1902.X.25. 33 FC – FTC 2:1

»33«-as Football-Club—Ferenezvárosi Torna-Club ellen 2:1 a 33-asok javára.

1902. október 25., ??:??, Margitsziget, 33 FC – FTC 2:1 (1:0)
vezette: Herczog
33 FC: Fritz – Koch E., Depold, Gillemot, ?
FTC: Weinber I. – Bródy, ?
Gól: ?
Kiállítva: Koch E. illetve Bródy

A múlt vasárnapi mérkőzések legérdekesebbje kétségkívül fenti csapatok között folyt le a Margitszigeti pályán.

A Műegyetemi F. C. visszalépése és a Magyar Úszó-Egyesület letörése óta Ferenczváros foglalta el az I. osztályú bajnokság második helyét, melyre azonban komoly konkurrense akadt az év elején a második osztályból az elsőbe lépett »33«-asok ifjú csapatában.

Már a »Sport- Világ« football- tornáján feltűnt a »33«-asok kitűnő formája és a B. T. C. elleni mérkőzés eldöntetlen eredménye valószínűvé tette győzelmét, a jelen idényben még keveset szerepelt és így kellő traininggel nem biró ferenczvárosi csapat felett.

Az eredmény igazolta e feltevést, mert a F.T. C. ezelőtt igen jó minőségű csatársora gyengének bizonyult a »33«-asok védelmével szemben, melynek főerősségét kitűnő kapusuk Fritz képezte.

Viszonta »33« sok fürge csatár sora, melyben főleg Koch Elek tűnt ki, gyors lerohanásaival számtalanszor veszélyezteté a ferenczvárosi kaput, mely Weinbeer személyében nem a legmegbízhatóbb módon volt védelmezve.

A játék, kivált a második félidőben igen heves és erőszakos jelleggel bírt úgy, hogy a biró számos szabad és büntető rúgással, sőt mindkét csapat egy-egy játékosának kiállításával volt kénytelen ennek határt szabni.

A játék erőszakos modorát nem kevéssé fokozta a közönség egy részének viselkedése, mely pártállása szerint az egyik vagy másik csapat játékosait biztatta fel az erőszakoskodásra és őket az elkövetett durvaságokért megéljenezte. Kevésbé tartjuk bűnösöknek azon ifjú játékosokat, kik forró vérük által elragadtatva, önbíráskodásukkal a szövetség szigorú megtorlását vonják magukra, mint azon klubtársakat és párthiveket, kik őket felvadítják és fokozott erőszakoskodásra biztatják, egy ellenpárti játékos megsérülését pedig éljenzéssel üdvözlik. A foot-ball-sport fejlődésének ezzel nem a legjobb szolgálatot teszik, ellenfeleinek pedig elég erős fegyvert szolgáltatnak.

A játék lefolyása a következő volt:

»33«-as F. C. eleintén 10 emberrel kezdi a játékot és a rögtön támadó ferenczvárosiak által huzamosabb ideig szorongattatik.

Mintegy 20 percz múlva beáll a hiányzó játékos (Depold) és a játék most már más fordulatot vesz, a mennyiben a »33«-asok veszik át a támadó szerepet s körülbelül 15 perczig sűrűén ostromolják a ferenczvárosi kaput. Néhány éles lövésük a kapu fájáról pattan vissza, néhányból cornerrugást eredményeznek, míg végre a 35-ik perezben a kapus egy lövést kivéd ugyan, de a labdát a kapuba ejti, megszerezvén ezzel az ellenfél első goalját.

Uj felállás után is tolytatják a »33«-asok erős támadásaikat, a félidő végéig azonban további eredményt nem érnek el.

A második félidő elején Ferenczváros támad és csakhamar egymásutáni három cornerrugást nyernek, körülbelül 10 percz múltán sikerül nekik egy goalt is beadni, mit azonban a biró (Herczog) nem ad meg, azon megokolással, hogy megelőzőleg egy hands in goal miatt lefütyült, mi azonban figyelembe nem vétetett. Kárpótlásul a zúgolódó ferenczvárosiak javára büntető rúgást ítél meg a 11-es vonalról, melyet azonban a kapus elhárít.

A játék e közben folyton erőszakosabb jelleget ölt, úgy hogy a biró egy incidens folytán jónak látja a 33-asok csapatából Koch Eleket, a ferenczvárosiak csapatából Bródy-t kiállítani.

Egy a 33-asok ellen adott újabb büntető rúgás is eredménytelen marad. A ferenczvárosi csapaton a félidő utólsó részében a kimerülés tünetei mutatkoznak és így az újból támadásba átmenő 33-asoknak sikerül 30 percz után a második goalt beadni.

Egy erős összeütközés folytán Gillemot elesik és a játékból távozni kénytelen, a beállt zavart felhasználva a ferenczvárosiak, újult erővel támadnak és megszerzik az első goalt. A siker által felvillanyozva a legnagyobb erőfeszítéseket teszik a játék kiegyenlítésére, de hasztalan a biró fütyje beszünteti a már teljes sötétben folyt elkeseredett küzdelmet.

A szövetségi díjért küzdöttek délelőtt ugyanezen egyletek II. csapatai. Az eredmény 2:0 volt a Ferenczváros javára.

(Sport-Világ)

Vasárnap a labdarúgás hívei bőven választhattak a mérkőzésekben. A labdarugó-versenyek közül legérdekesebb volt a Ferencvárosi Torna-Klub és a 33-as Futball-Klub mérkőzése, a mely a margitszigeti sporttelep pályáján folyt le nagy közönség előtt. Mind a két csapat eddig elért sikere nagyon is kétessé tette az eredményt. Az első félidő elején a ferencvárosiak sokszor támadták a 33-asok kapuját, de eredménytelenül. A 33-asoknak azonban a félidő végéig sikerült a labdát egyszer berúgni a ferencvárosiak kapujába, így az eredmény az első félidőben egy gól ellen zérus a 33-asok javára. A második félidőben a játék nagyon elvadult. A biró kénytelen is volt kiállítani a 33-asok közül Koch-t, a ferencvárosiak közül pedig Bródy-t. Ebben a félidőben is az első gólt a 33-asok rúgták és a ferencvárosiak csak a félidő vége felé tudták a kapott gólt visszaadni. így a második félidő eredménye egy gól ellen egy gól. A végső eredmény két gól ellen egy a 33-as Futball-Klub javára. Mind a két csapat igen szép összejátszást mutatott és e mellett az egyesek játéka is igen szép és ügyes volt.

(Budapesti Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST