1905.III.26. Postás – FTC 5:1 (edzőmérkőzés)

Mai és holnapi mérkőzések. Vasárnap a Ferenczvárosi T. C. és Postások csapata találkoznak barátságos matchben egymással d. u. 4 órakor.

(Sport-Világ, 1905. március 26.)

1905. március 26., 16:00, Millenáris, Postás — FTC 5:1 (1:1)
vezette: Ordódy Béla (BEAC)
Postás: Giba — Fekete, Bienenstock — Virág, Balló, Klein — Holub, Bodor, Kertay, Buda, Magyar
FTC: Fritz — Ullerich, Lissauer — Stefán, Bródy, Deutsch — Braun, Gorszky, Pokorny, Pákay, Manglitz
Gól: Kertay (?.), Buda (61., ?. – 11-esből), Bodor (63., ?.) illetve Pákay (?.)

Póstások—FTC. 5:1. Valósággal szenzáció számba megy a Postások nagy gólarányu könnyű győzelme a FTC. fölött a millennáris pályán a MUE—Főv.TC. mérkőzés után. Igaz ugyan, hogy a FTC. igen hiányos és fölforgatott csapattal játszott, viszont a Postásoktól Kolhanek hiányzott és az előző napi erős mérkőzés után fáradtabb is volt, mégis a nagy gólaránv kétségen kivül bizonyltja azt, hogy a Postások hatalmas irammal játszó csapata egyúttal a leggólképesebb csapataink közé is tartozik. A két csapat a következő volt:

Postások (fehér ing zöld csillaggal): Giba — Fekete, Bienenstock — Virág, Balló, Klein — Holub, Bodor, Kertay, Buda, Magyar.
FTC. (fehér-zöld): Fritz — Ullerich, Lissauer — Stefán, Bródy, Deutsch — Braun, Gorszky, Pokorny, Pákay, Manglitz.

(Nemzeti Sport, 1905. április 2.)

Postás—F.T.C. 5:1. A F.T.C-é a választás joga, daczára ennek, nap ellen kezdenek játszani; a Postások gyors csatársora szép összjátékkal a labdát az ellenfél goalja elé viszi. A kapu előtti küzdelemben Fritz a labdát Kertay lábára rúgja, honnan az a goalba pattan. Utána a Ferenczvárosiak támadnak hosszú ideig, de eredményt elérni nem képesek, mert a Postások védelme ez alkalommal valósággal remekelt. Bródy a labdát a hátvédek mögé rúgja; Pákay és Giba, a Postások kapusa egyszerre rúgnak a labdába, mindketten elesnek, de Pákay előbb ugrik föl és a teljesen üres goalba rúgja a labdát. A félidő további részében a Ferenczvárosiak vannak fölényben. Félidő 1:1.

A második félidő elején a küzdelem a középen folyik, mí­g a megsérült Bródy kénytelen a játékteret elhagyni. A Postások ezután a Ferenczvárosiak goaljához terelik a játékot és a 26. perczben Buda éles lövéssel megszerzi a vezető goalt. A 28. perczben Bodor rúgja a harmadik goalt. Bodor leszalad a labdával, a goal előtt elgáncsolják; a biró 11 méteres büntetőrugást í­tél, melyből kifolyólag Buda goalt rúg. A Ferenczvárosiak támadni próbálnak, de minden kárbavész; ellenben a Postások egyik csatára, Buda uttöri a védelmet, a goal előtt átadja a labdát Bodornak, ki védhetetlen lövéssel megszerzi csapatának az ötödik, egyúttal a mérkőzés utolsó goalját.

Biró Ordódy Béla (B.E.A.C) volt.

(Sport-Világ, 1905. április 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ