1904.V.12. FTC – MAFC 2:0

F. T. C. — M. F. C 2:0.


Áldozó csütörtökön bajnoki labdarugó-mérkőzés lesz a Ferencvárosi Torna- Klub bajnoki csapata és a Műegyetemi Futball-Klub csapata közt délután öt órakor a csömöri-uti versenypályán. Mindkét csapat jelenleg kitűnő formában van: a F. T. K. győzelmeinek hosszú sorozata mellé méltóan sorakozik a M. F. K. utolsó négy győzelme. A második csapatok ugyancsak a csömöri-uti pályán délután 3 órakor mérik össze erejüket. A bajnoki mérkőzés bí­rói tisztét Herzog Ede vállalta el.

(Budapesti Hí­rlap, 1904. május 12.)

A Margitszigeten a Műegyetemi Football-Club matchel a Ferenczvárosi Torna-Clubbal. Ez utóbbinak a M. F. C. jelenlegi erős csapatával erős küzdelme lesz s tekintve azt, hogy a M. F. C. a szigeti pályán érte el legjobb eredményeit, a F. T. C. győzelme kétséges.

(Sport-Világ, 1904. május 8.)

E heti mérkőzések. (…) Érdekesebb és izgatóbb mérkőzés lesz áldozó csütörtökön május 12-én e pályán, amikor az FTC—MFC. bajnoki mérkőzés igér rendkí­vül heves és izgalmas küzdelmet. Most egy éve az FTC 3:1 arányban győzött ugyan, a jó formában lévő MFC. azonban most erősebb, mint akkor volt. Az FTC. a fenti összeállí­tásban játszik [FTC. (zöld-fehér): Oláh — Berán, Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Braun, Weisz, Pokorny, Kovács, Borbás.], mí­g az MFC a következő csapattal:

MFC. (piros-fekete): Újváry — Fey, Reiner — Nirnsee, Major, Friedrich — Niessner, S. M. Horne, Aschner, Grósz, Fischer.

(Nemzeti Sport, 1904. május 8.)

1904. május 12., 17:00, Millenáris, FTC – MAFC 2:0 (2:0)
vezette: Herczog Ede (MUE)
FTC: Oláh — Berán, Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Braun, Weisz, Pokorny, Kovács, Borbás
MAFC: Ujváry — Fey, Reiner — Friedrich, Major, Nirnsee, — Fischer, Grosz, Relle, Horne, Niessner
Gól: Weisz (25.), Borbás vagy Ujvári (35. – utóbbi esetben öngól)

FTC.—MFC. 2:0. Áldozó csütörtökön, május 12-én mérkőzött e két csapat a millennáris pályán. A mérkőzés a tavaszi forduló legszebb játéka volt. Két teljesen egyenrangú csapat küzdelme volt ez, melyben csak a jobb szerencse döntötte el a helyezést, s a két gólkülönbség talán nem is helyes mértéke a csapatok játékának. A győztes csapat teljes összeállí­tásban szerepelt, mí­g az MFC. csatársorából családi gyásza miatt hiányzott Aschner. Helyén Relle játszott — nagyon gyengén. Az FTC. csatársorának baloldala Borbás és Kovács kitűnő formában van. A támadás ereje rajtuk nyugszik. Jó napja volt Weisznek is. Jó volt a fedezet sorban Bródy, mí­g Lissauer durva volt. Oláh szerencsésen védett. A MFC. csatársorában a jobb oldal végzett jó munkát; Niessner és Horne szép összjátékkal dolgoztak. Bámulatos fürgén játszott Grosz; csak a labda leadása nem biztos. A fedezetsorban Borbással szemben Nirnsee nehéz szerepét jól töltötte be. A fedezetsornak azonban nagy hibája az, hogy a csatársor gyors rohamát nem követi s ezért nagy űr marad a védelem és támadás között. Fey idegesen játszott s gyakran nem volt a helyén, Ujvárynak szerencsétlen napja volt, bár szép stí­lusban játszott. A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

FTC: (zöld-fehér): Oláh — Berán, Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Braun, Weisz, Pokorny, Kovács, Borbás.
MFC. (fehér ing, jelvényel): Ujváry-Neumann — Fey, Reiner — Friedrich, Major, Nirnsee, — Fischer, Grosz, Relle, Horne, Niessner.

ns-19040605-09-19040512-1A játékot az MFC. támadása vezeti be, amely a 2-ik percben kornert eredményez. Nyomban rá Borbás vezet ellenrohamot, amely Weisz szép lövésével végződik. Rendkí­vül hevesen ostromolja a MFC. a zöld-fehér kaput, amelyet azonban nagy szerencsével védenek. A 16 és 17-ik percben két korner is esik a MFC. javára, amelyet jól védenek. A 25-ik percben Borbás lerohan, átadja a labdát a jobboldalra, a honnét centereznek. Az elkésett hétvédek a lövést meg nem tudják akadályozni s Weisz erős lövése a rávetődő Ujváry keze alatt megy he. Újból csak az MFC. támad fölényesen, mí­gnem a 35-ik percben Borbás egy centerezését Ujváry a saját kapujába ejti. A balsiker igen lehangolja a piros fehéreket. A félidő végéig még erősen ostromolják a FTC. kapuját de eredményt elérni nem tudnak, főleg a közép csatár gyenge játéka miatt. Első félidő 2:0.

A második félidő az FTC. támadásával kezdődik, amelyet nyomban viszonoz az MFC. is. Majd az egyik, majd a másik kapura esik lövés Borbás, Kovács, vagy Niessner és Gross révén. Majd állandóan az MFC. tér felén játszanak: A 25-ik percben Borbás lövését Ujváry kornerre védi, amelyet a 29-ik percben még egy követ. A tempó rendkí­vül éles. Lissauer megrúgja Niessnert, a kit társai kivisznek apályáról. A 10 emberrel szemben FTC. most fölénybe jut. Nyomban rá fölnyomul a csonka műegyetemi csatársor is s a 41-ik percben kornert ér el, amelyet a 44-ik percben a FTC. is viszonoz. Gól azonban több nem esik.

Biró: Hercog E. volt.

Szövetségi dí­j. FTC. II. — MFC. II. 6:0. Május 12-én a millennáris pályán mérkőzött e két csapat. A FTC. igen gorombán játszott s a különben igen jó csatársor könnyen éri el góljait segittetve Holub-nak, az MFC. kapusának, hallatlan rossz játéka által. Bí­ró: Weisz (MUE.) volt ki igen rosszul bí­ráskodott.

(Nemzeti Sport, 1904. május 15.)

Május 12.

A Ferenczvárosi T. C.-nak utolsó bajnoki mérkőzése a tavaszi fordulóban sikerrel végződött s ezzel a bajnokság élére került. A F. T. C., melyet a tavaszi saisonban csak Postások győztek le, mindvégig sikerrel szerepelt s a M. F. C. elleni mérkőzésével is bebizonyí­totta azt, hogy jelenleg legjobb football – csapatunk. A F. T. C. egységes játéka a M. F C. ellen különösen a mérkőzés második felében érvényesült legjobban. Úgy egyéni, mind összjáték tekintetében ellenfelét messze túlszárnyalta, melynek játéka többékevésbbé az erőszakosság felé hajlott. — A F. T, C.-nál egyénileg Borbás kitűnő játéka vált ki; gyors lerohanásai es precí­z centerezései őszinte elismerésben részesültek. A csapat többi tagjai is derekasan megállták helyüket s lelkes közreműködésével a sikerből mindegyik kivette részét.

M. F C.-nál a védelem ezúttal aránylag gyönge volt. Neumann sokat hibázott, Fey és Nirnsee csak duva játékukkal keltettek feltűnést. Legjobban játszott aránylag a M. F. C.-nál Grosz és Niessner.

A Ferenczvárosiak utolsó bajnoki mérkőzését szép számú közönség nézte végig. F. T. C. kezd szél és nap ellen s a piros-feketék ostroma vezeti be a küzdelmet. A Ferenczvárosiak jó ideig saját kapujok védelmére szorulnak s kénytelenek a M. F. C. erős szorongatásaival szemben a legerélyesebb ellenállást kifejteni. A zöld-fehérek csatársora a játék közepe felé kezd aktióba lépni, de működése inkább rushökre van alapí­tva. Borbás egy remek lerohanása és beadása után Weisz védhetlen goalt lő. A M. F. C. nem lankad, hanem fokozottabb erélylyel folytatja az ostromot, de minden eredmény nélkül. A F. T. C.-nak ezalatt még egyszer sikerül goalhoz jutni, még pedig a műegyetemi kapuvéd ügyetlenségéből. Borbás egy messziről lőtt labdáját ugyanis Neumann kapuvéd a mezőny helyütt saját kapujába röpí­ti. Több eredményt egy csapat sem tud a félidő végéig elérni, melynek állása ekképen 2:0 volt a F. T. C javára.

ns-19040605-09-19040512-2A második félidő meglehetős változatos jellegű volt, a két csapat folytonos támadása által. A F. T. C. hátszéllel ezúttal jobban boldogult s bár positiv eredményhez nem jutott, sokkal többször volt ellenfele kapujánál, mint az első félidőben. Folytonos ostromát a M. F. C. nagy erélylyel és gyakran durvasággal hárí­totta el, a miben különösen Fey és Niernsse jártak elől. A második félidő küzdelme meddő lévén, az első félidőben elért eredmény nem változott.

Biró Herzogh Ede volt.

Szövetségi dí­j. Ferenczvárosi Torna Club II. 6:0 győzött a Műegyetemi Football Club II. ellen

(Sport-Világ, 1904. május 15.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ