1906.IX.30. UTE – FTC 0:2

W_ute_ftc

Vasárnapi mérkőzések. A két jelentős nemzetközi mérkőzésen kí­vül csak az Újpesti Torna Egyesület—Ferenczvárosi Torna Club matche az első osztályú bajnokságért, lesz képes footballközönségünk érdeklődését felkelteni. A F. T. C.-nak eddigi sikerei folytán mindenesetre több kilátása van a győzelemre, bár az Újpesti Torna Egyesület jelenlegi kiváló formájában, a bajnokság egyik komoly aspiránsa s igy a F. T. C. számí­tásain könnyen keresztet húzhat. Az érdekesnek í­gérkező mérkőzés szinhelye az Újpesti T. E. versenypályája.

(Sport-Világ, 1906. szeptember 30.)

Vasárnapi mérkőzések. Az újpesti népszigeti pályán a FTC.—UTE. mérkőzés igen erős küzdelem után a FTC. valószí­nű győzelmével fog végződni.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 30.)

Bajnoki mérkőzés. A Ferencvárosi Torna Klub és az Újpesti Torna Egyesület vasárnap délután fél 4 órakor mérkőzik az 1906—1907. évi bajnokságért Újpesten a népszigeti pályán. A második csapatok délelőtt kilenc órakor játszanak ugyanott a M. L. Sz. dijáért. A mérkőzés tréningjegygyel tekinthető meg.

(Budapesti Hí­rlap, 1906. szeptember 30.)

1906. szeptember 30., 15:30, Népsziget, UTE – FTC 0:2 (0:2)
vezette: Hercog Ede (MTK.)
UTE: Kazár — Molnár F., Rossmann — Kuschner, Fürst, Aschner — Herskovits, Molnár, Almási, Novák, Ludvigh
FTC: Dobronyi — Rumbold, Weinber — Gorszky, Bródy, Weisz — Braun, Pákay, Korody, Schlosser, Kovács
Gól: Schlosser (9., 22.)
Kiállí­tva: Aschner (5 percre)

FTC.—UTE. 2:0. A népszigeti pályán tartotta e két 1. osztályu csapat ez évi bajnoki mérkőzését, melyet a jelenleg kitűnő formában levő FTC. biztosan nyert meg. A gólarány távolról sem fejezi ki a két csapat erőviszonya közötti különbséget, mert a FTC. képességeit az UTE. meglepően durva játékmodora miatt ki nem fejthette. Nagy mérvben nyert ez támogatást a „nagyérdemű” közönségtől, mely a játék elejétől a végig bí­rót-játékost egyaránt sértegetett — ugy, hogy ez alkalommal a biró a játékot fel is függesztette. A közönségnél nem jobbak az Újpesti TE. játékosai sem. Aschner a bí­rót, a vendégcsapat játékosait egyaránt sértegette, a miért a játékból 5 percre kiállí­ttatott. Társai is követték őt s mire a biró észrevette a tervszerű faultokat, akkor azonban már Weinbert és Braunt harcképtelenné tették. A FTC. csapata bámulatos nyugalommal őrizte meg hidegvérét, nem reagált a goromba játékra csupán úgy védekezett, hogy óvatosan játszott, de annak dacára az I. félidő végén már majdnem valamennyi játékos sántí­tott. Ilyen körülmények dacára is a FTC. fölénynyel játszott, csupán a back-ek helytelen játéktaktikája engedte a az UTE. csapatát a kapujához. A két kitűnő hátvéd hibája, hogy túlságosan előrenyomulnak és igy gyakori a váratlan kapu előtti játék. Az UTE. hátvédei biztosak a labdában és a lábszárakban. Közvetlen a kapu előtti játéknál, mind a 11 játékos védelmet játszik, rendszertelenül. Az UTE. csapata a bajnoki mérkőzések folyamán még sok nehézséget fog okozni ellenfeleinek, de ha igy folytatja, nem játéktudással, hanem kí­méletlen modorával. A két csapat a következő összeállí­tásban mérkőzött.

FTC.: Kovács, Schloszer, Korody, Pákay, Braun — Weisz, Bródy, Gorszky — Wleinber, Rumbold — Dobronyi.
UTE.: Ludvigh, Novák, Almási, Molnár, Herskovits — Aschner, Fürst, Kuschner — Rossmann, Molnár F. — Kazár.

A mérkőzés lefolyása a következő volt: FTC. kezdi a támadást és állandóan veszélyesen támad. A 9-ik percben már Schloszer szép játéka révén gólt ér el. Gyakori faultjaikért a biró szabadrúgást í­tél és a 22-ik percben büntetőrugás révén a második gólt ért el a FTC. csapata. Félidő 2:0.

Az újabb félidőben az UTE. támadásai válnak veszedelmessé, csakhogy az önző játékuk nem jár pozití­v eredménynyel. Rumbold, Weinber, Bródy, Gorszky, Weisz védelmén minden támadás megtörik. A FTC. fürge, csatársora még több igen veszélyes támadást intéz az UTE. kapujára és a teljes védelemre kényszeritett csapat ellen újabb eredményt elérni nem tudnak.

Biró Hercog Ede (MTK.) volt.

Szövetségi dí­j. FTC. II.—UTE II. 4:2 . Igen erős küzdelem után ugyan, de biztosan győz a FTC. Az UTE.-ből Tessarik igen durván játszott, miért a biró, ki is állí­totta. Biró : Löwenrosen Károly (Törekvés) volt.

(-y. Nemzeti Sport, 1906. október 7.)

A bajnoki mérkőzések a favoritok győzelmével végződtek. A győztes F. T. C.-nak azonban kemény küzdelmet kellett vivnia a győzelemért.

F. T. C. — U. T E. 2:0. Az U. T. E. népszigeti pályáján óriási közönség gyűlt össze, hogy végig nézze a „házi“ csapatnak, az U. T. E.-nek bajnoki mérkőzését. Ezúttal ismét csak azt tapasztalhattuk, hogy mennyire károsan befolyásolja a közönség illetlen és durva biztatása a csapatok játékmodorát. Ezúttal az U. T. E. csapata a szokottnál sokkal erősebben rúgott ki a hámból. Nagyrészt erőszakos játékmodoruk okozta vereségüket is. A durva játékáért Herzog biró, Aschnert kénytelen volt kiállí­tani a játékból. A Ferenczvárosiak védelme önfeláldozóan dolgozott. A csatársoron azonban az erélynek bizonyos hanyatlását éreztük, ami valószí­nűleg az ellenfél helyenként veszélyes, goromba játékából következik. A F. T. C. első goalját a 9-ik perczben Schlosser szép lövése révén éri el, melyet egy, Kazár által kivédett, de Schlosser által mégis csak az U. T. E hálójába továbbí­tott második goal követ. Az első félidő 2:0 arányban a F. T. C. javára végződik.

A második félidőben U. T. E. összjátéka és átgondolt támadásai sokszor veszélybe hozták a zöld-fehérek kapuját A F. T. C. állandóan csak védelemre szorí­tkozik, melyben különösen a hátvédek és a kapus tűnnek ki játékukkal. U. T. E. tétovázó csatárai azonban nem tudnak eredményt elérni és igy a mérkőzés befejezését jelző sipszó után a F. T. C. csapata — „megtörve bár” — de győzelmesen hagyja el a pályát.

Herzog Ede (M. T. K.) pompásan vezette a matchet, mely — ki tudja, — dulakodássá fajult volna, ha nem ő őrködik szigorúan a játék menete felett.

I. oszt. szövetségi dij. A F. T. C. — U. T. E. II. csapatok mérkőzésén is a F. T. C. győzött 4:2 arányban. Biró Löwenrosen Károly (Törekv.) volt.

(Sport-Világ, 1906. október 7.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ