1903.III.1. FTC – MTK 3:1

W_ftc-mtkFerenczvárosi Torna-Club I. — Magyar Testgyakorlók Köre I. 3:1 a F. T. C. javára.

A Ferencvárosi Tornaklub és a Magyar Testgyakorlók Köre holnap mérkőzik a csömöri-uti millenáris pályán. A mérkőzés délután három órakor kezdődik; bí­ró: Ordódy (B. T. K.). Félkettőkor a második csapatok játszanak a szövetségi dí­jért.

(Pesti Napló, 1903. március 1.)

A millennáris pálya szintén érdekesnek í­gérkező mérkőzés szí­nhelye lesz. A Ferenczvárosi T. C. áll szemben a Magyar Testgyakorlók Körével. Ha a papí­rforma szerinti eredmények után indulnánk, a F. T. C. nagy fölényű győzelmét kell jósolnunk, mert a Ferenczvárosi T. C. a M. U. E.-t, ez pedig a M. T. K.-t győzte le. Minthogy azonban a papí­rforma semmiféle sportnemben sem vált be igazán, s legkevésbé pedig a footballban, a mai mérkőzés eredményét határozottan megjósolni nem lehet. Annyi azonban bizonyos, hogy tekintettel a F. T. C.-nak utóbbi időben mutatott formájára több győzelmi esélye van mint a M. T. K.-nek.  A második csapatok küzdelmében is inkább a Ferenczvárosiak győzelme valószí­nűbb.

A mai mérkőzések:

M. T. K. I. — F. T. C. I., I. osztályú bajnokság, délután 3 1/2 órakor, a millennáris pályán rendes belépő dí­jjal.
M. T. K. II. — F. T. C. II., szövetségi dí­j, délután 1 1/2 órakor a millennáris pályán rendes belépő-dí­jjal.

(Sport-Világ, 1903. március 1.)

Minthogy az egyidejűleg a Margitszigeten folyó mérkőzés nagyobb vonzerőt gyakorolt sportkedvelő közönségünkre, a kedvező időjárás daczára csak gyér közönség kereste fel a Csömöri-úton levő pályát, mely a bajnokság egyik komoly jelöltje, a F. T. C. és az első osztályú csapatok legifjabb tagjainak egyike, a M. T. K. csapata közötti mérkőzésnek szí­nhelye volt.

A M. T. K. csapata, kivált annak csatársora, most is szép összjátékával tűnt ki, csak hogy védelme, főleg pedig kapuvédője nem állt a csapat egyéb tagjai képességének szinvonalán. A csapat átlaga testileg is gyengébb ellenfeleiknél és í­gy a játék második felében, midőn kedvezőtlenebb helyzetben is játszottak, ellentállás képességük rohamosan hanyatlott.

A F. T. C. csapatán meglátszik, hogy az idényben már sokat játszott; csatárai közül többen gyors lerohanásaikkal tűntek ki, testi erejükkel pedig nagy fölényben voltak gyengébb ellenfeleikkel szemben.

1903. március 1., 15:30, Millenáris, FTC – MTK 3:1 (2:1)
vezette: Ordódy (BTC)
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, ? – Braun, ?, ?, ?, ?
MTK: Herquett, ?
Gól: Braun, ? (30.), ? illetve ?

A játék lefolyása röviden következő: Ferenczváros szél ellen küzdve, sűrűn támad és csak vagy 12 percz múlva sikerül a Testgyakorlóknak a játékot ellenfeleik térfelébe terelni, hol hoszszabb ideig tartó ostrom alá fogják azok kapuját. Ferenczvárosnak végre sikerül kibontakozni és csatárai a hatalmukba kerí­tett labdával gyors iramban a Testgyakorlók kapujához rohannak, hol Braun a jobb oldalról, magas í­vben lövi, a rosszul védő kapus kezei felett, a labdát a hálóba.

Új kezdés után a Testgyakorlók ismét támadnak és alig két percznyi küzdelem után sikerül nekik a kiegyenlí­tő goalt megszerezni. A közönség fokozott érdeklődéssel követte a játék további fejlődését. M. T. K. ügyes támadásaival csaknem állandóan szorongatja a Ferenczvárosiak kapuját, melyet kivált Herquett gyakori szép lövésekkel veszélyeztet. Ferenczváros energikus védelmével végre elhárí­tja a veszélyt és a kiszabadult labdát gyönyörű adogatással az ellenfél kapujáig hozva, a 30-ik perczben megszerzik ismét a vezetést. Félidő 2:1.

Szünet után a Ferenczvárosiak széltől támogatva, csaknem állandóan támadnak. A Testgyakorlók csapata lankadtan bár, de elég jó sikerrel védekezik úgy, hogy Ferenczváros már csak egy ponttal tudja szaporí­tani goaljainak számát és í­gy a játék 3:1 eredménynyel végződik javukra.

Ugyanezen egyesületek második csapatai megelőzőleg a szövetségi dí­jért mérkőztek. A győztes itt is a Ferenczváros csapata volt 3:0 eredménynyel.

(Sport-Világ, 1903. március 8.)

A második bajnoki mérkőzés a millenáris pályán volt, a hol a Ferencvárosi Torna-Klub játszott a Magyar Testgyakorlók Körével. Az első félidőben a ferencvárosiak két gólt rúgtak, mig a testgyakorlók csak egyet tudtak kiegyenlí­teni, í­gy az eredmény az első félidőben két gól ellen egy a ferencvárosiak javára. A második félidőben a ferencvárosiak egy gólt rúgtak, mí­g a testgyakorlóknak nem sikerült ezt visszaadni, í­gy a második félidő eredménye egy gól ellen zérus a ferencvárosiak javára; a végső eredmény pedig három gól ellen egy a Ferencvárosi Torna-Klub javára. Az első csapatok mérkőzését a második csapatok mérkőzése előzte meg, melynek végső eredménye három gól ellen zérus a Ferencvárosi Torna-Klub második csapata javára.

(Budapesti Hí­rlap, 1903. március 2.)

A millenáris pályán a Magyar Testgyakorlók Köre mérkőzött a Ferencvárosi Tornaklubbal. Előbbi a tavalyi II-od osztályú, utóbbi az elsőosztályu bajnokság második helyezettjeként szerepelt s í­gy első találkozásuknak igen érdekes jellege volt.

A F. T. K. győzött 3:1 arányban, bár a M. T. K.-ben meglehetős kemény ellenfélre akadt s erős munkájába került őt legyőznie. Első félidőben 2:1 volt az eredmény, ami tekintettel arra, hegy a M. T. K. kapuvédje idén ezúttal először játszott az első csapatban és nem igen volt diszponálva, elismerésre méltó siker a fejlődő fiatal csapatra nézve. A második félidőben a ferencvárosiak szí­vóssága csakhamar érvényesülni kezdett és harcias rohamok révén egy újabb goal segí­tségével biztosí­tották győzelmüket. Ordódy B. korrekt bí­ró volt.

(Pesti Napló, 1903. március 2.)

Egy hozzászólás a(z) 11101101111ejegyzéshez

  • sajnálnám a Mötökát, ha kiesne, de most nem lehetünk tekintettel rájuk… GYŐZNI KELL! KELL!!! Ők meg szedjék össze a szükséges pontokat a többi meccsen…MTK nélkül nem az igazi.. persze, már rég nem az igazi, de legalább a nevek emlékeztetnének arra, amikor még volt magyar foci… Fradi, MTK, Újpest, Vasas, Honvéd, Csepel, Tatabánya, Szeged, Salgótarján, Békéscsaba… nem pedig Pápa, Mezőkövesd, Felcsút, Paks… röhej…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ