1901.XII.22. FTC – Rákos-Szt.-Mihályi ST 10:2

sv-19011215-2Ferenczvárosi Torna-Club 10:2 győz a Rákos-Szt.-Mihályi S. T. ellen.
— Osztályozó bajnoki mérkőzés. —

1901. december 22., 14:00, Erzsébet királyné út, FTC – Rákos-Szt.-Mihály 10:2 (4:1)
vezette: Schubert Ernő (MUE)
FTC: ? – Berán, ? – ?, ?, Bródy – ?, ?, ?, ?, ?
Rákos-Szt.-Mihály:
Gól: Berán, ? illetve ?

Osztályozó mérkőzés. A Magyar Labdarugók Szövetségének 1901. évi bajnokságáért lefolyt küzdelmek két osztályozó mérkőzéssel nyernek teljes befejezést. Az első már f. hó 22-én, vasárnap délután meglesz a Ferencvárosi Torna Club és a Rákos- Szent-Mihályi Sporttelep Egyesület között. A győztesként kikerülő csapat a jövő évi bajnokságért az első osztályú csapatok közt fog mérkőzni. A mérkőzés pontban d. u. 2 órakor kezdődik 40 filléres belépő dijak mellett, a Magyar Football Club Erzsébet királyné-uti pályáján.

(Pesti Hí­rlap, Budapesti Hí­rlap)

Az osztályozó mérkőzésre utasí­ttattak a »33« Football-Clubja a Budapesti Sport-Club ellen és Rákos – Szent-Mihályi Sporttelep-Egyesület a Ferenczvárosi Torna-Club ellen. Közösen állapí­tják meg a terminust, de deczember 31 -ig meg kell tartaniok a mérkőzést. Az előbbi matchre Herczog Ede, az utóbbira Schubert Ernő küldetett ki bí­rónak.

1901. decz. 22.

A »33« F. C.-tól szenvedett veresége után úgy látszott, mintha a Ferenczvárosi T. C. teljesen elvesztette volna az ősz elején mutatott kitűnő formáját. A mai matche azonban megerősí­ti akkori kifejezett véleményünket, hogy annak a vereségnek a sok tartalékjátékos volt a főoka, mert most, mikor a csapatból csak Kovács hiányzott, a legnagyobb könnyedséggel verték meg a Rákos-Szt.-Mihályiakat, pedig ezek a II. osztályú bajnokságban csak három ponttal maradtak hátra a »33« F. C.-tól a második helyre.

A mérkőzést a Ferenczvárosiak folytonos támadása jellemezte. E támadás oly intenzí­v volt, hogy például megtörtént az a páratlan eset, hogy Berán a F. T. C. backje fejjel lőtte a labdát az ellenfél kapujába, oly közel jött az egész csapat az ellenfél kapujához. E merész támadások alatt két í­zben is alkalom nyí­lt veszedelmesen lerohanniok a Rákosszentmihályiaknak s az egyik lerohanás goalt is eredményezett. A Szentmihályiak másik goaljukat olykép érték el, hogy a F. T. C. kapusa a rászaladó csatárra lőtte a labdát, kiről azután a kapuba pattant vissza.

Az első félidő eredménye 4:1, a másodiké 6:1 volt, végeredmény tehát 10:2 a F. T. C. javára.

(Sport Világ)

A Ferencvárosi Torna Klub és a Rákos-Szentmihályi Sporttelep-egyesület vasárnap délután tartotta meg osztályozó mérkőzését, a mely 10:2 arányban a F. T. K. győzelmével végződött. A Ferencvárosi Torna-Klub tehát a jövő évben is mint első osztályú csapat fog játszani. Versenybí­ró Schubert Ernő (M. U. E.) volt.

(Budapesti Hí­rlap)

A Ferencvárosi Torna Club és a Rákos Szt. Mihályi Sporttelep Egyesület tegnap délután tartotta meg a Szövetség által kitűzött osztályozó mérkőzést. A match 10:2 eredménynyel a F. T. C. javára dőlt el s í­gy a jövő évben is I. osztályú csapatként fog játszani. E matchén mutatott egyöntetű, nyugodt, fairjátékával újra bebizonyí­totta, hogy legjobb csapataink közé tartozik. A játék legérdekesebb mozzanata az volt, mikor Berán mint hátvéd, fejjel csinálta meg csapatjának a 8-ik goalt. Versenybiró Schubert Ernő (M. U. E.) volt.

(Pesti Hí­rlap)

[Bródy Sándor] Az FTC első csapatában mint half a Rákos-Szent-Mihály SK elleni osztályozó mérkőzésen szerepelt először.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ