1904.X.23. FTC – Postás 2:1

Mai mérkőzések. A soroksári úti pályán a FTC. – Postás mérkőzés lesz. Tavaszszal a FTC. 2:0 arányban győzött. A Postások most nem a legjobb formában vannak, mig a FTC. egyre javul. Igen nagy és jó munkát kell végeznie a Postás-védelemnek, ha a FTC. győzelmét meg akarja akadályozni.

(Nemzeti Sport, 1904. október 23.)

A F. T. C. — Postás match a Ferenczvárosi T. C. győzelmeinek számát egygyel szaporítani fogja. A Postás csapat jelenlegi összeállításában nagyon gyönge legénységet képez s a csapatban uralkodó szellem is oly bénitólag hat a játékosokra, ami őszi kudarczainak kútforrása. Ma aligha ismétli meg tavaszi szensatiós sikerét, melyet a F. T. C. felett aratott. A match színhelye a lágymányosi pálya.

(Sport-Világ, 1904. október 23.)

Vasárnap (23-án) délután 3 órakor újra I. osztályú bajnoki mérkőzés lesz a B. E, A. K. lágymányosi pályáján, melyet csapataink egészen megkedveltek. Ez alkalommal a Ferencvárosi Torna-Klub bajnoki csapata és a Budapesti Posta- és Távirdatisztviselők Sportegyeülete fognak mérkőzni. A tavaszi fordulóban a postások csapata volt az egyetlen, mely a bajnok-csapatot le tudta győzni, ezért természetesen a bajnoki csapat most minden erejével revánsot készül venni. A II. csapatok ugyane nap délelőtt fél 10 órakor a soroksári-uti pályán fognak mérkőzni a Szövetségi-díjért.

(Pesti Napló, 1904. október 22.)

1904. október 23., 15:00, Lágymányos, FTC – Postás 2:1 (2:0)
vezette: Ordódy Béla (BEAC.)
FTC: Fritz — Berán, Manglitz — Lissauer, Gorszky, Deutsch — Scheibel, Weisz, Pokorny, Braun, Kovács
Postás: Giba — Bodor, Fekete — Virág, Kolhanek I., Varga — Kolhanek II., Buda, Német, Kiss, Holub
Gól: Pokorny (10.), Weisz (23.) illetve Holub (82.)

A mult hét legfontosabb eseménye az volt, hogy a bajnokság élére újból a mult évi bajnokcsapatunk, a Ferencvárosi Torna Club került. Pontjainak száma ugyan nem több, mint az eddig vezetett MTK.-é, hanem a gólarány a tetemesen jobb. Nem volt tehát igazuk azoknak, akik a két játékos elvesztésekor a csapat nagyobb fokú hanyatlását jósolták. Az is igaz azonban, hogy ez a vezetés még nem jelenti a bajnokság megnyerését is; éppen ugy lehet még bajnokcsapat a MTK., mint a FTC. Csak az bizonyos, hogy rendkívül heves, a végsőig feszitett küzdelem lesz az elsőségért; mindkét csapatnak mindig győznie kell, mert ha csak egy eldöntetlen mérkőzése lesz is valamelyiknek, már elmarad a másiktól 1 ponttal. E két csapat mérkőzése tehát döntő jelentőségű.

FTC.—Postás 2:1. Különösen a sportkörök indokolt érdeklődése kisérte a mult vasárnap e két csapat találkozását a lágymányosi sport telepen; nemcsak azért, mert a bajnokság sorsára nézve is rendkívül fontos most a két vezető egylet minden mérkőzése s hogy éppen a Postások arattak tavaszszal a FTC. fölött 2:0 arányban váratlan győzelmet: hanem azért is, mert híre járt, hogy a Postások uj összeállításban fognak szerepelni, ami meg is történt. Az uj összeállítás jobb a réginél. Különösen szerencsés volt Kolhanek I. középfedezetként való szerepeltetése, ki e helyen valóban kitűnő volt. A csatársorban jó volt Holub, mig Buda öszszekötőnek vált jól be. A védelemben a két hátvéd, Bodor és Fekete jól dolgozott, de Giba a kapuban határozottan gyengén védett. A FTC. a szokott jó volt, bár a védelme most nem volt formában. Nagy előnye volt a csapatnak gyorsasága, amelyben határozott fölényben volt ellenfele fölött. A két csapat a következő összeállításban játszott:

FTC. (zöld-fehér): Fritz — Berán, Manglitz — Lissauer, Gorszky, Deutsch — Scheibel, Weisz, Pokorny, Braun, Kovács.
Postás (fehér ing, zöld csillaggal): Giba — Bodor, Fekete — Virág, Kolhanek I., Varga — Kolhanek II., Buda, Német, Kiss, Holub

A játékot a Postások támadása vezeti be, azonban csakhamar védelemre szorulnak. FTC. hevesen támad s küzdelem támad a kapu előtt, melyből Giba határozatlansága miatt Pokorny gólt szerez. FTC. tovább támad s a 23-ik percben Weisz egy szép hosszú lövéssel megszerzi a második gólt is. A két, éppen nem védhetetlen gól igen lehangolja a Postásokat, kik e félidőben ritkán támadnak. Félidő 2:0.

A második félidőben változik a kép. A FTC. fáradtnak látszik, mig a Postások bírják a tempót s támadnak. A csapat azonban lassú s főleg ezért eredményt elérni nem tud, mig a fürge Scheibel még egy — bár érvénytelen gólt lő csapatának. A Postások azonban tovább is lelkesen támadnak s Holub végre a 37. percben meg is szerzi csapata egyetlen gólját.

Bíró: Ordódy Béla (BEAC.) volt.

Szövetségi dij. FTC. II.—Postás II. 3:2. A Soroksári-uti pályán mérkőzött e két csapat a mult vasárnap. FTC. II. küzdelem után győz. Biró: Stobbe Ferenc, szövetségi kapitány volt

(Nemzeti Sport, 1904. október 30.)

A Ferenczvárosi Torna-Clubnak erős küzdelme volt a Postás-csapattal, mely ezúttal jobban játszott az eddiginél. A csapatban lelkesedés és kedv uralkodott s nem sok híja, hogy megismételték a tavaszi sensatiós győzelmet. A F. T. C. kissé lebecsülte ellenfelét és nem fejtette ki teljes tudását a Postásokkal szemben.

F. T. C. I.—Postás I. 2:1. Postások kezdik a játékot és nagy meglepetésre mindjárt támadólag lépnek fel a ferenczvárosiak ellen, kik eleinte csak 10 emberrel játszanak. A Postások offensivája nem sokáig tart, mert a ferenczvárosiak csakhamar átveszik a támadást, de eredményt elérni csak a 10. perczben tudnak Pokorny keresztültörése után szerzett goal révén. A ferenczvárosiak ezután továbbra is megtartják offensivájukat, míg a Postásoknak alig nyílik alkalmuk az ellenfél goalja közelébe férkőzni. A védelem azonban derekasan ellenáll s különösen a két hátvéd biztos és elszánt játéka a ferenezvárosiak minden támadását meghiúsítja. Csaknem 10 percznyi erős támadás után végre a ferenczvárosiak, Weisz éles lövése révén megszerzik a második goalt.

A második félidőben megváltozik a játék jellege: a Postás-csapat fölénynyel játszik s a F. T. C. kapuja nem egyszer izgalmas mozzanatok színhelye lesz. A Postások nem annyira összjátékkal, mint ügyesen keresztülvitt rushökkel állandóan veszélyeztetik a F. T. C. kapuját s csak a ferenczvárosi kapus rendkívül ügyes és leleményes játékán múlik, hogy eredményt elérni nem tudnak. Közben a ferenczvárosiak Scheibel révén újból goalt érnek el, melyet azonban a bíró nem ad meg, mivel a határvonalon kívül fogta el a labdát. Ugyancsak nem adott meg a bíró egy a Postások által lőtt goalt sem, mert ennek elérése körül szabálytalanság történt. Közvetlen utána Kolhanek goalt lő, a lövést a kapus védi ugyan, de csak leütvén a labdát, ezt a közelben álló Holub védhetlenül a goalba röpíti.

Biró: Ordódy Béla (B. E. A. C.) volt.

Szövetségi díj. A Ferenczvárosi Torna-Club II. csapata erős küzdelem után győzött a Postások ellen (2:1).

(Sport-Világ, 1904. október 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST