1902.XI.16. Challenge Cup, FTC – 33 FC 1:0

Ferenczvárosi Torna-Club I. 33-as Football-Club I. ellen.
Ferenczváros 1:0 győz.

1902. november 16., ??:??, Millenáris, FTC – 33 FC 1:0 (?:?)
vezette: Pessenlehner (BSC)
FTC: Weinber – Berán, Schwartz – Gorszky, Kolhanek, Bródy – Braun, Feketeházi, Pokorny, Novotny, Borbás
33 FC: Lill K. – Steiner, Lill E. – Kiss, Gillemot, Zsidó – Koch L., Koch N., Spitz, Haraszti, Lindner
Gól: Borbás
Kiállí­tva: Bródy

A Challenge Cup előmérkőzésében találkozik ma délután az őszi bajnoki mérkőzések két neves csapata, a Ferenczvárosi T. C. és a »33« F. C. Legutolsó mérkőzésük heves s izgalmas küzdelem után a »33« F. C. javára végződött. Az előfordult inczidensek az eredmény realitását némileg befolyásolják s í­gy annál nagyobb érdeklődés kiséri a mai küzdelmet, mely talán eldönti, hogy a két csapat közül pillanatnyilag melyik a jobbik. Mi megmaradunk régi véleményünk mellett, mely a két csapat egyenlő ereje mellett szól s a mai mérkőzés eldöntetlen kimenetele minden valószí­nűség szerint nekünk fog igazat adni. A mai küzdelem azonban eldöntetlenül nem végződhet s ha a két félidő végén egyik sem jut fölénybe, úgy meghosszabí­tott játékban a szí­vósabb csapaté lesz a győzelem, s az lesz a tavaszi bécsi döntő mérkőzéseken Magyarország kiküldöttje.

*

A »Challenge Cup«-re nevezett fenti csapatok múlt vasárnap döntötték el egymás között, hogy ki legyen Magyarország kiküldöttje a Bécsben tartandó döntő mérkőzésekben.

Papí­rforma szerint ugyan a »33-as« F. C. győzelme volt várható, a mérkőzés eredménye azonban igazat adott azok véleményének, kik e két, az első oszt. csapatok bajnoki mérkőzéseiben egyenlő pontszámmal második helyen álló csapat egyenlő erejét hirdették, mert az elért egy goal semmikép sem bizonyí­thatja a győztes ferenczvárosiaknak fölényét.

A mérkőzők egyenlő ereje és a köztük létező erős rivalitás heves és változatosságban bővelkedő küzdelmet idéztek elő, melyet a nagy számban megjelent nézőközönség élénk érdeklődéssel követett.

A csapatok összeállí­tása következő volt:
33-as F. C. Kapus: Lill K. Hátvédek : Steiner, Lill E. Fedezetek: Kiss, Gillemot, Zsidó. Csatárok: Koch L., Koch N., Spitz, Haraszti, Lindner.
Ferenczvárosi T. C. Kapus: Weinber. Hátvédek: Berán, Schwartz. Fedezetek: Gorszky, Kolhanek, Bródy. Csatárok: Braun, Feketeházi, Pokorny, Novotny, Borbás.

Ferenczváros kezdi a játékot és rögtön a »33-as« kapuhoz hatol, rövid idei támadás után azonban saját térfelébe szorul vissza.

A játék hosszabb ideig eredmény nélkül hullámzik a két kapu között, mí­g végre a 25-ik perczben Ferenczváros egy éles lövéssel megszerzi az első és egyúttal a mérkőzés egyetlen goalját. Röviddel rá Gillemot egy í­nrándulás folytán elhagyja a játszóteret és í­gy a 33-asok 10 emberrel folytatják a játékot, mi azonban a legkevésbbé sem gátolja őket abban, hogy több í­zben az ellenfél kapujához felnyomulva, azt erélyesen ostromolják, a kiegyenlí­tő goalt azonban nem sikerült elérniök.

Szünet után a 33-as csapat újból teljes számban jelenik meg és heves ostrom alá veszi a Ferenczvárosiak kapuját, később a Ferenczvárosiak is viszonozzák a támadást, de eredményt egyik fél sem ér el. A játékmodor meglehetős erőszakos jelleget ölt, mi a birót egy í­zben arra indí­tja, hogy a Ferenczvárosi csapatból Bródyt kiállí­tsa és í­gy most ezek kénytelenek tí­z emberrel folytatni a játékot, mely ezentúl is változó esélylyel ugyan, de újabb eredmény nélkül folyik a játékidő lejártáig.

Biró Pessenlehner (B. S. C.) volt, ki erélylyel és szakértelemmel végezte tisztségét.

(Sport-Világ)

A csömöri-úti versenypályán a Ferencvárosi Torna-Klub és a 33-as F utball-Klub tartotta előmérközését a Challenge-Cup-ért. E mérkőzésen, mely mindvégig igen érdekes volt, nagyszámú közönség volt jelen. Mindkét csapat a legjobb játékosait állí­totta ki, mert ettől a mérkőzéstől függött, hogy melyik csapat fog a Challenge-Cup-ért Bécsbe menni. Az első félidőben a játék igen erős tempóban folyt. A labda majdnem mindig a 33-asok mezején volt. A ferencvárosiak erős támadásának meg is volt az eredménye, mert a játék tizenötödik percében Borbásnak sikerült a labdát szép éles lövéssel a 33-asok kapujába rúgni. A közönség éljenzéssel és tapssal fogadta az első gólt. De a ferencvárosi csatázósor több gólt nem tudott rúgni, mert a 33-asok kapuvédője, Lill az összes gólokat kivédte. A 33-asok ebben a félidőben egyszer sem rúgták be a labdát a ferencvárosiak kapujába, í­gy az eredmény az első félidőben egy gól ellen zérus a ferencvárosiak javára. A második félidőben a 33-asok is nagyobb erővel fogtak a játékhoz, hogy a kapott gólt kiegyenlí­tsék, de ebbeli törekvésüknek nem volt sikere, mert a ferencvárosiak erős védekezése meggátolta a 33-asokat a gólrugásban. A ferencvárosiaknak egy játékosát a bí­ró kiállí­totta ebben a félidőben s az í­gy megcsonkí­tott csapat nem tudott gólt rúgni, í­gy az eredmény a második félidőben zérus ellen zérus arányában eldöntetlen volt. A végső eredmény pedig egy gól ellen zérus a Ferencvárosi Torna-Klub javára.

(Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ