1902.IV.3. Magyar Kombinált Válogatott – Richmond AFC 0:7

Richmond — Magyar kombinált csapat ellen győz 7:0.

Richmond utolsó mérkőzése sportszempontokból a legérdekesebb, amennyiben ez alkalommal Budapest reprezentatí­v csapata küzd az angolok ellen.

A magyar csapatban hazai legjobb labdarugó egyesületeink legjelesebb játékosai találhatók s elsőosztályu egyesületeink közül a B. T. C., M. U. E., F. T. C., „33“ F. C. és a B. A. K. képviseltetik szí­neiket, hogy sikerrel állják meg e nagy nemzetközi küzdelmet.

A mérkőzés délután fél 4 órakor kezdődik és tetemesen leszállí­tott áru belépőjegyek révén a rendező egyesület arra törekedett, hogy mindenkinek, ki e gyönyörű sport iránt érdeklődik, alkalom adassák e nagyszabású angol-magyar mérkőzés megtekintésére.

(Pesti Hí­rlap, 1902. április 3.)

1902. április 3., 15:30, Millenáris, Magyar Kombinált Csapat — Richmond AFC 0:7 (0:2)
vezette: Gillemot Ferencz
Magyar Kombinált Csapat:  Lill (»33« F. C.) — Fehéry (M. U. E.), Berán (Főv. T. C.) — Kiss (M. U. E.), Pozsonyi (M. U. E.), Steiner (»33« F. C.) — Koch (»33« F. C.), Kovács (Főv. T. C.), Borbás (Főv. T. C.), Halmay (M. U. E.), Fischer (M. U. E.)
Richmond AFC:
Gól: ? (18.), ? (36.), ? (52.), ? (57.), ?, ?, ? (87.)

IV. nap, április 3.

Az angol vendégek negyedik és egyúttal utolsó játéka csütörtökön kedvező időben és nagyszámú közönség jelenlétében folyt le.

Daczára annak, hogy az angol játékosok már fáradtaknak látszottak és a magyarok kivált az első félidőben jól tartották magukat, a végeredmény mégis csak Richmond fölényes győzelme volt.

A kombinált csapatban három fővárosi egylet játékosai voltak képviselve következő felállí­tásban: Lill (»33« F. C.) Fehéry (M. U. E.), Berán (Főv. T. C.) Kiss (M. U. E.), Pozsonyi (M. U. E.), Steiner (»33« F. C.) Koch (»33« F. C.), Kovács (Főv. T. C.), Borbás (Főv. T. C.), Halmay (M. U. E.), Fischer (M. U. E.)

A játék lefolyása röviden következő: A magyarok szél irányában támadva csakhamar fenyegetik az angolok kapuját, ezek a támadásokat elhárí­tják és a játék hosszabb ideig a középvonal körül folyik, mí­g a 18-ik perczben végre az angoloknak sikerül az első goalt a magyarok kapujába lőni. A magyar csapat újabb ostromot intéz az angolok pozicziójára és részben támadva, részben sikeresen védekezve folytatják a játékot, mí­g újabb 18 percz múlva a második goal esik Richmond javára.

A második félidőben az angolok a gyenge hátszél által támogatva csaknem állandóan szorongatják a magyarokat és a 7. és 12. perczben egy-egy goalt rúgnak. Ezentúl is többnyire deffenzivában marad a magyar csapat és Lillnek sok munkát adnak. Számos corner esik a magyarok terhére és ezek egyikéből egy szép fejpaszszal bemegy az ötödik, négy perczczel rá a hatodik és a 42. perczben a hetedik goal a magyarok kapujába.

A reprezentatí­vnak hirdetett csapatban, melyből azonban jobb játékosaink közül sokan hiányoztak, kitűnt Lill, Berán és Koch.

Mint biró Gillemot Ferencz működött.

(Sport-Világ, 1902. április 6.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ