1903.IX.13. MAC – FTC 2:3 (edzőmérkőzés)

Ma d. u. 4 órakor a Margitszigeten a MAC. a FTC.-al tréning mérkőzést tart. Trnéningjegyek.

(Nemzeti Sport, 1903. szeptember 13.)

1903. szeptember 13., 16:00, Margitsziget, MAC – FTC 2:3 (2:1)
vezette: Holub (Postás)
MAC: Höfle, Kraft I., Kraft II., Vince
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, Bródy – Braun, ?, ?, ?, ?
Gól: ?
Kiállí­tva: Höfle

FTC. MAC. 3:2. Vasárnap délután a margitszigeti pályán a Ferencvárosi Torna Club a Magyar Athletikai Clubbal tréning mérkőzést tartott. A mérkőzés azért volt érdekes, mert a FTC.-nek az őszi szezonban ez volt az első szereplése. E mérkőzésből is meg volt több sajnos incidens dacára állapí­tható, hogy a bajnokságban vezető egyletünk méltó csapattal fog kiállani. A tréning hiánya még erősen észlelhető, különösen az összjáték nem volt a megszokott magaslaton. A kapus jó volt, a back-ek jól futnak, a labdát jól adják vissza, de a labda elvevésében nem elég erősek. A halfokat durva és erőszakos játék jellemzi, ami erélyes biró esetén a csapatra igen hátrányos lehet. A szélső csatárok kitűnően helyezkednek, jól dolgoznak, a belsők lövései szépek, élesek, a paszolásuk azonban még bizonytalan és sokat állanak lesben.

A MAC. csapatában a kapus, a centerhalf és a balszélső helyén tartalék-játékosok állottak, kik közül csak a kapus játszott ügyesen, bár egy 40 méterről lőtt goalt neki köszönhet a csapat. A csatársor az első félidőben, melynek eredménye 2:1 volt a MAC. javára, kitűnően játszott, különösen a két Kraft vált ki. A mérkőzés rendkí­vül durva és erőszakos volt, a mi főként a bí­ró (Holub, Postás) hibája, aki igen elnéző volt. Már az első percekben Bródi két í­zben beüti Vince orrát, úgy hogy az 20 percre kiáll. Braun ismételten megrúgja és kezével meglöki Höflét, a biró csak egy izben itél szabad rúgást a MAC.javára. A 13-ik percben a két játékos között verekedés támad. A bí­ró csak Höflet állí­tja ki. A MAC. 9, majd Vince visszatérvén 10 emberrel folytatja a mérkőzést és a második félidőben teljesen meggyengült védelme folytán két goalt kap.

Az előfordult tettlegességre, még ha nem is nyilvános, hanem csak tréning-matchen fordult is elő, nem lehet mentséget találni. Elvárjuk, hogy a szövetség szigorú vizsgálatot indí­t és a két játékost példásan megbünteti.

(Nemzeti Sport, 1903. szeptember 20.)

A margitszigeti sporttelepen múlt vasárnapon a Ferenczvárosi Torna-Club és a Magyar Athletikai Club csapatai játszottak egymással, győzött a F. T. C. 3:2 eredménynyel, bár a győzelmet csakis a második félidőben elért eredménynyel tudta magának biztosí­tani. Az első félidőben a M. A. C. nagyon szépen tartotta magát s összjáték dolgában bizony szebbet produkált a F. T. C.-nál, a minek eredménye az lett, hogy M. A. C. igen szépen keresztülvitt ostromok által 2 goalt ért el, melyre a Ferenczvárosiak csak egygyel tudtak felelni. A II. félidőben Bródy ismert nyers és durva játéka a játék fair karakterét megváltoztatta s a játékosok annyira nem a labdára, hanem egymás ellen mentek, hogy a bekövetkezett sajnálatos inczidensnek nem lehetett elejét venni. Braun a F. T. C., Höfle a M. A. C. részéről annyira összekaptak, hogy pofonok csattantak el, a minek remélhetőleg példás büntetésben folytatása lesz a Szövetségnél. A football-játék szomorú elfajulását jelzi ez eset, melynek szigorú megtorlása akadályozhatja meg azt, hogy a szép játék a végső elfajulás stádiumába ne lépjen.

(Sport-Világ, 1903. szeptember 20.)

MLSZ: Höfle (MAC.) és Braun (FTC.) a szept. 13-iki mérkőzésen egymást tettleg inzultálták, ezért játékjoguk 1904 junius 30-ig felfüggesztetik.

*

Az intéző-bizottság előterjesztése Braun (FTC.) és Höfle (MAC), játékjogának 1904. június 30-ig való megvonása iránt, nem fogadtatik el, hanem a büntetés csak 1904. március 31-ig mondatik ki.

(Nemzeti Sport, 1903. október 25. – november 1.)

A Höfle — Braun kérvényének elutasí­tása ellen beadott felebbezésnek helyt adott a közgyűlés, minek következtében visszanyerték játékjogukat.

(Nemzeti Sport, 1904. február 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ