1903.III.1. FTC – MTK 3:1

W_ftc-mtkFerenczvárosi Torna-Club I. — Magyar Testgyakorlók Köre I. 3:1 a F. T. C. javára.

A Ferencvárosi Tornaklub és a Magyar Testgyakorlók Köre holnap mérkőzik a csömöri-uti millenáris pályán. A mérkőzés délután három órakor kezdődik; bí­ró: Ordódy (B. T. K.). Félkettőkor a második csapatok játszanak a szövetségi dí­jért.

(Pesti Napló, 1903. március 1.)

A millennáris pálya szintén érdekesnek í­gérkező mérkőzés szí­nhelye lesz. A Ferenczvárosi T. C. áll szemben a Magyar Testgyakorlók Körével. Ha a papí­rforma szerinti eredmények után indulnánk, a F. T. C. nagy fölényű győzelmét kell jósolnunk, mert a Ferenczvárosi T. C. a M. U. E.-t, ez pedig a M. T. K.-t győzte le. Minthogy azonban a papí­rforma semmiféle sportnemben sem vált be igazán, s legkevésbé pedig a footballban, a mai mérkőzés eredményét határozottan megjósolni nem lehet. Annyi azonban bizonyos, hogy tekintettel a F. T. C.-nak utóbbi időben mutatott formájára több győzelmi esélye van mint a M. T. K.-nek.  A második csapatok küzdelmében is inkább a Ferenczvárosiak győzelme valószí­nűbb.

A mai mérkőzések:

M. T. K. I. — F. T. C. I., I. osztályú bajnokság, délután 3 1/2 órakor, a millennáris pályán rendes belépő dí­jjal.
M. T. K. II. — F. T. C. II., szövetségi dí­j, délután 1 1/2 órakor a millennáris pályán rendes belépő-dí­jjal.

(Sport-Világ, 1903. március 1.)

Minthogy az egyidejűleg a Margitszigeten folyó mérkőzés nagyobb vonzerőt gyakorolt sportkedvelő közönségünkre, a kedvező időjárás daczára csak gyér közönség kereste fel a Csömöri-úton levő pályát, mely a bajnokság egyik komoly jelöltje, a F. T. C. és az első osztályú csapatok legifjabb tagjainak egyike, a M. T. K. csapata közötti mérkőzésnek szí­nhelye volt.

A M. T. K. csapata, kivált annak csatársora, most is szép összjátékával tűnt ki, csak hogy védelme, főleg pedig kapuvédője nem állt a csapat egyéb tagjai képességének szinvonalán. A csapat átlaga testileg is gyengébb ellenfeleiknél és í­gy a játék második felében, midőn kedvezőtlenebb helyzetben is játszottak, ellentállás képességük rohamosan hanyatlott.

A F. T. C. csapatán meglátszik, hogy az idényben már sokat játszott; csatárai közül többen gyors lerohanásaikkal tűntek ki, testi erejükkel pedig nagy fölényben voltak gyengébb ellenfeleikkel szemben.

1903. március 1., 15:30, Millenáris, FTC – MTK 3:1 (2:1)
vezette: Ordódy (BTC)
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, ? – Braun, ?, ?, ?, ?
MTK: Herquett, ?
Gól: Braun, ? (30.), ? illetve ?

A játék lefolyása röviden következő: Ferenczváros szél ellen küzdve, sűrűn támad és csak vagy 12 percz múlva sikerül a Testgyakorlóknak a játékot ellenfeleik térfelébe terelni, hol hoszszabb ideig tartó ostrom alá fogják azok kapuját. Ferenczvárosnak végre sikerül kibontakozni és csatárai a hatalmukba kerí­tett labdával gyors iramban a Testgyakorlók kapujához rohannak, hol Braun a jobb oldalról, magas í­vben lövi, a rosszul védő kapus kezei felett, a labdát a hálóba.

Új kezdés után a Testgyakorlók ismét támadnak és alig két percznyi küzdelem után sikerül nekik a kiegyenlí­tő goalt megszerezni. A közönség fokozott érdeklődéssel követte a játék további fejlődését. M. T. K. ügyes támadásaival csaknem állandóan szorongatja a Ferenczvárosiak kapuját, melyet kivált Herquett gyakori szép lövésekkel veszélyeztet. Ferenczváros energikus védelmével végre elhárí­tja a veszélyt és a kiszabadult labdát gyönyörű adogatással az ellenfél kapujáig hozva, a 30-ik perczben megszerzik ismét a vezetést. Félidő 2:1.

Szünet után a Ferenczvárosiak széltől támogatva, csaknem állandóan támadnak. A Testgyakorlók csapata lankadtan bár, de elég jó sikerrel védekezik úgy, hogy Ferenczváros már csak egy ponttal tudja szaporí­tani goaljainak számát és í­gy a játék 3:1 eredménynyel végződik javukra.

Ugyanezen egyesületek második csapatai megelőzőleg a szövetségi dí­jért mérkőztek. A győztes itt is a Ferenczváros csapata volt 3:0 eredménynyel.

(Sport-Világ, 1903. március 8.)

A második bajnoki mérkőzés a millenáris pályán volt, a hol a Ferencvárosi Torna-Klub játszott a Magyar Testgyakorlók Körével. Az első félidőben a ferencvárosiak két gólt rúgtak, mig a testgyakorlók csak egyet tudtak kiegyenlí­teni, í­gy az eredmény az első félidőben két gól ellen egy a ferencvárosiak javára. A második félidőben a ferencvárosiak egy gólt rúgtak, mí­g a testgyakorlóknak nem sikerült ezt visszaadni, í­gy a második félidő eredménye egy gól ellen zérus a ferencvárosiak javára; a végső eredmény pedig három gól ellen egy a Ferencvárosi Torna-Klub javára. Az első csapatok mérkőzését a második csapatok mérkőzése előzte meg, melynek végső eredménye három gól ellen zérus a Ferencvárosi Torna-Klub második csapata javára.

(Budapesti Hí­rlap, 1903. március 2.)

A millenáris pályán a Magyar Testgyakorlók Köre mérkőzött a Ferencvárosi Tornaklubbal. Előbbi a tavalyi II-od osztályú, utóbbi az elsőosztályu bajnokság második helyezettjeként szerepelt s í­gy első találkozásuknak igen érdekes jellege volt.

A F. T. K. győzött 3:1 arányban, bár a M. T. K.-ben meglehetős kemény ellenfélre akadt s erős munkájába került őt legyőznie. Első félidőben 2:1 volt az eredmény, ami tekintettel arra, hegy a M. T. K. kapuvédje idén ezúttal először játszott az első csapatban és nem igen volt diszponálva, elismerésre méltó siker a fejlődő fiatal csapatra nézve. A második félidőben a ferencvárosiak szí­vóssága csakhamar érvényesülni kezdett és harcias rohamok révén egy újabb goal segí­tségével biztosí­tották győzelmüket. Ordódy B. korrekt bí­ró volt.

(Pesti Napló, 1903. március 2.)

Egy hozzászólás a(z) 11101101111ejegyzéshez

  • sajnálnám a Mötökát, ha kiesne, de most nem lehetünk tekintettel rájuk… GYŐZNI KELL! KELL!!! Ők meg szedjék össze a szükséges pontokat a többi meccsen…MTK nélkül nem az igazi.. persze, már rég nem az igazi, de legalább a nevek emlékeztetnének arra, amikor még volt magyar foci… Fradi, MTK, Újpest, Vasas, Honvéd, Csepel, Tatabánya, Szeged, Salgótarján, Békéscsaba… nem pedig Pápa, Mezőkövesd, Felcsút, Paks… röhej…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ