1906.IV.8. Brüll serleg, Fővárosi TC – FTC 0:3

Vasárnapi mérkőzések. A Népszigeti pályán a FTC.—Főv. TC. mérkőzésnél a FTC. győzelmét várjuk.

(Nemzeti Sport, 1906. április 8.)

Vasárnapi mérkőzések. A Ferenczvárosi Torna-Club és a Fővárosi Torna-Club között érdekes küzdelemre van kilátás. A ferenczvárosiak játéktudása kétségkí­vül felette áll a Fővárosi T. C. technikáján, mindamellett ha figyelembe vesszük a Fővárosiaknak a prágai Slavia ellen kifejtett játékát, nem várunk nagy goalkülönbséget a két csapat mérkőzésének kimenetelétől, mely előreláthatólag a folytonosan fejlődő zöldfehérek győzelmével fog védződni. A mérkőzést az újpesti népszigeti pályán tartják meg és d. u. 4 órakor kezdődik

(Sport-Világ, 1906. április 8.)

1906. április 8., 16:00, Népsziget, Fővárosi TC – FTC 0:3 (0:2)
vezette: Harsády József (Postás)
Fővárosi TC: Takács — Gulyás, Szentey — Rauch, Schönfeld, Werner — Cseke, Jergentz, Weisz Gy., Steiner, Weisz M.
FTC: Fritz — Manglitz, Rumbold — Gorszky, Bródy, Hahn — Braun, Weisz, Pákay, Kórody, Ecker
Gól: Pákay (8.), Kórody (21. vagy 28.), Pákay vagy Weisz (61.)

FTC.—Főv.TC. 3:0. Vasárnap d. u. mérkőzött a két csapat a népszigeti pályán. A játék, mely a FTC. biztos és fölényes győzelmével végződött, kevés érdekes momentummal dicsekedhetik. A FTC. győzelme egy pillanatig sem volt kétes. A Főv.TC. támadása feltűnően gyengült, mig védelme Takács személyében megerősödést nyert, s a csapat ezúttal minden erejét a védelemben összpontosí­totta és ez az oka annak, hogy a folytonos támadás és ostrom dacára csak három góllal szenvedett vereséget. A FTC. csapata a győzelem biztos tudatában kevés lelkesedéssel játszott, de ezen taktikai hibájukat határozottan elí­télendőnek véljük. Támadásaikról ismételten az a megjegyzésünk, hogy a csatársor nem használja ki gyorsaságát, folytonos megállásaikkal a csatárok nem tudnak szabadulni a védelemtől, mert ezek időt nyernek a helyezkedésre. A két csapat összeállí­tása a következő volt:

FTC. Fritz — Manglitz, Rumbold — Gorszky, Bródy, Hahn — Braun, Weisz, Pákay, Kórody, Ecker.
Főv. TC. Takács — Gulyás, Szentey — Rauch, Schönfeld, Werner — Cseke, Jergentz, Weisz Gy., Steiner, Weisz M.

A mérkőzést a FTC. fölényes támadása nyitja meg, s már a 8. percben Pákay révén gólt ér el. Néhány esélyes támadást a csatárok erélytelensége nem tud kihasználni. Weisz—Kórody többször biztos gólt vétenek. A 28. percben Koródy gólt lő, mely után a Főv. TC. élénkebb támadásokat intéz, melyek Fritz csak kornerre védhet. Félidő 2:0.

A második félidőben a Főv. TC. teljesen védelemre szorul, mely a góllövések záporának sokáig ellen áll. 16. percben Pákay révén gólt ér el. Néhány erélyes támadást a csatálő. A játék vége felé FTC. néhány támadását a Főv. TC. védelme kornerre védi. A FTC. tartalék játékossal játszott a védelemben, melyből Bródy, Gorszky, Manglitz, Rumbold játéka volt meglepően sikeres. A Főv. TC.-nál csak a védelem játékáról mondhatunk dicsérőt.

Biró: Harsády József (Postás) volt.

Szövetségi dij. FTC. II.—Föv. TC. II. 5:0. A FTC. második csapata ezúttal már jobb formában játszott.

(Nemzeti Sport, 1906. április 8.)

F. T. C.—Főv. T. C. 3:0. A két csapat vasárnap d. u. mérkőzött az I-ső oszt. szövetségi serlegért a népszigeti pályán Újpesten. A mérkőzés kevés izgalommal a F. T. C. könnyű, fölényes győzelmével végződött. Már az első percekben várható volt a F. T. C. biztos sikere, a védelmét különösen megerősitett Főv. T. C. ellen, bár ennek a kapujában Takács szerepelt. A F. T. C. csapata fölénye tudatában elég helytelenül — nem nagy ambicióval küzdött. Sokszor értékes alkalmakat hagyott kihasználatlanul. A csatársor támadásaiban még mindig hibás taktikát követ; megállás nélkül, futásközben adogatva, kétségkí­vül jobban érvényesülne. A védelem igen szép munkát végzett.

A Főv. T. C csapatában, a Postás-ügy óta, csak a védelemről lehet szó, mely most is feladata magaslatán állott. Szentey, Gulyás, Schönfeld igen jó erők, kiknek sikerült is a F. T. C. csatársorának vehemens támadásait megtörni. A csatársor igen gyenge.

F. T. C. rögtön vehemensen támad s Pákay révén már a 9-ik perczben goalt ér cl. A Főv. T. C. védelmének erős munkát kell végeznie, hogy a folytatólagos támadásokat feltartóztathassa. Weisz erélytelen játékával két biztos goalt hibáz. A 21-ik perczben Korodi révén ujabb goalt ér el a F. T. C., melyre a Főv. T. C. heves támadást kezd, de a fehér-zöldek bravúros védelmén a Fővárosiaknak minden igyekezete meghiusul. Félidő 2:0

Uj felállás után rögtön a F. T. C a helyzet ura. A Főv. T. C. védeme csak kornerekkel háritja el kapujától a veszedelmet. Pákay—Korody túlbuzgósága biztos alkalmakat hagynak kihasználatlanul. Közben a Főv. T. C. is felnyomul Schönfeld szép lövését Fritz kornerre védi. Röviddel később már Pákay lövése surran el a Főv. T. C. kapufája mellett. A 16. perczben Weisz védhetlen éles lövése ujabb goalhoz juttatja a még mindig jó kondiczióban küzdő F. T. C. csapatát. Kornerek állása 7:1 a F. T. C. javára.

A fair lefolyású mérkőzést Harsády József biró vezette.

(Sport-Világ, 1906. április 8.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ