1901.XI.5. BSC – FTC 4:5

Ferenczvárosi Torna-Club 5:4 győz a Budapesti Sport-Club ellen.

1901. november 5., 15:00, Millenáris, BSC — FTC 4:5 (1:3)
vezette: Ordódy Béla
BSC: Müller, ?
FTC: Kovács, Pokorny, Borbás, ?
Gól: Müller, ? illetve Kovács (2), Pokorny (2), Borbás

A Ferencvárosi Torna-Klub és a Budapesti Sport- Klub I. csapatainak bajnoki mérkőzése november 5-én, kedden délután 3 órakor lesz a csömöri-uti pályán. A mérkőzésre a Magyar Labdarugók Szövetsége Ordódy Bélát küldte ki bí­róul. Belépő dí­j 40 fillér.

(Pesti Hí­rlap, Budapesti Hí­rlap)

Budapest, 1901. nov. 5.

A két klubnak november 10-re kitűzött bajnoki mérkőzése közös megegyezésük és a M. L. Sz. elnökségének jóváhagyása folytán múlt kedden délután tartatott meg a csömöri-úti pályán.

Különös nagy érdeklődés nem kisérte e matchet, melyet előre eldöntöttnek vélt mindenki a F. T. C. javára mindkét csapatnak ismert formája alapján. Azonban, mint az eredmény is mutatja, a forma nem maradt a régi. Még a B. S. C. csatársorának jobb oldala a B. T. C. matchén nélkülözött egyik legjobb játékosukkal erősbödött, addig a F. T. C. védelme ép ezzel szemben a bal oldalon nagyon gyenge lett, itt Gabrovitz helyett egy új backet láttunk, ki azonban nélkülözte Gabrovitz határozottságát és biztosságát. így történt, hogy a B. S. C. támadásai ezen az oldalon mindig veszedelmesek és mint az eredmény mutatja, sikeresek is voltak.

Kezdet után alig 10 perez alatt 2 goalt lőtt Kovács a B. S. C kapujába. Egy támadás alkalmával a F. T. C. backje a kapusnak akarja passzolni a labdát, de a rövid és gyenge rúgást Müller a B. S. C. gyors csatára eléri és a labdát szabadon viszi a F. T. C. kapujába. E goalt még az első félidőben visszaadja Pokorny a B S. C.-nak. Szünetig az eredmény 3:1 a F. T. C. javára.

Az első félidőben a F. T. C. játék tekintetében is határozott fölényt mutatott, a második félidőben azonban a két csapat támadásai nagyon váltakozók lettek és a veszélyes támadások egymást érték mindkét oldalon.

Az első goalt a kapus habozása folytán a B. S. C. csinálja. Ezt nemsokára visszaadják a Ferenczvárosiak Borbás, illetve Pokorny révén. Ezután a B. S. C. még két goalt ér el, úgy hogy 4:4 áll a mérkőzés, mire a F. T. C., mely eddig a győzelem biztos tudatában elég lanyhán játszott, hevesen kezd támadni és végre egy szabadrúgás után Pokorny megszerzi a döntő 5-ik goalt. Ekkor már annyira kezdett sötétedni, hogy pár perez múlva a biró lefütyölte a játékot. A le nem játszott időt egy későbbi napon fogják lejátszani.

Biró Ordódy Béla volt.

(Sport-Világ)

Bajnoki labdarugó mérkőzés. A csömöri-uti versenypályán ma delután három órakor két első osztályú labdarugó csapat, a Ferencvárosi Torna Klub és a Budapesti Sport Klub tartotta bajnoki mérkőzését. A küzdelemből a ferencvárosiak csapata került ki győztesen erős küzdelem árán. Az első félidőnek mindjárt az elején a ferencvárosi csapat egymásután két goalt rúg. Ebből húsz percnyi játék után a Sport Klub egyet visszaad, de viszont a félidő végéig kap is egyet. A második félidőben a Sport Klub támad és szerez is egy goalt, majd a ferencvárosiak goalja után ismét egyet. Közben a Sport Klub egyik tagja és egy ferencvárosi lelkes ifjú között parázs verekedés is támadt, a mely után a Sport Klub a kiegyenlí­tő goalt szerzi meg. A félidő végéig azonban a ferencvárosi csapat még egy goalt rúg. Végső eredmény 5:4 a Ferencvárosi Torna Klub javára. Versenybí­ró Ordódy, a Magyar Labdarugók Szövetségének kiküldöttje volt.

(Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ