Borbás kitűnő kondicziója folytán most mindkét oldalon egyforma erővel a szokottnál is veszedelmesebb támadásokat intézett az ellenfél kapujára; védelme azonban — főleg a két szélső half erélytelen játéka folytán — nem támogatta őket kellőkép. Határozott rossz napja volt a kapusnak; a Cricketterek goallövéseiből tizenkettő ment csak direkt a kapura s ezek közül négyet tudott csak kivédeni.

Mí­g a tavaszi mérkőzést a Cricketterek folytonos támadása képezte, ez alkalommal a játék nagyon változatos volt, mert a Ferenczvárosiak csatársora nem sokkal kevesebb munkát adott a bécsiek védelmének, mint viszont. Hogy mégis ily nagy vereség érte a magyarokat, azt egyrészt a bécsi bí­rók ismert pártoskodása, részben a bécsiek öntudatosabb támadása és végül az a balszerencse okozta, mely a F. T. C. goallövéseit kisérte.

Teljes szélcsendben kezdik a Cricketterek a játékot, de mindjárt visszaszorulnak saját térfelükre s vagy 15 perczig a magyarok maradnak a támadó fél, ekkor Rabe jobbszélső előre viszi a labdát és a magyarok kapuja elé adja, honnan a legvilágosabban látható oft side állásból Smith belövi. Spitzner biró a magyarok heves tiltakozása ellenére golt í­télt meg.

Nyolcz perczre reá Bugno centerez a magyar kapu elé, Friling kézzel leüti és azután védhetlenül belövi a labdát. A biró e mindenki által konstatált handset sem veszi figyelembe és megint megadja a goalt. E szemérmetlen pártoskodás annyira elkeserí­ti a magyarokat, hogy ott akarják hagyni a pályát s csak a bécsiek kérésére folytatják a játékot s csüggedéstik folytán mind állandóbb lesz a bécsiek támadása, mi alatt Friling révén Hüttl és Bugno fejjel megcsinálják a 3-ik és 4-ik goalt. A félidő vége felé Kovács gyors iramban leviszi a labdát és átadja Svarcznak, ki éles lövéssel megszerzi a F. T. C egyetlen goalját.

A második félidő elején egy cornerból újabb goalt kapnak a magyarok. Erre szép támadással felelnek, de a legszebb alkalom sikertelen szalad el, mert Svarcz nyolcz méterről fölibe lő a teljesen üres kapunak. Hosszú ideig folyton támadják a bécsi kaput, sokat lőnek reá, de Singer II. brilliánsan véd ki minden lövést. Közben mind sötétebb lesz, a mi a bécsiek újabb támadásainak nagy előnyére van, rövid idő alatt négyszer is belövelik a labdát a magyarok kapujába, ezek közül egyet azonban — csodák csodája! — nem í­tél meg a biró, ki végül is öt perczczel a rendes idő előtt a nagy sötétség miatt kénytelen volt lefütyülni a játékot.

A F. T. C. rendes I csapata csak Lipoveczczel változott, ki bal halfot játszott.

A Cricketterek csapata ez volt: Friling, Hüttl, Smith, Bugno, Rabe – Shires, Redfern, Strümpl – Leuthe, Siems – Singer II.

(Sport-Világ)

Magyarok veresége Bécsben. Nemcsak Prágában, de Bécsben is vereséget szenvedtek vasárnap a magyar footballisták. Prágában a Budapesti Torna Club-ot verte le a Slavia 4:1 arányban, Bécsben pedig a „Ferencvárosi Torna Club”-ot 8:1 arányban a Cricketerek. A magyar játékosok közül az egykezü Horváth centre halfet emeli ki a N. W. T. sporttudósitója, ki a Ferencvárosiakat jó futóknak jelzi, akiknek általában nem rossz ugyan az összjátékuk, de rosszak a halfjeik és gyönge a kapusuk.

(Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ