1902.I.5. BEAC – FTC 1:5 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi Torna-Club 5:1 győz Budapesti Egyetemi Athl. Club ellen.

1902. január 5., 14:00, Lágymányos, BEAC – FTC 1:5 (1:3)
vezette: ?
BEAC: Durand, Halmay, ???
FTC: ?
Gól: Halmay illetve ?

Football-match lesz ma délután 2 órakor a lágymányosi pályán a Budapesti Egyetemi Athletikai Club és a Ferenczvárosi Torna-Club I-ső csapatai között.

*

1902. jan. 5.

Az idei első matchnek a legszebb idő kedvezett, a pálya rossz talaja azonban rendkí­vül hátrányára volt a játéknak. A B. E. A. C. agyagos pályája ugyanis az esős időben tartott legutolsó mérkőzésről telemaradt mély lábnyomokkal; ezeknek megfagyott rögein azután kiszámí­thatlanul ugrált a labda.

A mérkőzésnek barátságos jellege volt s talán épp ezért engedte meg magának a B. E. A. C., hogy idegen csapatok játékosait is beállí­tsa csapatába akik úgy a támadásban, mint a védelemben főerősségüket képezték, mert Halmay (M. U. E.) csinálta az egyetlen goalt, Durand (M. F. C.) pedig mint back, sok sikerrel és buzgón védte a B. E. A. C. kapuját.

Az 5:1 eredmény körülbelül kifejezi a két csapat támadásainak arányát és a F. T. C. határozott fölényét.

Az első félidő 3:1, a második 2:0 eredménynyel végződött. Ez eredmény reálitását nagyon hátráltatta a biró gyakorlatlansága és határozatlansága; egyúttal igazolta azt a helyes elvet, hogy bármily erősnek érzi is magát valamely csapat, sohase fogadjon el olyan bí­rót, a ki az ellenfél tagjai közé tartozik, mert az ilyen biró, ha még oly tisztességes szándékkal bí­ráskodik is, a legtöbb esetben az idegen csapat húzza a rövidebbet.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ