1903.IX.13. MAC – FTC 2:3 (edzőmérkőzés)

Ma d. u. 4 órakor a Margitszigeten a MAC. a FTC.-al tréning mérkőzést tart. Trnéningjegyek.

(Nemzeti Sport, 1903. szeptember 13.)

1903. szeptember 13., 16:00, Margitsziget, MAC – FTC 2:3 (2:1)
vezette: Holub (Postás)
MAC: Höfle, Kraft I., Kraft II., Vince
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, Bródy – Braun, ?, ?, ?, ?
Gól: ?
Kiállítva: Höfle

FTC. MAC. 3:2. Vasárnap délután a margitszigeti pályán a Ferencvárosi Torna Club a Magyar Athletikai Clubbal tréning mérkőzést tartott. A mérkőzés azért volt érdekes, mert a FTC.-nek az őszi szezonban ez volt az első szereplése. E mérkőzésből is meg volt több sajnos incidens dacára állapítható, hogy a bajnokságban vezető egyletünk méltó csapattal fog kiállani. A tréning hiánya még erősen észlelhető, különösen az összjáték nem volt a megszokott magaslaton. A kapus jó volt, a back-ek jól futnak, a labdát jól adják vissza, de a labda elvevésében nem elég erősek. A halfokat durva és erőszakos játék jellemzi, ami erélyes biró esetén a csapatra igen hátrányos lehet. A szélső csatárok kitűnően helyezkednek, jól dolgoznak, a belsők lövései szépek, élesek, a paszolásuk azonban még bizonytalan és sokat állanak lesben.

A MAC. csapatában a kapus, a centerhalf és a balszélső helyén tartalék-játékosok állottak, kik közül csak a kapus játszott ügyesen, bár egy 40 méterről lőtt goalt neki köszönhet a csapat. A csatársor az első félidőben, melynek eredménye 2:1 volt a MAC. javára, kitűnően játszott, különösen a két Kraft vált ki. A mérkőzés rendkívül durva és erőszakos volt, a mi főként a bíró (Holub, Postás) hibája, aki igen elnéző volt. Már az első percekben Bródi két ízben beüti Vince orrát, úgy hogy az 20 percre kiáll. Braun ismételten megrúgja és kezével meglöki Höflét, a biró csak egy izben itél szabad rúgást a MAC.javára. A 13-ik percben a két játékos között verekedés támad. A bíró csak Höflet állítja ki. A MAC. 9, majd Vince visszatérvén 10 emberrel folytatja a mérkőzést és a második félidőben teljesen meggyengült védelme folytán két goalt kap.

Az előfordult tettlegességre, még ha nem is nyilvános, hanem csak tréning-matchen fordult is elő, nem lehet mentséget találni. Elvárjuk, hogy a szövetség szigorú vizsgálatot indít és a két játékost példásan megbünteti.

(Nemzeti Sport, 1903. szeptember 20.)

A margitszigeti sporttelepen múlt vasárnapon a Ferenczvárosi Torna-Club és a Magyar Athletikai Club csapatai játszottak egymással, győzött a F. T. C. 3:2 eredménynyel, bár a győzelmet csakis a második félidőben elért eredménynyel tudta magának biztosítani. Az első félidőben a M. A. C. nagyon szépen tartotta magát s összjáték dolgában bizony szebbet produkált a F. T. C.-nál, a minek eredménye az lett, hogy M. A. C. igen szépen keresztülvitt ostromok által 2 goalt ért el, melyre a Ferenczvárosiak csak egygyel tudtak felelni. A II. félidőben Bródy ismert nyers és durva játéka a játék fair karakterét megváltoztatta s a játékosok annyira nem a labdára, hanem egymás ellen mentek, hogy a bekövetkezett sajnálatos inczidensnek nem lehetett elejét venni. Braun a F. T. C., Höfle a M. A. C. részéről annyira összekaptak, hogy pofonok csattantak el, a minek remélhetőleg példás büntetésben folytatása lesz a Szövetségnél. A football-játék szomorú elfajulását jelzi ez eset, melynek szigorú megtorlása akadályozhatja meg azt, hogy a szép játék a végső elfajulás stádiumába ne lépjen.

(Sport-Világ, 1903. szeptember 20.)

MLSZ: Höfle (MAC.) és Braun (FTC.) a szept. 13-iki mérkőzésen egymást tettleg inzultálták, ezért játékjoguk 1904 junius 30-ig felfüggesztetik.

*

Az intéző-bizottság előterjesztése Braun (FTC.) és Höfle (MAC), játékjogának 1904. június 30-ig való megvonása iránt, nem fogadtatik el, hanem a büntetés csak 1904. március 31-ig mondatik ki.

(Nemzeti Sport, 1903. október 25. – november 1.)

A Höfle — Braun kérvényének elutasítása ellen beadott felebbezésnek helyt adott a közgyűlés, minek következtében visszanyerték játékjogukat.

(Nemzeti Sport, 1904. február 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST