1902.I.5. BEAC – FTC 1:5 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi Torna-Club 5:1 győz Budapesti Egyetemi Athl. Club ellen.

1902. január 5., 14:00, Lágymányos, BEAC – FTC 1:5 (1:3)
vezette: ?
BEAC: Durand, Halmay, ???
FTC: ?
Gól: Halmay illetve ?

Football-match lesz ma délután 2 órakor a lágymányosi pályán a Budapesti Egyetemi Athletikai Club és a Ferenczvárosi Torna-Club I-ső csapatai között.

*

1902. jan. 5.

Az idei első matchnek a legszebb idő kedvezett, a pálya rossz talaja azonban rendkívül hátrányára volt a játéknak. A B. E. A. C. agyagos pályája ugyanis az esős időben tartott legutolsó mérkőzésről telemaradt mély lábnyomokkal; ezeknek megfagyott rögein azután kiszámíthatlanul ugrált a labda.

A mérkőzésnek barátságos jellege volt s talán épp ezért engedte meg magának a B. E. A. C., hogy idegen csapatok játékosait is beállítsa csapatába akik úgy a támadásban, mint a védelemben főerősségüket képezték, mert Halmay (M. U. E.) csinálta az egyetlen goalt, Durand (M. F. C.) pedig mint back, sok sikerrel és buzgón védte a B. E. A. C. kapuját.

Az 5:1 eredmény körülbelül kifejezi a két csapat támadásainak arányát és a F. T. C. határozott fölényét.

Az első félidő 3:1, a második 2:0 eredménynyel végződött. Ez eredmény reálitását nagyon hátráltatta a biró gyakorlatlansága és határozatlansága; egyúttal igazolta azt a helyes elvet, hogy bármily erősnek érzi is magát valamely csapat, sohase fogadjon el olyan bírót, a ki az ellenfél tagjai közé tartozik, mert az ilyen biró, ha még oly tisztességes szándékkal bíráskodik is, a legtöbb esetben az idegen csapat húzza a rövidebbet.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
Következik: 07.30. 20:00 BL selejtező Valletta FC-FTC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST