1902.II.11. FTC – 33 FC 3:3

Ferenczvárosi Torna-Club I. és »33« Football-Club 3:3 eredménynyel eldöntetlen.

1902. február 11., 15:00, Soroksári út, FTC – 33 FC 3:3 (1:1)
vezette: Kéméndy Ernő (UTE)
FTC: Weisz – Berán, Schwarz – Kolhanek, Horváth, Gorszki – Braun, Müller, Pokorny, Kovács, Borbás
33 FC: Sípos – Steiner, Dépold – Lill E., Gillemot, Ludvig – Koch I., Koch II., Steiner II., Haraszti, Novotny
Gól: Pokorny, ? illetve Koch L., ?
Jók: Pokorny, Borbás, Kovács, Schwartz illetve Koch, Gillemot

Kedden f. hó 11-én délután 3 órakor mérkőzik a Ferenczvárosi Torna-Club és a 33-asok F. C. -ja a Labdarugók-Szövetsége I-ső osztályú bajnokságáért. Múlt év őszén találkozott a két csapat legutoljára egymással s nagy meglepetésre a F. T. C. legyőzetésével végződött. Akkoriban a hiányos csapatnak főleg azonban az ellenfél képességeinek lebecsülésében keresték a legyőzetés okát. A keddi mérkőzésen azonban mindezen körülmények szerepet játszani nem fognak, mert tudtunkkal a fent említett terminus közös megállapodás folytán jött létre s mindkét csapat minden tudását és erejét igyekszik latba vetni, hogy egyletének a győzelmet biztosítsa. Az eredmény kérdése teljesen nyílt jellegű s az összehasonlítás alapjául legfeljebb a B. Sp. C. elleni szereplésük szolgálhat, melyben a F. T. C. csak elkeseredett küzdelem után győzött (5:4 eredménynyel), míg a 33-asok 0:0 eredménynyel eldöntetlenül végeztek. A 33-asok kitartóbbak és jobban összejátszók, viszont a F. T. C. játékosai fürgébbek és egyénileg ellenfeleiknél jobb klasszist képviselnek. Erőre, képességre nézve tehát nagyon egyenlőek, ha esetleg nem eldöntetlen eredménynyel végeznek, úgy alig egy, legfeljebb két goal differencziát fog az csak feltüntetni.

*

Tekintve a két egyesület eddigi eredményeit, nagy érdeklődéssel nézett a sportközönség a f. hó 11-én megtartott matche elé, annyival is inkább, mivel ez volt a »33«-oknak mint I-ső osztályú bajnoki csapatnak első szereplése.

A játék lefolyása ezúttal is igazolta azon állításunkat, hogy az ellenfelek nagyon egyenlőek s hogy a mennyivel szívósabbak a »33«-ok, annyival fürgébbek a Ferenczvárosiak.

A kezdés joga a »33«-okat illette, kik csakhamar át is vették a támadó szerepét, de eredményre nem jutnak a két Ferenczvárosi back: Schwartz és Berán kitűnő játéka miatt. Majd Ferenczváros támad s egy ízben sikerül Pokornynak a labdával leszaladni, melyet védhetetlenül lő be a kapuba. Öt perczczel az első félidő befejezése előtt azonban a »33«-ok kitűnő szélső csatára Koch L. kiegyenlíti a játékot.

A második félidőben mindkét fél teljes tudását vetette latba, hogy megszerezze csapatjának a győzelmet s már-már úgy látszott, hogy sikerülni fog a Ferenczvárosiaknak, miután a »33«-ok egy goalja ellen kétszer lőtték a labdát a kapujukba, midőn a »33«-ok a játék befejezése előtt 10 perczczel újból kiegyenlítették. Változó térfelen játszottak ezután mindvégig, de a győzelmi goalt nem sikerült egyik csapatnak sem megszereznie s így a játék 3:3 eredménynyel eldöntetlen maradt.

A Ferenczvárosi T. C. csapatában kiváltak Pokorny, Borbás és Kovács csatárok s Schwartz hátvédő, ki ebben a minőségben először játszott teljes megelégedésre.

A »33«-oknál Koch és Gillemot tűntek ki. Biró Kéméndy Ernő az Újpesti T. E. tagja volt, kinek több határozatlan ítélete első szereplését sejtette.

(Sport-Világ)

Ma délután volt a soroksári-úti pályán a Ferencvárosi Torna -Klub és a 33-as Football-Club mérkőzése. A játék mindvégig igen érdekes volt, mert mind a két csapat legjobb játékosait állította ki. Az eredmény az első félidőben egy goal egy ellen, a másodikban pedig 2:2. A végső eredmény tehát 3:3. A Ferencvárosi Torna-Klub csapatában játszott: Weisz kapuvédő, Berán és Schwarz hátvédő, Kolhanek, Horváth és Gorszki elővédö, Braun, Müller, Pokorny, Kovács és Borbás csatázó. A 33-as Football-Klub csapatában résztvett: Sípos kapuvédő, Steiner és Dépold hátvédő, Lill E., Gillemot és Ludvig elővédő, Koch I., Koch II., Steiner II., Haraszti és Novotny csatázó.

(Budapesti Hírlap)

Bajnoki labdarugó-mérkőzés volt kedden délután a soroksári-uti pályán, a Ferencvárosi Torna Club és a »33«as Football Club között. A játék mindvégig igen érdekes volt, mert mind a két csapat legjobb játékosait állította ki. Az eredmény az első félidőben egy goal egy ellen, a másodikban pedig 2:2. A végső eredmény tehát 3:3. A Ferencvárosi Torna Club csapatában játszott: Weisz kapuvédő, Berán és Schwarz hátvédő, Kolhanek, Horváth és Gorszki elővédő, Braun, Müller, Pokorny, Kovács és Borbás csatázó. A »33«-as Football Club csapatában résztvett: Siposs kapuvédő, Steiner és Dépold hátvédé, Lill E., Gillemot és Ludvig elővédö, Koch I., Koch II., Steiner II., Haraszti és Novotny csatázó.

(Pesti Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST