1902.II.16. BSC – FTC 0:3

Ferenczvárosi Torna-Club I. 3:0 győz a Budapesti Sport-Club I. felett.
Szövetségi dí­j. A Ferenczvárosi Torna-Club II. – Budapesti Sport-Club II. 0:0

1902. február 16., 15:00, Millenáris, BSC – FTC 0:3 (0:0)
vezette: ?
BSC: Juhász – Byni, Szedlyár – Steiner/Ruczy, Klein, Kertész  – Hevesi, Boross, Böde, Seybold, Vidor
FTC: Procskó – Berán, Kolhanek – Horn, Horváth, Schwarz – Braun, Feketeházy, Pokorny, Kovács, Borbás
Gól: ?
Jók: Procskó, Horváth, Feketeházy, Kovács

Bajnoki mérkőzés. A vasárnap délután háromnegyed három órakor tartandó mérkőzésre a Budapesti Sport-Klub ellen a Ferencvárosi Torna- Klub a következő csapatot állí­tja ki: Petyán, Berán, Kolhanek, Horn I., Horn II., Svarc, Braun, Fekete, Pokorny, Kovács, Borbás.

Ugyancsak a millenáris pályán mérkőznek a két klub II. csapatai délelőtt háromnegyed tiz órakor, 40 filléres belépő-dij mellett. Erre a mérkőzésre a Ferencvárosi Torna-Klub a következő csapatot állí­tja ki: Weisz, Györffy, Oláh, Telléry, Gorszky, Manglitz, Stefán, Müller, Bródy, Lissauer, Lipovic.

*

Bajnoki labdarugó-mérkőzés. Holnap délután háromnegyed 3 órakor a millenáris pályán tartandó bajnoki mérkőzésre a Budapesti Sport-Klub T. a Ferencvárosi Torna-Klub I. ellen a következő csapatot állí­tja ki. Kapuvédő: Juhász, hátvédő: Biny, Szedlyár, fedezet: Ruczy, Klein, Kertész, csatázó: Hevesy L, Vidor, Böde, Boros, Seybold. Délelőtt a II. csapatok mérkőznek a Magyar Labdarugó-Szövetkezet dijáért, A B. S. K. csapata a következő. Kapuvédő: Károlyi, hátvédő: Vázsonyi, Gecsö, fedezet: Jassuch, Szerémi, Magyar, csatázó: Fehéry, Góbi, Pogány, Hede, Hevesi II.

(Pesti Hí­rlap, Budapesti Hí­rlap)

Ma délután 3 órakor mérkőznek a Budapesti Sport-Club és Ferenczvárosi Torna-Club csapatai a következő összeállí­tással. Budapesti Sport-Club I. csapat fehér-fekete zöld szalag: Juhász – Byni Szedlyár – Steiner Klein Kertész  – Hevesi Boross Böde Seybold Vidor. Ferenczvárosi Torna-Club I. csapat zöld-fehér: Petyán – Berán Kolhanek – Horn Horváth Schwarz – Braun Feketeházy Pokorny Kovács Borbás.

Délelőtt 3/4 10 órakor II. csapatok mérkőzése a szövetség dí­jáért. Budapesti Sport-Club II. csapat fehér-zöld fekete szalaggal: Károlyi – Gecső Vázsonyi – Jassus Fekete Szüllő – Weiss Mede Sándor Pogány Holló I. Ferenczvárosi Torna-Club II. csapat zöldfekete: Weisz – Győrffy Oláh – Telléry Gorszky Manglitz – Stefán Müller Bródy Lissauer Lipovec

*

Hűvös időben és gyér közönség jelenlétében folyt le ezen mérkőzés.

Az első félidőben a B. Sp. C. szél irányában játszik, rögtön támad és csaknem állandóan szorongatja a Ferenczvárosiakat azok térfelében, eredményt azonban elérni nem tud. A Ferenczvárosiak egy í­zben szintén heves rohamot intéznek a Sport-Club kapujára, de ezek a támadást ügyesen kivédik és ismét offenzivába mennek át, mí­g végre a biró sí­pja a félidőt jelzi, a nélkül, hogy goal esett volna.

A szünet után a most már szél ellen küzdő Sport-Club játékosain a kimerülés tünetei mutatkoznak, a Ferenczvárosiak fölénybe kerülnek és ők veszik át a támadó szerepét.

A Sport-Club kapusa, Juhász, ez alkalommal úgy látszik nem tartotta meg szokott higgadtságát és midőn a hatodik perczben egy távolról alacsonyan löt labdát lábbal akar kivédeni, elhibázza és í­gy az akadálytalanul gördül a kapuba. A 19-ik perczben ismét a kapus hibájának köszönhette a Sport-Club a második goalt, mert későn szaladt ki a kapuból, mikor előreláthatólag már nem előzhette meg az ellenfelét, ki a labdát a védtelen goalba lövi. Az utolsó negyedóra meghozta végre a Ferenczvárosiaknak a harmadik eredményt is.

A küzdelem meglehetős heves volt és a Ferenczváros nem könnyen győzött ellenfelén. Azt a benyomást nyerhette a szemlélő, hogy a Ferenczvárosiak csapatja utóbbi időben formájában hanyatlott, mi részben talán Borbás távolmaradásának tudható be.

*

Szövetségi dí­j. A Ferenczvárosi Torna-Club II. és Budapesti Sport-Club II. múlt vasárnap délelőtt tartották mérkőzésüket, mely daczára annak, hogy a Ferenczvárosiak sokat támadtak, mégis 0:0 eredménynyel eldöntetlen maradt.

(Sport-Világ)

(Bajnoki labdarugó-mérkőzés.) Vasárnap délután bárom órakor a csömöri-uti versenypályán bajnoki labdarugó-mérkőzés volt a Ferencvárosi Torna-Klub és a Budapesti Sport-Klub között. Hideg, szeles idő zavarta a játékot s ezért az első félidőben, mikor a ferencvárosiak játszottak, a szél ellen nem tudták egyszer sem a labdát az ellenfél kapujába berúgni, pedig elsőbbségük látható volt. De a Sport- Klub sem boldogult, bár néhányszor szépen támadott. A második félidőben már a Sport-Klub csapata játszott a szél ellen s ekkor bebizonyult, hogy ők csakugyan gyöngébbek, mert alig támadtak, s bár minden , erejüket kifejtették, a félidő végéig háromszor gurult be a labda a kapujukba. Végső eredmény 3:0 a Ferencvárosi Torna-Klub javára. A győztes csapatban kitünt Procsko kapuvédő, Horváth elővédő, Feketeházi és Kovács csatázó.

(Budapesti Hí­rlap)

A harmadik bajnoki football-mérkőzés vasárnap délután folyt le a csömöri-uti versenypályán. Ellenfelek a Ferencvárosi Torna Club és a Budapesti Sport Club voltak. Változatos és közepes niveaun álló játék után, győztesként a Ferencvárosi Torna Club került ki, 3:0 arányban verve meg a különben szép kombinációkkal, de némi pechchel játszó B. S. C.-t. Megelőzőleg a F. T. C. és B. S. C. második csapatai mérkőztek. Itt egyik fél sem tudott goalt elérni s igy az eredmény 0:0, eldöntetlen lett.

(Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ