1901.XII.1. FTC – MTK 5:1 (edzőmérkőzés)

W_ftc-mtk

Ferenczvárosi Torna-Club I. 5:1 győz a Magyar Testgyakorlók Köre I. ellen.
Ferenczvárosi Torna-Club II. 4:3 győz a Magyar Football-Klub I. ellen.
Ferenczvárosi Torna-Club III. 2:1 győz az Erzsébetfalvi Football- Klub ellen.

1901. december 1., 14:45, Soroksári út, FTC – MTK 5:1 (1:1)
vezette: Manglitz (FTC)
FTC:
MTK:
Gól:

F. T. C. — M. T. K. Vasárnap d. u. 1/4 3 órakor mérkőznek egymással első í­zben a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Testgyakorlók Köre I. csapatai. A mérkőzés a soroksári-uti pályán lesz.

*

Holnap, december 1-én, a menynyiben a nagy hóvihar megengedi, három labdarugó-mérkőzés lesz. A millenáris versenypályán délután félhárom órakor a Műegyetemi Football-Klub mérkőzik a Magyar Úszó-Egyesülettel. A soroksári-uti pályán egynegyed három órakor a Ferencvárosi Torna-Klub első csapata játszik a Magyar Testgyakorlók Köre első csapatavai, az Erzsébet királyné-uti pályán pedig a Magyar Football-Klub első csapata a Fermcvárosi Torna- Klub második csapatával.

(Budapesti Hí­rlap, Pesti Hí­rlap, Sport-Világ)

Budapest, deczember 1.

A M. T. K. ifjú csapata teljes ambiczióval ment e mérkőzésbe, de ambicziója csak az első félidőben segí­tette annyi eredményhez, hogy 1 goalt kaptak csak 1 goal ellen. Az igazság kedvéért azonban meg kell jegyezni, hogy a F. T. C. folytonos támadásaiban egy kis szerencsével több goalt is adhatott volna. A második félidőben a F. T. C. fölénye már az eredményben is jelentkezett, mert 4 goalt lőtt, mí­g ő egyet sem kapott. Biró Manglitz (F. T. C.) volt.

*

Barátságtalan esős időben folyt le a Magyar Football Club I. és a Ferenczvárosi Torna -Club II. csapatai között a football-match vasárnap délután. Az első 45 percz 2:0 arányban folyt le a F. T . Club javára. A második összecsapásnál már jobban belemelegedtek a mérkőzők, midőn a M. F. Club játszott a széllel, amit ki is használt, mert vezetett 3:2 arányban. Az idő végéig azonban a F. T. Club csatár sora szép összjátékkal leví­ve a labdát, még két goalt csinál és í­gy a végeredmény 4:3 a F. T. Club javára. A M. F. Club védelme elég jó volt, azonban a csatársor sok í­zben saját játékosait gátolta a működésben .

Biró Kakas Gyula volt, kinek í­télkezéseit mindkét csapat kellő tisztelettel fogadta.

(Sport-Világ)

A Ferencvárosi Torna- Klub múlt vasárnap három csapattal három mérkőzésben vett részt és mind a háromban győzött. Délelőtt a III. csapata 2:1 arányban verte meg az Erzsébetfalvi Football- Klubot. Délután pedig II. csapata a Magyar Football-Klub I. csapatán győzöitt 4 goallal 3 ellen. Ugyanakkor állt ki a soroksári-uti pályán I. csapata a Magyar Testgyakorlók- Köre I. csapatával s bár több tartalékjátékossal játszott, mégis 5:1 arányban került ki győztesként a mérkőzésből.

(Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ