1903.VII.5. Újpesti Népszigeti LCS – FTC 3:1 (edzőmérkőzés)

Az Újpesti Népszigeti Labdarugó-Csapat 3:1 győz a Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.
Mérkőzes Újpesten. Az Újpesti Népszigeti Labdarugó Csapat f. hó 5-én mérkőzött a Ferencvárosi Torna Club I csapatával. A népszigeti csapat, mely a Müegyetemi Football Club és az Újpesti Torna Egylet játékosaiból van összeválogatva szép győzelmet aratott a F T C. csapata fölött. Mindkét félidőben a népszigeti csapat volt fölényben s a mérkőzés 3:1 arányban végződött az U.N.L.Cs. javára.

(Nemzeti Sport, 1903, július 19.)

E hó 5-én folyt le e mérkőzés az U. T. E. népszigeti pályáján nagy közönség előtt. A szigeti csapat 5 M. F. C. és 6 U. T. E. játszóból állott.

1903. július 5., ??:??, Népsziget, Újpesti Népszigeti LCS – FTC 3:1 (2:0)
vezette: Löwenrosen (Törekvés)
Újpesti Népszigeti LCS: Fischer, Fürst, Achner, ?
FTC: Weinber – ?, ? – ?, ?, ? – ?, ?, ?, ?, Borbás
Gól: Fischer (15.), Fürst (28.), Aschner (?.) illetve Borbás (?.)

A F. T. C. kezdi a játékot, de a labda csakhamar a Szigetiek birtokába jut és az első félidőben uralja a helyzeteit. A 15 ik perczben Fischer (M. F. C.) révén a Szigetiek goalt érnek el. A 28-ik perczben sikerült Fürstnek (U. T. E. ) másodszor goalba küldeni a labdát, melyet a F. T. C. kapusa Weinber arczulütéssel honorál. Az első félidőben több goal nem volt és í­gy az első félidő eredménye 2:0 a Szigetiek javára.

A második félidőben szintén a Szigetiek uralják a helyzetet, szép összjátékkal többször veszélyeztetik a F. T. C. kapuját és egy szép fejpassz által Aschner (M. F. C.) a harmadik goalt küldi F. T. C. kapujába. E goal után a F. T. C. kézzel-lábbal dolgozik és megtöri a Szigetiek támadását. A 38-ik perczben sikerül Borbásnak egy lerohanással csapatának az egyetlen goalt szerezni.

A második félidő eredménye 1:1, végeredmény 3:1 a Szigetiek javára.

Megjegyzendő, hogy a F. T. C. három tartalékkal játszott.

Bí­ró Löwenrosen (Törekvés) volt.

(Sport-Világ, 1903. július 12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ