1902.XI.16. Challenge Cup, FTC – 33 FC 1:0

Ferenczvárosi Torna-Club I. 33-as Football-Club I. ellen.
Ferenczváros 1:0 győz.

1902. november 16., ??:??, Millenáris, FTC – 33 FC 1:0 (?:?)
vezette: Pessenlehner (BSC)
FTC: Weinber – Berán, Schwartz – Gorszky, Kolhanek, Bródy – Braun, Feketeházi, Pokorny, Novotny, Borbás
33 FC: Lill K. – Steiner, Lill E. – Kiss, Gillemot, Zsidó – Koch L., Koch N., Spitz, Haraszti, Lindner
Gól: Borbás
Kiállítva: Bródy

A Challenge Cup előmérkőzésében találkozik ma délután az őszi bajnoki mérkőzések két neves csapata, a Ferenczvárosi T. C. és a »33« F. C. Legutolsó mérkőzésük heves s izgalmas küzdelem után a »33« F. C. javára végződött. Az előfordult inczidensek az eredmény realitását némileg befolyásolják s így annál nagyobb érdeklődés kiséri a mai küzdelmet, mely talán eldönti, hogy a két csapat közül pillanatnyilag melyik a jobbik. Mi megmaradunk régi véleményünk mellett, mely a két csapat egyenlő ereje mellett szól s a mai mérkőzés eldöntetlen kimenetele minden valószínűség szerint nekünk fog igazat adni. A mai küzdelem azonban eldöntetlenül nem végződhet s ha a két félidő végén egyik sem jut fölénybe, úgy meghosszabított játékban a szívósabb csapaté lesz a győzelem, s az lesz a tavaszi bécsi döntő mérkőzéseken Magyarország kiküldöttje.

*

A »Challenge Cup«-re nevezett fenti csapatok múlt vasárnap döntötték el egymás között, hogy ki legyen Magyarország kiküldöttje a Bécsben tartandó döntő mérkőzésekben.

Papírforma szerint ugyan a »33-as« F. C. győzelme volt várható, a mérkőzés eredménye azonban igazat adott azok véleményének, kik e két, az első oszt. csapatok bajnoki mérkőzéseiben egyenlő pontszámmal második helyen álló csapat egyenlő erejét hirdették, mert az elért egy goal semmikép sem bizonyíthatja a győztes ferenczvárosiaknak fölényét.

A mérkőzők egyenlő ereje és a köztük létező erős rivalitás heves és változatosságban bővelkedő küzdelmet idéztek elő, melyet a nagy számban megjelent nézőközönség élénk érdeklődéssel követett.

A csapatok összeállítása következő volt:
33-as F. C. Kapus: Lill K. Hátvédek : Steiner, Lill E. Fedezetek: Kiss, Gillemot, Zsidó. Csatárok: Koch L., Koch N., Spitz, Haraszti, Lindner.
Ferenczvárosi T. C. Kapus: Weinber. Hátvédek: Berán, Schwartz. Fedezetek: Gorszky, Kolhanek, Bródy. Csatárok: Braun, Feketeházi, Pokorny, Novotny, Borbás.

Ferenczváros kezdi a játékot és rögtön a »33-as« kapuhoz hatol, rövid idei támadás után azonban saját térfelébe szorul vissza.

A játék hosszabb ideig eredmény nélkül hullámzik a két kapu között, míg végre a 25-ik perczben Ferenczváros egy éles lövéssel megszerzi az első és egyúttal a mérkőzés egyetlen goalját. Röviddel rá Gillemot egy ínrándulás folytán elhagyja a játszóteret és így a 33-asok 10 emberrel folytatják a játékot, mi azonban a legkevésbbé sem gátolja őket abban, hogy több ízben az ellenfél kapujához felnyomulva, azt erélyesen ostromolják, a kiegyenlítő goalt azonban nem sikerült elérniök.

Szünet után a 33-as csapat újból teljes számban jelenik meg és heves ostrom alá veszi a Ferenczvárosiak kapuját, később a Ferenczvárosiak is viszonozzák a támadást, de eredményt egyik fél sem ér el. A játékmodor meglehetős erőszakos jelleget ölt, mi a birót egy ízben arra indítja, hogy a Ferenczvárosi csapatból Bródyt kiállítsa és így most ezek kénytelenek tíz emberrel folytatni a játékot, mely ezentúl is változó esélylyel ugyan, de újabb eredmény nélkül folyik a játékidő lejártáig.

Biró Pessenlehner (B. S. C.) volt, ki erélylyel és szakértelemmel végezte tisztségét.

(Sport-Világ)

A csömöri-úti versenypályán a Ferencvárosi Torna-Klub és a 33-as F utball-Klub tartotta előmérközését a Challenge-Cup-ért. E mérkőzésen, mely mindvégig igen érdekes volt, nagyszámú közönség volt jelen. Mindkét csapat a legjobb játékosait állította ki, mert ettől a mérkőzéstől függött, hogy melyik csapat fog a Challenge-Cup-ért Bécsbe menni. Az első félidőben a játék igen erős tempóban folyt. A labda majdnem mindig a 33-asok mezején volt. A ferencvárosiak erős támadásának meg is volt az eredménye, mert a játék tizenötödik percében Borbásnak sikerült a labdát szép éles lövéssel a 33-asok kapujába rúgni. A közönség éljenzéssel és tapssal fogadta az első gólt. De a ferencvárosi csatázósor több gólt nem tudott rúgni, mert a 33-asok kapuvédője, Lill az összes gólokat kivédte. A 33-asok ebben a félidőben egyszer sem rúgták be a labdát a ferencvárosiak kapujába, így az eredmény az első félidőben egy gól ellen zérus a ferencvárosiak javára. A második félidőben a 33-asok is nagyobb erővel fogtak a játékhoz, hogy a kapott gólt kiegyenlítsék, de ebbeli törekvésüknek nem volt sikere, mert a ferencvárosiak erős védekezése meggátolta a 33-asokat a gólrugásban. A ferencvárosiaknak egy játékosát a bíró kiállította ebben a félidőben s az így megcsonkított csapat nem tudott gólt rúgni, így az eredmény a második félidőben zérus ellen zérus arányában eldöntetlen volt. A végső eredmény pedig egy gól ellen zérus a Ferencvárosi Torna-Klub javára.

(Budapesti Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.27. 20:00 Újpest–FTC (Tv: M4Sport)
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST