1903.III.22. FTC – MUE 2:0

Ferenczvárosi Torna-Club 2:0 eredménynyel győz a Magyar Úszó-Egyesület ellen.

Mai matchek. A Ferencvárosi Torna Club ma délután a Grazer Sport Verein csapatával mérkőzik a millenáris pályán. Jelen formáját s a csapatösszeállitását nem ismerjük (…) Lapunk zártakor értesültünk, hogy a mérkőzés megtartása nem bizonyos. Ha a gráciak nem jönnek, akkor a F.T.C. a M.U.E-el mérkőzik a bajnokságért.

(Nemzeti Sport, 1903. március 22.)

A F . T. C.-nak márczius 22-iki nemzetközi mérkőzését a Slavia a múlt héten lemondotta s mivel a F. T. C. az idő rövidsége miatt más külföldi csapatot sem tudott megnyerni e napra, a M. L. Sz. engedélyével a tervezett Slavia match helyett a Magyar Úszó-Egyesülettel fog e napon mérkőzni az I. osztályú bajnokságért. — Érdekes lesz e mérkőzés, mert az idei bajnokságban még mindkét csapat veretlen s nekik van eddig a legtöbb pontszámúk.

A mai mérkőzések helye és ideje: Ferenczvárosi Torna-Club I.— Magyar Úszó- Egyesület I. a csömöri-úti pályán, kezdete fél 4 órakor. (Rendes helyárak.)

(Sport-Világ, 1903. március 22.)

Márczius 22.

A szövetségi bajnokság ez évi első fordulója végéhez közeledik és a sportkedvelő közönség mindinkább fokozódó figyelemmel és érdeklődéssel kiséri a komoly konkurrensek küzdelmeit.

A ferenczvárosiak jelenlegi kitűnő formája általánosan ismert és így múlt vasárnapi győzelmük a M. U. E. csapatával szemben előrelátható volt ugyan, de a várható erős és izgató küzdelem mégis oly nagy közönséget vonzott ki a millenniumi pályára, mint valami nagyobb szabású nemzetközi mérkőzés.

Bár a Ferenczvárosi csapatnak, kivált pedig fürge csatársorának fölénye szembeötlő volt, nem könnyen bánhattak el ellenfeleikkel, kiknek erős védelmén, melyben kivált Fehéry tünt ki, többnyire megtörtek a leghevesebb támadások. Különben a M. U. E. csatárai is, bár gyorsaság és kombináczió dolgában nem vetélkedhettek ellenfeleikkel, igen gyakran szorongatták a Ferenczvárosiak kapuját és több ízben csakis tétovázásukon, vagy csekély véletlenen múlt, hogy jobb eredményt nem értek el a Ferenczvárosiak védelmével szemben, mely nem áll teljesen a csapat többi tagjainak színvonalán.

A játék kíméletlen és erőszakos lefolyásával szemben a biró, Gillemot Ferencz gyakran alkalmazott ugyan büntetéseket, melyek azonban túl enyhe voltuknál fogva kevés hatással látszottak lenni az egymást öklöző játékosokra.

Megjegyezzük még, hogy Borbás ezúttal hiányzott a Ferenczváros csapatából.

1903. március 22., 15:30, Millenáris, FTC – MUE 2:0 (1:0)
vezette: Gillemot Ferencz
FTC: ? – ?, Manglitz – ?, ?, ? – ?, ?, Pokorny, Kovács, Weisz
MUE: Fehéry, ?
Gól: Weisz (35.), Pokorny vagy Kovács (69.)

A játék lefolyása röviden a következő volt: Ferenczváros szél ellenében kezdi a játékot. Az Úszók azonban csakhamar hatalmukba kerítik a labdát és támadást intéznek a Ferenczváros kapujára.

A veszély elhárítása után Ferenczváros viszonozza a támadást és csakhamar sarokrúgást eredményez. Hosszabb ideig tartó változatos és gyors tempóban folytatott játék után, a 35-ik perczben Ferenczvárosnak sikerül Weisz révén a vezető goalt megszerezni.

A félidő vége felé Ferenczváros ismét erősen támadja az Úszók kapuját, de minden további eredmény nélkül.

Szünet után az Úszók szép és erélyes támadással kezdik meg újból a játékot, melyet kölcsönösen váltakozó lerohanások élénkítenek, míg a 15-ik perczben a Ferenczváros ismét belövi a labdát, mely eredményt azonban a biró, az illető a játékos offside állása miatt nem ismer el.

A 24-ik percz hozza meg a Ferenczvárosnak a második szabályos goalt, melyet Pokorny lőtt a hálóba.

A mindinkább dulakodássá fajuló játék 2:0 eredménynyel végződött a Ferenczváros javára.

Megelőzőleg ugyanazon egyletek II-ik csapatai játszottak a Szövetségi díjért. Ez alkalommal a Magyar Úszó Egylet csapata győzött 2:1 eredménynyel.

(Sport-Világ, 1903. március 29.)

F. T. C.-M. U. E. 2:0. Múlt vasárnap folyt le a millenáris pályán e két egylet bajnoki mérkőzése.

A Ferencvárosi Torna Club szép összjátékával, a jelen volt szépszámú közönség általános tetszését vívta ki magának. Játékosai egytől-egyig szépen dolgoztak és legfeljebb Manglitz hátvédő játéka szorul még csiszolásra. A csapat a szokott összeállításban játszott, csak Borbást helyettesitette ezúttal a második csapat szélső csatára Weisz, ki azonban teljesen beleillik az első csapatba, mert precíz labdavitelével, passzjátékával és éles lövéseivel oly formát mutatott, aminőt még első csapatbeli játékostól is csak ritkán láthatunk. A Magyar Úszó Egylet ezúttal is bebizonyította, hogy elsőrangú csapat és szívós ellenfél, akivel szemben nehéz győzelmet aratni. Játékosainak egyik főhibája, hogy helyezkedni kellőleg nem tudnak, a kapu előtt higgadtságukat meg nem őrzik, végre hogy egyes játékosai még mindig erőszakosan akarnak játszani.

A játékot a Ferencvárosiak kezdették. Eleinte lanyhán folyt a játék, hol az egyik hol a másik küzdő fél kapuja előtt; a Ferencvárosiak inkább csak taktikáznak és fárasztani igyekeznek ellenfelüket, végre is azonban 30 perccel a kezdés után Weisz a bal szélső csatár védhetetlenül lövi be a labdát a M. U. E. kapujába. Felállás után a M. U. E. lép fel támadólag, de sem ők, sem a Ferencvárosiak nem tudnak már eredményt elérni és igy az első félidő 1 :0 arányban végződik a F. T. C. javára.

Második félidőben erélyesebben folyik a játék mindkét részről, a M. U. E. csatárai többször erősen szorongatják F. T. C. kapuját s többször lett volna is alkalmuk goalt lőni, de csatáraik a kapu előtt lélékjelenlétüket elvesztik. Körülbelül a félidő közepén a F. T. C. csatárai gyönyörű összjátékkal Weisz és Kovács révén megszerzik a második goalt, de többet ők sem tudnak elérni és igy a végső eredmény 2:0 a Ferencvárosiak javára.

A birói tisztet Gillemot Ferenc töltötte be. Az első csapatok mérkőzését a II. csapatok küzdelme előzte meg. Az eredmény 2:1 a M. U. E. csapata javára.

(Nemzeti Sport, 1903. március 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST