1902.V.12. FTC – SC Favorit 3:1

Ferenczvárosi Torna-Club 3:1 győz Sport-Club Favorit ellen.

1902. május 12., 17:00, Millenáris, FTC – SC Favorit 3:1 (1:1)
vezette: Schubert Ernő (MUE)
FTC: Petyán – Berán, Gabrovicz – ?, Gorszky, ? – ?, Fekete, ?, Kovács, Horn
SC Favorit: ?
Gól: ?
Jók: Gabrovicz, Berán, Gorszky, Fekete, Kovács

A vasárnapi nemzetközi match. A prágai Sportovni Club Favorit, mely vasárnap délután a Budapesti Torna Clubbal mérkőzik, tegnap este történt megállapodás szerint még hétfőn is itt fog maradni, hogy összemérje erejét a Ferencvárosi Torna Clubbal, melynek finom, fair játéka múlt vasárnap mindnyájuk tetszését megnyerte Prágában. E mérkőzés is rendes helyárak mellett a csömöri-uti pályán lesz és délután 5 órakor kezdődik.

(Pesti Hírlap)

A prágai csapat másodnapi szereplése szintén a magyarok fölényes győzelmével végződött.

Már a játék kezdetén is a testileg sokkal erősebb magyarok voltak többnyire a támadók, de a labda kezelésében ügyesebb prágaiak, addig míg friss erőben voltak elég jól védekeztek, minek folytán a játék változatos és érdekes volt. A magyarok 5 percz alatt megszerezték a vezető goalt, melyet a következő 5 perczben Favorit kiegyenlített, ezen túl az első félidőben egyik részről sem tudtak újabb eredményt elérni.

A pihenés után mindinkább gyengült a prágaiak ellentállása és mindinkább védelemre szorítkoztak, 10 percznyi heves küzdelem után az egy csomóban a kapura rohanó Ferenczvárosiak a kapust a labdával együtt benyomva megszerzik újból a vezetést, míg egy a 30-ik perczben beadott goallal biztosították végleges győzelmüket.

A mérkőzés utolsó része állandóan a prágaiak kapuja körül folyt le és unalmas volt.

A délelőtti esőzés nagyon megrontotta a játszóteret és kivált a kapu előtti pocsolyák megnehezítették a védelmet. A mérkőzést csak gyér közönség szemlélte.

(Sport-Világ)

Magyar labdarugók győzelme. Másodszor mérkőzött ma délután öt órakor a csömöri-uti versenypályán a Favorit Sportovni Klub. Ma is alaposan kikapott ellenfelétől, mely ezúttal a Ferencvárosi Torna-Klub kitűnő csapata volt. Pedig a magyar csapat három tartalékossal játszott. Borbás és Pokorny csatázó hiányzott, azonkivül Procskó helyett Pettyán volt a kapuvédő. Heves volt a tusa, mert a csehek szinte letiporták a ferencvárosiak kis embereit. De hiábavaló volt minden heveskedésük, mert igy is benn volt tíz perc múlva a labda a cseh kapuban. Igaz, hogy a csehek öt perc múlva megszerezték a kiegyenlítő gólt, de azután többet nem tudtak rúgni sem ebben, sem a második félidőben. Az első félidőben a magyar csapatnak sem sikerült többször áthajtani a labdát a Favorit kapuján, bár akárhányszor igen keményen szorongatták ellenfelüket. Az első félidő eredménye egy gól ellen egy gól. A második félidőben kilenc percig nem volt gól egyik részen sem, de ekkor ki védhetelen éles lövéssel benn volt a labda a cseh kapuban. Majd negyedóra múlva a ferencvárosiak másodszor is berúgták a labdát az ellenfél kapujába. Ennél több gól ebben a félidőben nem volt s igy a második félidő eredménye két gól ellen zérus a magyar csapat javára. Végső eredmény 3:1 a Ferencvárosi Torna- Klub javára. Biró Schubert Ernő (M. U. E.) volt. Megemlítjük egyúttal, hogy a magyar csapat eleinte tíz emberrel játszott s csak az első tiz perc után állott be Borbás helyett Horn. Kitűnt a ferencvárosi csapatban Gabrovic és Berán hátvédő, Gorszki elővédő, Fekete és Kovács csatázó.

(Budapesti Hírlap)

A prágai Favorit football-csapatnak, amely ma újra fölvette a küzdelmet a magyarokkal, nincs szerencséje. Tegnap 5:2 eredménynyel szenvedett vereséget a Budapesti Torna Clubtól, ma 3:1-el a ferencvárosiaktól.

Az eredmény tagadhatlanul dicsőséges a magyar csapatra, habár őszintén beszélve, nehány tagja egyéni ügyességének kivételével az összjátékot nem találtuk egész mintaszerűnek. Általában magyar csapataink legtöbbjénél az tünik föl, hogy van ugyan trainíngjük, de az egyoldalú. Értik a passzjátékot, a labda elkaparását az ellenféltől, a rúgást, de sem figyelmességük, sem nyugodtságuk nincs kellőleg iskolázva. E nélkül pedig összjáték nincs s akkor kárbavesz minden egyéb ügyességük a játékban.

A hüs idő és hétköznap dacára elég szép közönség jelent meg, amely a sokszor izgalmas játékot mindvégig a legnagyobb érdeklődéssel nézte.

(Pesti Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.22. 19:30 Mezőkövesd-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST