1902.X.25. 33 FC – FTC 2:1

»33«-as Football-Club—Ferenezvárosi Torna-Club ellen 2:1 a 33-asok javára.

1902. október 25., ??:??, Margitsziget, 33 FC – FTC 2:1 (1:0)
vezette: Herczog
33 FC: Fritz – Koch E., Depold, Gillemot, ?
FTC: Weinber I. – Bródy, ?
Gól: ?
Kiállí­tva: Koch E. illetve Bródy

A múlt vasárnapi mérkőzések legérdekesebbje kétségkí­vül fenti csapatok között folyt le a Margitszigeti pályán.

A Műegyetemi F. C. visszalépése és a Magyar Úszó-Egyesület letörése óta Ferenczváros foglalta el az I. osztályú bajnokság második helyét, melyre azonban komoly konkurrense akadt az év elején a második osztályból az elsőbe lépett »33«-asok ifjú csapatában.

Már a »Sport- Világ« football- tornáján feltűnt a »33«-asok kitűnő formája és a B. T. C. elleni mérkőzés eldöntetlen eredménye valószí­nűvé tette győzelmét, a jelen idényben még keveset szerepelt és í­gy kellő traininggel nem biró ferenczvárosi csapat felett.

Az eredmény igazolta e feltevést, mert a F.T. C. ezelőtt igen jó minőségű csatársora gyengének bizonyult a »33«-asok védelmével szemben, melynek főerősségét kitűnő kapusuk Fritz képezte.

Viszonta »33« sok fürge csatár sora, melyben főleg Koch Elek tűnt ki, gyors lerohanásaival számtalanszor veszélyezteté a ferenczvárosi kaput, mely Weinbeer személyében nem a legmegbí­zhatóbb módon volt védelmezve.

A játék, kivált a második félidőben igen heves és erőszakos jelleggel bí­rt úgy, hogy a biró számos szabad és büntető rúgással, sőt mindkét csapat egy-egy játékosának kiállí­tásával volt kénytelen ennek határt szabni.

A játék erőszakos modorát nem kevéssé fokozta a közönség egy részének viselkedése, mely pártállása szerint az egyik vagy másik csapat játékosait biztatta fel az erőszakoskodásra és őket az elkövetett durvaságokért megéljenezte. Kevésbé tartjuk bűnösöknek azon ifjú játékosokat, kik forró vérük által elragadtatva, önbí­ráskodásukkal a szövetség szigorú megtorlását vonják magukra, mint azon klubtársakat és párthiveket, kik őket felvadí­tják és fokozott erőszakoskodásra biztatják, egy ellenpárti játékos megsérülését pedig éljenzéssel üdvözlik. A foot-ball-sport fejlődésének ezzel nem a legjobb szolgálatot teszik, ellenfeleinek pedig elég erős fegyvert szolgáltatnak.

A játék lefolyása a következő volt:

»33«-as F. C. eleintén 10 emberrel kezdi a játékot és a rögtön támadó ferenczvárosiak által huzamosabb ideig szorongattatik.

Mintegy 20 percz múlva beáll a hiányzó játékos (Depold) és a játék most már más fordulatot vesz, a mennyiben a »33«-asok veszik át a támadó szerepet s körülbelül 15 perczig sűrűén ostromolják a ferenczvárosi kaput. Néhány éles lövésük a kapu fájáról pattan vissza, néhányból cornerrugást eredményeznek, mí­g végre a 35-ik perezben a kapus egy lövést kivéd ugyan, de a labdát a kapuba ejti, megszerezvén ezzel az ellenfél első goalját.

Uj felállás után is tolytatják a »33«-asok erős támadásaikat, a félidő végéig azonban további eredményt nem érnek el.

A második félidő elején Ferenczváros támad és csakhamar egymásutáni három cornerrugást nyernek, körülbelül 10 percz múltán sikerül nekik egy goalt is beadni, mit azonban a biró (Herczog) nem ad meg, azon megokolással, hogy megelőzőleg egy hands in goal miatt lefütyült, mi azonban figyelembe nem vétetett. Kárpótlásul a zúgolódó ferenczvárosiak javára büntető rúgást í­tél meg a 11-es vonalról, melyet azonban a kapus elhárí­t.

A játék e közben folyton erőszakosabb jelleget ölt, úgy hogy a biró egy incidens folytán jónak látja a 33-asok csapatából Koch Eleket, a ferenczvárosiak csapatából Bródy-t kiállí­tani.

Egy a 33-asok ellen adott újabb büntető rúgás is eredménytelen marad. A ferenczvárosi csapaton a félidő utólsó részében a kimerülés tünetei mutatkoznak és í­gy az újból támadásba átmenő 33-asoknak sikerül 30 percz után a második goalt beadni.

Egy erős összeütközés folytán Gillemot elesik és a játékból távozni kénytelen, a beállt zavart felhasználva a ferenczvárosiak, újult erővel támadnak és megszerzik az első goalt. A siker által felvillanyozva a legnagyobb erőfeszí­téseket teszik a játék kiegyenlí­tésére, de hasztalan a biró fütyje beszünteti a már teljes sötétben folyt elkeseredett küzdelmet.

A szövetségi dí­jért küzdöttek délelőtt ugyanezen egyletek II. csapatai. Az eredmény 2:0 volt a Ferenczváros javára.

(Sport-Világ)

Vasárnap a labdarúgás hí­vei bőven választhattak a mérkőzésekben. A labdarugó-versenyek közül legérdekesebb volt a Ferencvárosi Torna-Klub és a 33-as Futball-Klub mérkőzése, a mely a margitszigeti sporttelep pályáján folyt le nagy közönség előtt. Mind a két csapat eddig elért sikere nagyon is kétessé tette az eredményt. Az első félidő elején a ferencvárosiak sokszor támadták a 33-asok kapuját, de eredménytelenül. A 33-asoknak azonban a félidő végéig sikerült a labdát egyszer berúgni a ferencvárosiak kapujába, í­gy az eredmény az első félidőben egy gól ellen zérus a 33-asok javára. A második félidőben a játék nagyon elvadult. A biró kénytelen is volt kiállí­tani a 33-asok közül Koch-t, a ferencvárosiak közül pedig Bródy-t. Ebben a félidőben is az első gólt a 33-asok rúgták és a ferencvárosiak csak a félidő vége felé tudták a kapott gólt visszaadni. í­gy a második félidő eredménye egy gól ellen egy gól. A végső eredmény két gól ellen egy a 33-as Futball-Klub javára. Mind a két csapat igen szép összejátszást mutatott és e mellett az egyesek játéka is igen szép és ügyes volt.

(Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ