1902.XI.30. FTC – BSC 4:0

Ferenczvárosi Torna-Club I. 4:0 győz Budapesti Sport-Club I. ellen.

1902. november 30., 14:00, Soroksári út, FTC – BSC 4:0 (0:0)
vezette: Sebestyén Pál (Főv. TC)
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, ? – ?, Feketeházy, Manglitz, ?, Kovács
BSC: Juhász – ?
Gól: ?
Kiállí­tva: Bródy(?)
Jók: Kovács illetve Juhász

Utolsó bajnoki match. Ma délután [vasárnap, november 30-án] lesz a ferenczvárosi pályán ez idei utolsó I. oszt. bajnoki mérkőzés a Ferenczvárosi Torna-Club és a Budapesti Sport-Club között. Kezdődik 2 órakor; belépődí­j 40 fillér.

*

A M. L. Szövetség idei I. oszt. bajnokságáért ez volt az utolsó mérkőzés, mely múlt vasárnap folyt le a soroksári úti pályán.

A F. T. C. 9 emberrel kezdi a játékot, mert a 3 középső csatár Novotny, Pokorny és Feketeházy nem jelent meg. 10 percz múlva Manglitz, majd a 30-ik perczben a megérkezett Feketeházy áll be. A hiányos csatársor nem tud eredményt elérni, főleg azért, mert csak a legritkább esetben kí­sérlik meg a lövést. A B. S. C. is több kedvező alkalmat szalaszt el eredmény nélkül.

A II. félidőben a F. T. C. csapata mind nagyobb lendületbe jön s csakhamar goalt lő; ettől kezdve egyre fokozódó fölénynyel támadja a B. S. C. kapuját s a goalok számát már négyre szaporí­tja, mikor a B. S. C. csüggedt csapata 7 perczczel a befejezés előtt, a sötétedésre hivatkozva, lemond a további küzdelemről.

Kitűnt remek védelmével Juhász a B. S. C. kapusa; mí­g a F. T. C. csapatában az őszi szezónban még nem szerepelt Kovács szerzett meglepetést, ki most mindvégig egyforma kedvvel játszva, nem csak fürgeségével, de önzetlen pass-játékával is fölülmúlta a régi Kovácsot. Biró Sebestyén Pál (Főv. T. C.) volt, ki ha nagyobb erélylyel vezeti a mérkőzést, az sokkal szebb lefolyású lehetett volna.

F. T. C. II . 1:0 B. S. C. II. ellen félbehagyva.

Ezen délelőtti mérkőzés kezdet után 8 perczczel közös elhatározással abbahagyatott, hogy a munkásoknak legyen idejük rendbe hozni a havas pályát a délutáni mérkőzésre. Az új mérkőzés deczember 7-én délután 2 órakor lesz a soroksári úti pályán.

(Sport-Világ)

A ferencvárosiak pályáján a Ferencvárosi Torna- Klub mérkőzött a Budapesti Sport-Klub-bal. Az első félidő – eredménye 0:0 arányában eldöntetlen volt, a második félidőben pedig 4:0 a ferencvárosiak javára végződött. Az eredmény négy gól ellen zérus a Ferencvárosi Torna-Klub javára.

(Budapesti Hí­rlap)

A football egy lelkes hí­ve következő panaszos sorokkal keresi fel lapunkat:

»Örömmel olvastam b. lapjában, hogy már végre valahára szóvá hozatott azon igazán a közönséget sértő körülmény, hogy a mérkőzéseket rendesen fél, vagy háromnegyed órával később kezdik a kitűzött időnél. Hivatalnok ember létemre, csak vasárnap van egy szabad délutánom s minthogy a football lelkes hí­ve vagyok, a Magyar Labdarugó-Szövetség által kiirt s a bajnokságért folyó küzdelmeket szoktam végignézni.

Vasárnap is 2 órára volt kitűzve a Ferenczvárosi Torna-Club és a Budapesti Sport-Club között tartandó mérkőzés kezdete. Én pontosan megérkeztem a városon jóval kivül fekvő pályán és bizony 2 órától háromnegyed 3-ig nem a mérkőzés lefolyását, hanem munkásoknak a pályáról való hólehordását kellett végignéznem, azaz élveznem. Csak az a kérdésem, nem lehetett-e volna a havat pénteken vagy szombaton lehordani? De ez még megjárja. A második félidő oly koromsötétségben folyt le, hogy abból én abszolúte semmit sem láttam. Azt hiszem, hogy én, ki belépődí­jamat lefizettem, már csak követelhetem, hogy a második félidőt is végig nézhessem. Én egyedül a Ferenczvárosi Torna- Clubot, mint pályatulajdonost okozom e dologban, ki, minthogy későn (azt hiszem nagyon későn) hozta rendbe a pályát, engem egy mérkőzés második félidőjének látásától fosztott meg.

Még egy körülményre akarom a t. szerkesztő úr b. figyelmét felkelteni. Midőn a biró Bródyt, a F. T. C. tagját a játékból kiállí­totta (Bródyt különben is akárhányszor láttam játszani, kiállí­tották), a közönség éltette a bí­rót, a vasúti töltésen álló potyaközönség a fizető közönséget csirkefogónak, gazembernek, zsidónak (ott úgylátszik ez is sértés) nevezte el, sőt a mérkőzés befejeztével a közönséget a pályáról a szó legszorosabb értelmében kiszorí­totta. Ezek után csak egy a kérdésem, meddig tűri el még a Magyar Labdarugó-Szövetség, hogy az általa kiirt bajnoksági mérkőzéseken a közönséggel, ki hűségesen lefizeti belépő dí­ját, í­gy bánjanak?

Vagy nem tud ennek a kóros állapotnak véget vetni?«

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ