1902.II.11. FTC – 33 FC 3:3

Ferenczvárosi Torna-Club I. és »33« Football-Club 3:3 eredménynyel eldöntetlen.

1902. február 11., 15:00, Soroksári út, FTC – 33 FC 3:3 (1:1)
vezette: Kéméndy Ernő (UTE)
FTC: Weisz – Berán, Schwarz – Kolhanek, Horváth, Gorszki – Braun, Müller, Pokorny, Kovács, Borbás
33 FC: Sí­pos – Steiner, Dépold – Lill E., Gillemot, Ludvig – Koch I., Koch II., Steiner II., Haraszti, Novotny
Gól: Pokorny, ? illetve Koch L., ?
Jók: Pokorny, Borbás, Kovács, Schwartz illetve Koch, Gillemot

Kedden f. hó 11-én délután 3 órakor mérkőzik a Ferenczvárosi Torna-Club és a 33-asok F. C. -ja a Labdarugók-Szövetsége I-ső osztályú bajnokságáért. Múlt év őszén találkozott a két csapat legutoljára egymással s nagy meglepetésre a F. T. C. legyőzetésével végződött. Akkoriban a hiányos csapatnak főleg azonban az ellenfél képességeinek lebecsülésében keresték a legyőzetés okát. A keddi mérkőzésen azonban mindezen körülmények szerepet játszani nem fognak, mert tudtunkkal a fent emlí­tett terminus közös megállapodás folytán jött létre s mindkét csapat minden tudását és erejét igyekszik latba vetni, hogy egyletének a győzelmet biztosí­tsa. Az eredmény kérdése teljesen nyí­lt jellegű s az összehasonlí­tás alapjául legfeljebb a B. Sp. C. elleni szereplésük szolgálhat, melyben a F. T. C. csak elkeseredett küzdelem után győzött (5:4 eredménynyel), mí­g a 33-asok 0:0 eredménynyel eldöntetlenül végeztek. A 33-asok kitartóbbak és jobban összejátszók, viszont a F. T. C. játékosai fürgébbek és egyénileg ellenfeleiknél jobb klasszist képviselnek. Erőre, képességre nézve tehát nagyon egyenlőek, ha esetleg nem eldöntetlen eredménynyel végeznek, úgy alig egy, legfeljebb két goal differencziát fog az csak feltüntetni.

*

Tekintve a két egyesület eddigi eredményeit, nagy érdeklődéssel nézett a sportközönség a f. hó 11-én megtartott matche elé, annyival is inkább, mivel ez volt a »33«-oknak mint I-ső osztályú bajnoki csapatnak első szereplése.

A játék lefolyása ezúttal is igazolta azon állí­tásunkat, hogy az ellenfelek nagyon egyenlőek s hogy a mennyivel szí­vósabbak a »33«-ok, annyival fürgébbek a Ferenczvárosiak.

A kezdés joga a »33«-okat illette, kik csakhamar át is vették a támadó szerepét, de eredményre nem jutnak a két Ferenczvárosi back: Schwartz és Berán kitűnő játéka miatt. Majd Ferenczváros támad s egy í­zben sikerül Pokornynak a labdával leszaladni, melyet védhetetlenül lő be a kapuba. Öt perczczel az első félidő befejezése előtt azonban a »33«-ok kitűnő szélső csatára Koch L. kiegyenlí­ti a játékot.

A második félidőben mindkét fél teljes tudását vetette latba, hogy megszerezze csapatjának a győzelmet s már-már úgy látszott, hogy sikerülni fog a Ferenczvárosiaknak, miután a »33«-ok egy goalja ellen kétszer lőtték a labdát a kapujukba, midőn a »33«-ok a játék befejezése előtt 10 perczczel újból kiegyenlí­tették. Változó térfelen játszottak ezután mindvégig, de a győzelmi goalt nem sikerült egyik csapatnak sem megszereznie s í­gy a játék 3:3 eredménynyel eldöntetlen maradt.

A Ferenczvárosi T. C. csapatában kiváltak Pokorny, Borbás és Kovács csatárok s Schwartz hátvédő, ki ebben a minőségben először játszott teljes megelégedésre.

A »33«-oknál Koch és Gillemot tűntek ki. Biró Kéméndy Ernő az Újpesti T. E. tagja volt, kinek több határozatlan í­télete első szereplését sejtette.

(Sport-Világ)

Ma délután volt a soroksári-úti pályán a Ferencvárosi Torna -Klub és a 33-as Football-Club mérkőzése. A játék mindvégig igen érdekes volt, mert mind a két csapat legjobb játékosait állí­totta ki. Az eredmény az első félidőben egy goal egy ellen, a másodikban pedig 2:2. A végső eredmény tehát 3:3. A Ferencvárosi Torna-Klub csapatában játszott: Weisz kapuvédő, Berán és Schwarz hátvédő, Kolhanek, Horváth és Gorszki elővédö, Braun, Müller, Pokorny, Kovács és Borbás csatázó. A 33-as Football-Klub csapatában résztvett: Sí­pos kapuvédő, Steiner és Dépold hátvédő, Lill E., Gillemot és Ludvig elővédő, Koch I., Koch II., Steiner II., Haraszti és Novotny csatázó.

(Budapesti Hí­rlap)

Bajnoki labdarugó-mérkőzés volt kedden délután a soroksári-uti pályán, a Ferencvárosi Torna Club és a »33«as Football Club között. A játék mindvégig igen érdekes volt, mert mind a két csapat legjobb játékosait állí­totta ki. Az eredmény az első félidőben egy goal egy ellen, a másodikban pedig 2:2. A végső eredmény tehát 3:3. A Ferencvárosi Torna Club csapatában játszott: Weisz kapuvédő, Berán és Schwarz hátvédő, Kolhanek, Horváth és Gorszki elővédő, Braun, Müller, Pokorny, Kovács és Borbás csatázó. A »33«-as Football Club csapatában résztvett: Siposs kapuvédő, Steiner és Dépold hátvédé, Lill E., Gillemot és Ludvig elővédö, Koch I., Koch II., Steiner II., Haraszti és Novotny csatázó.

(Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ