1902.V.12. FTC – SC Favorit 3:1

Ferenczvárosi Torna-Club 3:1 győz Sport-Club Favorit ellen.

1902. május 12., 17:00, Millenáris, FTC – SC Favorit 3:1 (1:1)
vezette: Schubert Ernő (MUE)
FTC: Petyán – Berán, Gabrovicz – ?, Gorszky, ? – ?, Fekete, ?, Kovács, Horn
SC Favorit: ?
Gól: ?
Jók: Gabrovicz, Berán, Gorszky, Fekete, Kovács

A vasárnapi nemzetközi match. A prágai Sportovni Club Favorit, mely vasárnap délután a Budapesti Torna Clubbal mérkőzik, tegnap este történt megállapodás szerint még hétfőn is itt fog maradni, hogy összemérje erejét a Ferencvárosi Torna Clubbal, melynek finom, fair játéka múlt vasárnap mindnyájuk tetszését megnyerte Prágában. E mérkőzés is rendes helyárak mellett a csömöri-uti pályán lesz és délután 5 órakor kezdődik.

(Pesti Hí­rlap)

A prágai csapat másodnapi szereplése szintén a magyarok fölényes győzelmével végződött.

Már a játék kezdetén is a testileg sokkal erősebb magyarok voltak többnyire a támadók, de a labda kezelésében ügyesebb prágaiak, addig mí­g friss erőben voltak elég jól védekeztek, minek folytán a játék változatos és érdekes volt. A magyarok 5 percz alatt megszerezték a vezető goalt, melyet a következő 5 perczben Favorit kiegyenlí­tett, ezen túl az első félidőben egyik részről sem tudtak újabb eredményt elérni.

A pihenés után mindinkább gyengült a prágaiak ellentállása és mindinkább védelemre szorí­tkoztak, 10 percznyi heves küzdelem után az egy csomóban a kapura rohanó Ferenczvárosiak a kapust a labdával együtt benyomva megszerzik újból a vezetést, mí­g egy a 30-ik perczben beadott goallal biztosí­tották végleges győzelmüket.

A mérkőzés utolsó része állandóan a prágaiak kapuja körül folyt le és unalmas volt.

A délelőtti esőzés nagyon megrontotta a játszóteret és kivált a kapu előtti pocsolyák megnehezí­tették a védelmet. A mérkőzést csak gyér közönség szemlélte.

(Sport-Világ)

Magyar labdarugók győzelme. Másodszor mérkőzött ma délután öt órakor a csömöri-uti versenypályán a Favorit Sportovni Klub. Ma is alaposan kikapott ellenfelétől, mely ezúttal a Ferencvárosi Torna-Klub kitűnő csapata volt. Pedig a magyar csapat három tartalékossal játszott. Borbás és Pokorny csatázó hiányzott, azonkivül Procskó helyett Pettyán volt a kapuvédő. Heves volt a tusa, mert a csehek szinte letiporták a ferencvárosiak kis embereit. De hiábavaló volt minden heveskedésük, mert igy is benn volt tí­z perc múlva a labda a cseh kapuban. Igaz, hogy a csehek öt perc múlva megszerezték a kiegyenlí­tő gólt, de azután többet nem tudtak rúgni sem ebben, sem a második félidőben. Az első félidőben a magyar csapatnak sem sikerült többször áthajtani a labdát a Favorit kapuján, bár akárhányszor igen keményen szorongatták ellenfelüket. Az első félidő eredménye egy gól ellen egy gól. A második félidőben kilenc percig nem volt gól egyik részen sem, de ekkor ki védhetelen éles lövéssel benn volt a labda a cseh kapuban. Majd negyedóra múlva a ferencvárosiak másodszor is berúgták a labdát az ellenfél kapujába. Ennél több gól ebben a félidőben nem volt s igy a második félidő eredménye két gól ellen zérus a magyar csapat javára. Végső eredmény 3:1 a Ferencvárosi Torna- Klub javára. Biró Schubert Ernő (M. U. E.) volt. Megemlí­tjük egyúttal, hogy a magyar csapat eleinte tí­z emberrel játszott s csak az első tiz perc után állott be Borbás helyett Horn. Kitűnt a ferencvárosi csapatban Gabrovic és Berán hátvédő, Gorszki elővédő, Fekete és Kovács csatázó.

(Budapesti Hí­rlap)

A prágai Favorit football-csapatnak, amely ma újra fölvette a küzdelmet a magyarokkal, nincs szerencséje. Tegnap 5:2 eredménynyel szenvedett vereséget a Budapesti Torna Clubtól, ma 3:1-el a ferencvárosiaktól.

Az eredmény tagadhatlanul dicsőséges a magyar csapatra, habár őszintén beszélve, nehány tagja egyéni ügyességének kivételével az összjátékot nem találtuk egész mintaszerűnek. Általában magyar csapataink legtöbbjénél az tünik föl, hogy van ugyan trainí­ngjük, de az egyoldalú. Értik a passzjátékot, a labda elkaparását az ellenféltől, a rúgást, de sem figyelmességük, sem nyugodtságuk nincs kellőleg iskolázva. E nélkül pedig összjáték nincs s akkor kárbavesz minden egyéb ügyességük a játékban.

A hüs idő és hétköznap dacára elég szép közönség jelent meg, amely a sokszor izgalmas játékot mindvégig a legnagyobb érdeklődéssel nézte.

(Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ