1903.II.22. 33 FC – FTC 1:5

sv-19030308

A Határ utczai pályán a Ferenczvárosi Torna- Club matche a 33 as Football-Clubbal. A Ferenczváros az idén sokat trainirozott és matchelt a »33« F. C. semmit; ez magyarázza előbbi jó formáját s utóbbinak meglepetésszerű vereségét a Magyar Uszó-Egylettel szemben, Egy hetet pedig nem találunk elegendőnek arra, hogy egy összjátékra fősúlyt fektető csapat ismét régi kondiczióba jusson s í­gy bizonyosnak vehetjük a F. T. C. mai győzelmét s meglepne bennünket az, ha ellenkező eredménynyel végződne a mérkőzés.

A második csapatok matchéről ugyanazt állí­thatjuk, lévén a F. T. C. II. jelenleg egyik legjobb I. osztályú II. csapat.

A mai matchek szí­nhelye és ideje:

Határ-utczai pálya (rendes belépő dí­j):
1 órakor: »33« F. C. II. —- F. T. C. II.
3 órakor: »33« F. C. I. — F. T. C. I.

(Sport-Világ, 1903. február 22.)

1903. február 22., 15:00, Határ u., 33 FC – FTC 1:5 (?:?)
vezette: ?
33 FC: ?
FTC: ?
Gól: ? (11-esből) illetve ?

A Ferenczvárosi Torna-Club a »33« F. C.-ot 5:1 eredménynyel fölénynyel győzte s a match elejétől végig a helyzet ura volt. Támadásai tervszerűen keresztülvitt szép kombináczókon alapultak, melyekkel szemben a »33« F. C. erőben alaposan megfogyott csapata vajmi keveset tehetett. A Ferenczvárosiak védelme is derekasan megállta helyét s vele szemben a »33«-ok csatársora eredményeket elérni nem tudott. Az egyetlen goal büntető rúgás eredménye lön. A »33« ok második csapata ki sem állt, a mi az egylet játékos-szükségletét jellemzi s í­gy a F. T. C. II. csapata küzdelem nélkül jutott két ponthoz.

(Sport-Világ, 1903. március 1.)

Az óbudai T. E. pályáján került döntésre a harmadik első osztályú mérkőzés. A Ferencvárosi Torna Klub I. csapata vett revancheot őszi legyőzőjén, a «33. F. K.»-bon. A 33-asok másfél esztendő alatt hirtelen elsőrangúvá fejlődött csapata, amily gyorsan emelkedett, éppoly gyorsan hanyatlik s az utóbbi időben való kudarcai azt igazolják, hogy teljesen formán kivül vannak s összjáték s játékteknika dolgában nagyot hanyatlottak. A Ferencváros ellen szereplő csapatban fel sem ismertük azt a 33. T. K.-t, mely tavaly őszszel a hirneves Szláviát megverte. Rendszertelen össze-vissza-játéka és kapkodása volt főleg tegnapi csúf vereségének előidézője. A Ferencvárosi T. K. biztos fölényben győzött s mindvégig a helyzet ura volt.

(Pesti Napló, 1903. február 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ