1905.V.7. FTC – MUE 5:2

Mai mérkőzések. A millenáris-pályán a Ferenczvárosi T. C. matchel a Magyar Úszó-Egyesülettel.

(Sport-Világ, 1905. május 7.)

A millennáris pályán a FTC.—MUE. mérkőzés hoz a FTC.-nak biztos győzelmet.

(Nemzeti Sport, 1905. május 7.)

1905. május 7., –:–, Millenáris, FTC — MUE 5:2 (2:1)
vezette: Pösztinger Nándor (Ó. T. E )
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, ? – ?, Weisz, ?, ?, Takács
MUE: ?
Gól: Weisz (?. – 11-esből), ? (?.), ? (?.), ? (?.), ? (?.) illetve ? (3.), ? (65.)

A csömöri-uti versenypályán a Ferencvárosi Torna Klub mérkőzött a Magyar Uszó-Egyesület-tel az elsőosztályu bajnokságért. Alig kezdődött meg a játék, az úszók a harmadik percben meglepetésszerü gólt értek el. Takács szélső csatázót az úszók szabálytalanul akadályozták és e miatt a biró szabadrúgást ítélt meg. A rúgásból kifolyólag Weisz Ferenc kiegyenlítette az eredményt, majd a Ferencváros egy újabb góllal megszerezte-a vezetést is. A második félidő huszadik percében az úszók kiegyenlítették az eredményt és vagy öt percig erős ostrom alá fogták a Ferencvárosiak kapuját, de újabb eredményt nem értek el. A félidő közepén az úszók visszaestek és ettől kedzve a Ferencvárosiak nagy felsőbbségbe kerültek és tiz perc alatt három gólt csináltak. Eredmény öt gól kettő ellen a Ferencvárosi Torna-Klub javára. Az első csapatok küzdelmét megelőzte a második csapatok mérkőzése a szövetségi díjért. Győztes lett nyolc góllal egy ellen a Ferencvárosi Torna-Klub második csapata.

(Budapesti Hírlap, 1905. május 9.)

E hét folyamán három elsőosztályu bajnoki küzdelem folyt. A Ferenczvárosi Torna-Club a Magyar Úszó-Egyesülettel játszott s csodálatosképen csak nagy küzdelem árán tudta megverni az abszolút gyönge M. U. E.-t. A F. T. C. védelme nem állott helyzete magaslatán, de a különben kiváló csatársor sem tudott a játék nagy részében olyasvalamit produkálni, mely a F. T. C. híréhez s a bajnokságban kivívott pozicziójához méltó lenne. A M. U. E. a tavaly őszszel sikerrel használt rushrendszert próbálta érvényesíteni, még pedig elég eredményesen. A F. T. C. csapata csak az utolsó 10 perczben jött lendületbe s ekkor mutatta be teljes képességét.

F. T. C — M. U. E. 5:2. Csekély számú nézőközönség előtt folyt le ez a mérkőzés. Első félidőben a F. T. C. ugyan fölényben volt, de a M. U. E. csatárai közvetlen a kezdés után egy sikerült lerohanás alkalmával goalt rúgnak. Ezután Takács a F. T. C. balszélső csatára fut le, de a M. U E. hátvédje elbuktatja; a biró 11 méteres büntetőrúgást ad, mely goalt eredményez. Az első goalt két perczezel később egy másik követ.

A második félidő elején a M. U. E. támad s a 20. perczben az eredményt kiegyenlíti. Erre a F. T. C. hevesen játszik, 10 percz alatt 3 goalt sikerült elérnie. Végeredmény 5:2 a F. T. C. javára.

Megelőzőleg mindkét egyesület második csapata mérkőzött a szövetségi díjért. Eredmény 8:1 a F T. C. javára. Biró mindkét mérkőzésnél Pösztinger Nándor (Ó. T. E ) volt.

(Sport-Világ, 1905. május 14.)

FTC.—MUE. 5:2. Csekély érdeklődés mellett folyt le e két csapat találkozása a mult vasárnap a millenáris pályán. A mérkőzést a FTC. voltaképpen kísérleti matchnek tekintette s ezért csapatját fölforgatta, amit helyes dolognak nem tarthatunk, mert valamely játékos kipróbálása, még nem ok arra, hogy érte fölforgassunk több rendes összeállítást. A mérkőzést egyébként FTC. biztosan s könnyen nyerte meg.

Szövetségi díj. FTC. II. — MUE. II. 8:1. Váratlanul könnyű győzelem.

(Nemzeti Sport, 1905. május 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST