1906.III.11. Ezüstlabda, Törekvés – FTC 2:6

Vasárnapi mérkőzések. A másodosztályú csapatoknak ma pihenő napjuk van s csakis az ezüstlabda-mérkőzésben szólí­tják sorompóba játékosaikat. A Törekvés Sport-Egylet a Ferenczvárosi Torna-Club ellen játszik, saját pályáján (Kőbánya).

(Sport-Világ, 1906. március 11.)

Vasárnapi mérkőzések. — A Margitszigeti Ezüstlabdáért. — A kőbányai pályán a FTC. a Törekvés SE.-el került össze. Ebből az előmérkőzésből valószí­nűleg a FTC. kerül ki győztesnek.

(Nemzeti Sport, 1906. március 11.)

Ezüstlabda-mérkőzés. A Polonyi-ezüstlabda két évi győztese: a Ferencvárosi Torna-Klub az idén újra küzdeni fog a gyönyörű dí­jért. Vasárnap, március 11-én lesz első mérkőzése a kőbányai pályán. Ellenfele az előmérkőzésből győztesen kikerült Törekvés Sport-Egyesület lesz. A mérkőzés délután négy órakor kezdődik. Előtte a Törekvés S. E. II. csapata és a Ferencvárosi T. K. III. csapata mérkőzik.

(Budapesti Hí­rlap, 1906. március 11.)

1906. március 11., 16:00, Liget u., Törekvés – FTC 2:6 (1:3)
vezette: Gabrovitz Emil (Postás)
Törekvés: Zeitler — Szimon, Szednicsek I. — Szüts, Szednicsek II., Volf — Kaufman, Burghardt, Paulik, Horváth, Buday
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Deutsch — Braun, Weisz, Pákay, Schlosser, Ecker
Gól: Kaufmann (27.), Horváth (?.) illetve Pákay (19., 40., 43., 64.), Weisz (60., ?)

Ezüstlabda mérkőzések. FTC. — Törekvés SE. 6:2

A Margitszigeti Ezüstlabda osztályozó mérkőzései során találkozott a FTC. a másodosztályú Törekvéssel, az utóbbi kőbányai pályáján. A Törekvés igen figyelemre méltó ellenfélnek bizonyult. Szép, gyors összjátékkal dolgozott a csapat, mely elég gólképes is. A FTC. kezd már formába jönni és fedezetsora lassanként megteremti régi összjátékát is. A mérkőzés sokszor igen durva volt. Csapatok:

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Deutsch — Braun, Weisz, Pákay, Schlosser, Ecker.
Törekvés: Zeitler — Szimon, Szednicsek I. — Szüts, Szednicsek II., Volf — Kaufman, Burghardt, Paulik, Horváth, Buday.

Az első gólt változatos játék után a 19. percben FTC. lövi, melyet a Törekvés Kaufman révén kiegyenlí­t. A durva játék miatt Weisz az FTC.- ből megsérül a 31-ik percben s az első félidő végéig nem játszott. Félidő 3:1. A második félidőben lanyha, unalmas a játék. Deutsch először szerepelt, elég jól. Rumbold biztos erő. Pákay emlí­tendő még meg, ki ezúttal egymaga 4 gólt lőtt. A Törekvésben jók voltak: Volf és Szednicsek I.

Biró Gabrovitz Emil (Postás) volt.

(Nemzeti Sport, 1906. március 18.)

Az ezüstlabda-mérkőzések közül csak egyet tartottak meg. A F. T. C. csapata biztos fölénynyel verte a Törekvést.

(Ezüstlabda mérkőzés.) F. T. C —Törekvés 6:2.

Az Ezüstlabdáért küzdött a két csapat a Kőbányai pályán. A Ferenczvárosi Torna-Club néhány tartalék játékossal játszott és daczára annak, hogy teljesen ismeretlen pályán játszott, fölénnyel verte a Törekvés csapatát. A mérkőzés folyamán a Törekvés egynéhány veszélyes támadást intézett a F. T. C. kapujára és csak a F. T. C. kitűnő védelme akadályozta meg, hogy a Törekvés szebb eredményt érjen el

Az első félidőben a F. T. C. nap ellen játszik és rövid ideig támad. Majd a Törekvés egy veszélyes cornert rúg. Budai szép beadását Kaufmann közvetlen a goal mellé fejeli. A Törekvés hátvédjének elhibázott rúgását Schlosser kihasználja a labdát leadja Pákaynak, ki azt a goalba továbbí­tja (27 p). A felállás után Törekvés támad és a 27 perczben Kaufmann lefut védhetetlen lövéssel megszerzi a kiegyenlí­tő goalt. A félidő további részében a F. T. C. csak 10 emberrel játszik, mivel Weiszet sérülése folytán kikellett vinni a pályáról. Mindamellett a Törekvés nem tudta megakadályozni, hogy a F. T. C. Pákay révén a 40. és 43. perczben még két goalt ne rúgjon. Félidő 3:1 a F. T. C. javára.

A második félidőben a F. T. C. lejtőn lefelé játszik és állandó ostrom alá veszi a Törekvés kapuját, melyet a kapus bámulatos biztonsággal véd. A 15 perczben az ismét játékba állott Weisz rúgja a negyedik goalt, mig a 19. perczben Pákay az ötödiket. Majd a Törekvés intéz veszélyes támadást és Horváth által a jobb szélről lőtt labdát Fritz nem tudja tartani. A Törekvés továbbra is támad, de támadásuk meddő marad, ellenben a F. T. C. Schlosszer, illetőleg Weisz révén egy további goalt rúg.

Biró Gabrovitz Emil (Postás) volt.

(Sport-Világ, 1906. március 18.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ